Top model meseca avgusta: LG K50

Verjetno ste že opazili, da vam skoraj vsak mesec kot TOP model ponudimo enega izmed najnovejših modelov. V mesecu avgustu smo se odločili za novi LG K50. Nov zmogljiv vstopni model, ki je ravno ta mesec prišel na prodajne police in v naš T-2 Klub. Cena okoli 200€ pomeni, da gre za vstopni rang, ki vseeno ponuja tudi nekaj bombončkov. No, saj jih mora, če se LG želi primerjati z novimi modeli znamk Samsung in Huawei.

Ohišje dimenzij 161.3 x 77 x 8.7 mm je lepe zaobljene oblike in se lahko pohvali s certifikatom MIL-STD-810G. Zahvaljujoč temu telefon dobro prenaša temperaturna nihanja, udarce, vlago in vibracije, ni pa zatesnjen proti vdoru vode ali prahu. Že osnovne mere kažejo, da telefon ni velik. Tudi diagonala zaslona meri 6,26 palca in ima ločljivost 720 x 1520 pixlov. Zaslon uporablja tehnologijo LG FullVision in zavzema večino sprednje strani telefona, na zgornjem robu je le zareza za selfie-kamero. Telefon podpira 2 nanoSIM kartici in spominske microSD kartice velikosti do 1TB. Žal se boste morali sprijazniti, da je telefon možen le v eni barvi. V že prej omenjeni konkurenci Samsung in Huawei bi morda pričakovali tudi nekoliko večjo ločljivost zaslona. Vsi gumbi se nahajajo na levem in desnem robu, na spodnjem robu pa najdete zvočnik, 3,5 mm vhod za slušalke in microUSB vhod.  Poleg gumba za vklop/izklop ter jakost zvoka se nahaja na levi strani še namenski gumb za vašega virtualnega pomočnika Google Assistant.

Na zadnji strani najdemo tudi običajno nameščen bralnik prstnega odtisa za odklepanje telefona. Notranji pomnilnik obsega 32 GB; za delovni pomnilnik RAM je od tega rezerviranih 3 GB. Telefon ima vgrajen osemjedrni procesor Mediatek MT6762 z 1 GHZ takta ter grafično kartico GE8320. Kapaciteta baterije znaša 3500 mAh, zato vam ob bolj intenzivni uporabi svetujemo prenosno zunanjo baterijo. Tovarniško je LG K50 opremljen z Android 9. Samoumevno je, da telefon podpira omrežja 2G/3G/4G, kot tudi Bluetooth 5.0 in NFC, Wi-Fi 802.11 b/g/n (Dual Band delovanje na frekvencah 2.4 GHz in 5 GHz) ter satelitsko navigacijo.

Telefon je opremljen z dvema kamerama ločljivosti 13MP in podprtima z umetno inteligenco (AI) za bolj intuitivno fotografiranje čim boljših fotografij ter avtofokusom na osnovi fazne detekcije PDAF. Glavna kamera je dodatno opremljena z LED bliskavico in 2 MP senzorjem oddaljenosti. AI vam pomaga prepoznati motiv in temu primerno izbere ustrezen uporabniški način: tako za portret, kot pokrajinsko fotografijo ali posnetke vaših hišnih ljubljenčkov. Sprednja (selfie) kamera ima fiksno zaslonko F2, glavna pa F2,2. Seveda lahko s K50 snemate tudi video 1080p s hitrostjo 30fps.

Kot kaže LG v bitki s konkurenco stavi na odličen zvok za vse ljubitelje predvajanje multimedijskih vsebin. Vgrajen je namreč DTS: X Surround Sound, ki vam ob uporabi priloženih slušalk omogoča prostorski učinek zvoka. Prav tako sta se nam zdeli zanimivi tehnologiji Link Shot in Crop Shot, namenjene lažjemu brskanju, zajemu posnetka in ponovnemu obisku spletnih strani, kot tudi kopiranju podatkov, kot so recimo različne promocijske in druge kode. Funkcija YouTube Live pa vam olajšuje hitro deljenje posnetkov na YouTube z vašimi prijatelji.

Naše mnenje je, da je K50 primeren predvsem za uporabnike, ki si želijo lahek, cenovno ugoden mobilni telefon in jih okrnjene zmogljivost vstopnega modela ne motijo preveč. Seveda bi si želeli še kaj, recimo USB-C vhod ali večjo ločljivost zaslona. A za to bi bilo potrebno seči nekoliko globlje v žep. LG K50 je že na razpolago v našem T-2 Klubu po ceni 1000 točk in 24 obrokov po 7,50€. Seveda ga lahko kupite tudi neposredno v številnih naših poslovalnicah in pooblaščenih prodajnih mestih po Sloveniji. Naj vam morda zaupamo, da so ga prvi kupci prevzeli že 1. avgusta.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?