Storitve mednarodnega gostovanja od 1.1.2020

V družbi T-2 smo prejeli obvestilo, da španska Telefonica s 1. 1. 2020 ugaša platformo za posredovanje mobilnega gostovanja. To posledično pomeni, da bo lahko prišlo do nedelovanja mobilnih storitev naših uporabnikov v nekaterih tujih državah, kjer je mobilno gostovanje doslej potekalo preko Telefonice in njihove platforme.

Ker drugih tehničnih rešitev kratkoročno ni na voljo, smo v T-2 nemudoma pristopili k vzpostavitvi bilateralnih dogovorov z mobilnimi operaterji v tujini. Gre za dolgotrajne postopke, ki niso odvisni zgolj od naše strani, k njihovi dolgotrajnosti pa zagotovo prispeva tudi dejstvo, da je Slovenija na mednarodnem telekomunikacijske trgu maloštevilna država in pogosto zato tudi tako obravnavana.

Kljub temu smo zadovoljni, da smo doslej uspeli doseči številne tovrstne sporazume in tako našim uporabnikom omogočamo nemoteno mobilno gostovanje pri 252 operaterjih v 145 državah sveta. Med drugim želimo tako izpostaviti države Evropske unije, države na širšem področju Balkana in Rusijo.

Dokler ne bodo sklenjeni bilateralni sporazumi z operaterji po posameznih državah, s čimer bo nadomeščeno dosedanje sodelovanje s Telefonico, pa lahko prihaja do tehničnih težav ob mobilnem gostovanju v tujini. To še posebej velja za ZDA, Kitajsko, Japonsko in nekatere azijske države. 

Našim uporabnikom tako v izogib morebitnim težavam v tujini predlagamo, da pred odhodom na druge celine na telefonski številki 064 064 064 ali na naši spletni strani (https://www.t-2.net/mobilno-gostovanje) preverijo, ali lahko v državi, v katero potujejo, prihaja do tehničnih težav. V primeru slednjih predlagamo uporabo lokalnih SIM kartic oziroma storitev lokalnih mobilnih ponudnikov ali pa uporabo brezžičnih Wi-Fi povezav.

V družbi T-2 se našim uporabnikom opravičujemo za morebitne nevšečnosti, ki so nastale zaradi enostranske odločitve Telefonice. Še naprej se bomo aktivno trudili, da te zmanjšamo na minimum in zagotovimo čim bolj nemoteno uporabo mobilne telefonije po svetu.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?