T-2 v sodelovanju z društvom za pomoč prezgodaj rojenim otrokom

Ljubljana, 27. november 2018 – Enota za intenzivno terapijo novorojenčkov Porodnišnice Ljubljana je s pomočjo dobrodelne akcije »T-2 življenje«, ki poteka pod okriljem telekomunikacijske družbe T-2, bogatejša za nov aparat za neinvazivno podporo dihanju novorojenčkov. Ta bo omogočil bolj varno oskrbo nedonošenčkov, jim na nežen način podpiral dihanje in jim tako omogočil preživetje ter izboljšal možnosti, da lažje in varneje naredijo prve samostojne korake v življenje, medicinskemu osebju pa olajšal delo z nedonošenčki.

V Sloveniji se letno rodi preko 20.000 otrok, od tega tretjina v ljubljanski porodnišnici. Med vsemi novorojenci pa je vsako leto v povprečju tudi okrog 1.400 nedonošenčkov, od katerih jih več kot 500 svoje prve tedne in mesece preživi v Porodnišnici Ljubljana. Ker je ena izmed ključnih strateških usmeritev družbe T-2 tudi družbena odgovornost, smo v sodelovanju z Društvom za pomoč prezgodaj rojenim otrokom prisluhnili težavam, s katerimi se zaradi pomanjkanja in zastarelosti nekaterih aparatur srečujejo na Enoti za intenzivno nego in terapijo nedonošenčkov, in se odločili pomagati pri nakupu aparata za neinvazivno podporo dihanju novorojenčkov.

Predsednik poslovodstva T-2 mag. Jure Valjavec je ob današnji predaji aparata izpostavil zadovoljstvo, da smo skupaj s pomočjo sponzorjev in partnerjev, zaposlenih v T-2, kakor tudi uporabnikov naših storitev v kratkem času uspeli zbrati dovolj sredstev za nakup tega nujno potrebnega aparata. »Odločili smo se pomagati tem drobnim, včasih zgolj za dlan velikim malčkom, ki skupaj s starši in medicinskim osebjem bijejo boj za preživetje, za zdravo, ustvarjalno in zadovoljno življenje. Odziv partnerjev in ljudi je bil neverjeten. To kaže na to, da Slovenci v dobrodelnosti prekašamo marsikatere bolj številne narode. Znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno, in pomagati drug drugemu,« je dejal.

V okviru dobrodelne akcije »T-2 ♥ življenje« smo letošnjem letu že zagotovila nov in modern reševalni motor za potrebe nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Maribor, bolnikom in zaposlenim v enoti polintenzivne terapije na internem oddelku Splošne bolnišnice Jesenice pa smo vroče poletne dni olajšali z novo klimatsko napravo.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?