T-2 ❤ življenje - podarili smo reševalni motor

Nastopilo je poletje, naša dobrodelna akcija T-2 ❤ življenje se počasi zaključuje. Veseli nas, da nam je s skupnimi močmi uspelo, saj je zdravstveni dom Dr. Adolfa Drolca v Mariboru že včeraj prejel nov reševalni motor BMW R 1.200 RT. Ker so reševalci motoristi izjemno pomemben del naše zdravstvene oskrbe, so poleg motorja prejeli še nekaj dodatnih sredstev za nakup motoristične opreme.

Predsednik poslovodstva T-2 mag. Jure Valjavec je ob predaji motornega kolesa poudaril, da družbena odgovornost sodi med ključne strateške usmeritve družbe T-2, zato so želeli nekaj prispevati tudi Mariboru in njegovim prebivalcem. »V želji izboljšati možnost za preživetje poškodovancev smo sredstva za nakup reševalnega motorja zbirali s pomočjo partnerjev in donatorjev ter s prodajo naših izdelkov in storitev. Odziv je bil neverjeten. To kaže na to, da Slovenci v dobrodelnosti prekašamo marsikatere bolj številne narode. Znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno, in pomagati drug drugemu.«

Direktor ZD Maribor prim. doc. dr.  Jernej Završnik, dr. med., spec.: »Organizacijska enota Nujne medicinske pomoči (NMP) je ena izmed sedmih organizacijskih enot v našem zavodu. Skupaj je v organizacijski enoti Nujna medicinska pomoč zaposlenih 108 delavcev. Storitve nudijo približno 200.000 prebivalcem mesta Maribora in enajstih okoliških občin, kar pomeni, da pokrivajo področje, veliko 745 km², v primeru večjih nezgod pa se geografski obseg poveča na področje Lenarta in Slovenske Bistrice. Povprečni podatki o realizaciji delovnega programa v zadnjih letih kažejo, da letno prevozijo približno 750.000 km, opravimo 20.000 prevozov pacientov in v ambulanti splošne nujne medicinske pomoči obravnavamo skoraj 40.000 pacientov. Vozni park enote obsega 3 reanomobile, 11 nujnih reševalnih vozil, 2 specialni osebni vozili, 1 osebno vozilo in sedaj kar 3 specialna motorna kolesa. Zavedamo se pomena hitre, varne in zanesljive nujne medicinske pomoči, zato si prizadevamo za  prenovo voznega parka. Denar, ki nam ga za naše delo odmerja največji plačnik - nacionalna zdravstvena zavarovalnica, žal ne zadošča našim potrebam, zato smo hvaležni vsem, ki nam pomagajo. Zahvalil bi se družbi T-2, d. o. o., ter vsem partnerjem, donatorjem in ljudem, ki so nesebično sodelovali pri tej dobrodelni akciji.«

Aleksander Jus, mag. zdr. nege, glavni zdravstvenik OE NMP in pomočnik direktorja za zdravstveno nego, je podrobno opisal novo motorno reševalno  kolo: »Gre za specialno motorno kolo k kombinacijo zmogljivosti, udobja, vetrne zaščite, nosilnosti, zanesljivosti, enostavnega upravljanja ter izpopolnjene napredne vrhunske tehnologije, prijazne do voznika.

Motorno kolo je posebej tovarniško izdelano za namensko uporabo z enim sedežem in tremi kovčki za hrambo medicinske opreme, ki daje večjo uporabnost motornega kolesa s katerimi se srečujejo reševalci motoristi pri opravljanju svojih nalog. Masa motornega kolesa je nizka in uravnotežena, kar omogoča lahkotno, spretno upravljanje pri počasni vožnji ali pri polni hitrosti na vijugasti cesti.  Odlična ergonomija in vetrna zaščita skupaj z vso elektroniko in ogrevanjem ter integriranimi kovčki omogoča praktično  neomejeno uporabo v vseh vremenskih razmerah. Svojevrsten podatek je, da je prav ta BMW-jev model prva izbira policistov in reševalcev po vsem svetu. Motornemu kolesu pomaga najnovejša  - vozniku prijazna tehnologija, ki omogoča zanesljivo in predvsem varno vožnjo. Opremljena je s sodobno medicinsko opremo za nudenje nujne medicinske pomoči, kot so avtomatski zunanji defibrilator AED z možnostjo spremljanja EKG monitoringa, pulzni oksimeter, glukometer, aparat za merjenje krvnega tlaka, infuzijske tekočine, pripomočki za vzpostavitev in vzdrževanje dihalne poti, pripomočki za vzpostavljanje venskega dostopa in opremo za oskrbo poškodovancev.

Svojo dobrodelnost lahko v T-2 Klubu še vedno izkažete vse do 30.6.2018, kjer smo ponudbo rutk, majic in gumijastih obeskov dopolnili s kapo s šiltom in akrilnim obeskom, poleg tega pa vam je na voljo tudi kolesarski dres T-2 ❤ življenje. Vsi naknadno zbrani prispevki bodo prav tako podarjeni v dobrodelne namene.

Iskrena hvala vsem, ki ste pripomogli pri nakupu reševalnega motorja, posebej pa našim partnerjem in donatorjem: Huawei, Porsche Leasing, Odvetniška pisarna Miro Senica in odvetniki, Odvetniška družba Čeferin, Anni, Zavarovalnica Triglav, Imaging Sistems,  Zdravstveni zavod Zdravje Ljubljana, Vama Trade Povšič & Co., MBS, Aimhigh plus, Smart Com, Telma Trade, KF Finance, BMW Motorrad Slovenija in medijskim sponzorjem: Media 24, Radio 1 ter Večer.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?