Rešitve za pametna mesta T-2 v svetovnem vrhu

Lansko leto smo se z našo infrastrukturno platformo T-2 Cloud uvrstili med finaliste prestižnega tehnološkega izbora Red Hat Digital Leaders Awards, letos pa smo bili ponovno deležni povabila na konferenco, ki predstavlja svetovno stičišče najbolj prebojnih tehnoloških družb. Naši zaposleni so bili deležni prav posebne časti, saj so nastopili pred elitno tehnološko družbo skupaj z Intelom, Nvidio, Ciscom, Accenturom in ostalimi, kar dokazuje, da s svojimi rešitvami za pametna mesta hodimo ob boku z najbolj naprednimi tehnološkimi korporacijami.

Govorci na Red Hat Summitu so bili tudi naši strokovnjaki

Na dogodku Red Hat Summit, ki je v ZDA potekal 10. in 11. maja, smo uspešno predstavili T-2 platformo pametnih mest, ki smo jo pripravili v sodelovanju s podjetjem Red Hat. Podjetje Red Hat je hčerinsko podjetje znanega velikana IBM in je vodilno na področju odprtokodnih rešitev (open source), ki so namenjene podjetjem vseh velikosti.

Naša ekipa je rešitev predstavila pod naslovom »Smart cities are built on the infrastructure of the future«. V dveh dnevih so naši zaposleni delili svoja znanja ter izkušnje s strokovnjaki z vseh koncev sveta, hkrati pa so pridobili dragocena nova strokovna znanja. Z veseljem jih bodo uporabili za nove projekte, ki jih fantje že snujejo s polno paro. Komaj že čakamo njihove nove projekte in se veselimo prihajajočih strokovnih dosežkov.

Gašper Žerovnik, vodja oddelka za digitalne transformacije pri T-2:

"Na trgu je bilo veliko vznemirljivih rešitev, a zdi se, da vsaka posebej pokriva eno od teh področij in gradi tehnološke silose, ki jih prodajajo ločeno vladam, občinam in tudi drugim podjetjem. Problem ni v pomanjkanju rešitev, manjka pa rešitev, ki bi koristile skupnosti."

Aplikacija je že na voljo uporabnikom

Nekatera slovenska mesta so odprtih rok že sprejela idejo in rešitve, ki jih ponuja platforma pametnega mesta T-2. Ta je sprožila digitalno preobrazbo na obsežnih področjih, kot so gostinstvo, pametni prevozi, poslovno svetovanje in celo oskrba starejših. Primer dobre prakse prihaja iz Logatca, kjer so občani v uporabo dobili brezplačno aplikacijo »Logatec Supermesto«. Ta omogoča vpogled v različna področja življenja v mestu: od meritev kakovosti zraka, pregleda prostih parkirnih mest za invalide in aktualnih prometnih informacij do novic, povezanih z občino, ter najav različnih dogodkov v Logatcu ter okolici.

Vladimir Smrekar, vodja IT-sistemskih integracij pri T-2:

"Vse teče na platformi, ki olajša upravljanje mesta in sodelovanje občanov. Želeli smo prenesti dobro znane koncepte iz komunikacije B2C in B2B na raven upravljanja podjetja. Zato smo potrebovali IT-infrastrukturo, ki mora biti razširljiva, zanesljiva, odporna proti napakam in jo upravljamo sami."

V aplikaciji pametnega mesta se vodijo tudi pregledi porabe energije gospodinjstva, ki ob zmanjšanju porabe uporabnika nagradi s poljubnim izborom nagrade v spletni trgovini. Podobno sistem tudi tiste, ki redno uporabljajo javni prevoz, nagradi z različnimi nagradami, kot so vstopnice za kulturne prireditve. Aplikacija omogoča še takojšnje prijave opaženih okvar ali napak v mestni infrastrukturi, tako da samodejno postavi zahtevo posamičnega občana na nadzorno ploščo mesta. Del aplikacije predstavlja tudi sistem souporabe električnih avtomobilov GreenGo.

 

T-2 Cloud
Najsodobnejša infrastrukturna izvajalna platforma za masovno virtualizacijo.
Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?