Top model meseca decembra: Samsung Galaxy A40

S katerim telefonom bomo leto snemali novoletni ognjemet? Naš odgovor bi bil »Z novim Samsungom Galaxy A40«. Spomladi 2019 najavljeni mobilni telefon sicer sodi v razred vstopnih modelov, a vseeno kljub ohišju iz stekla in plastike ni ravno »od muh«.

Ohišje velikosti 144.4 x 69.2 x 7.9 mm je na voljo v štirih barvah: univerzalni beli in črni ter bolj atraktivnih modri in roza koralni. Telefon tehta le 140 gramov in podpira tako uporabo ene, kot tudi dveh nanoSIM kartic hkrati. Pomembna prednost je ločeno microSD ležišče za spominsko kartico velikosti do 1TB. Vgrajeni spomin obsega 64GB ROM in 4GB RAM, kar je dovolj za večino aplikacij, z izjemo najzahtevnejših. Praktično celotno sprednjo stran zavzema 14,9-centimetrski (5,9") brezkončni-U zaslon, ki uporabniku omogoča ogled podrobnosti v vseh vizualnih vsebinah. Od glasbenih videoposnetkov do najnovejše serije – s FHD+ in Super AMOLED zaslonom vse vsebine izstopajo iz zaslona »od roba do roba«. Zaslon ima ločljivost 1080 x 2340 pixels in je zaščite s steklom Corning Gorilla Glass 3. Tu bi morda pričakovali nekoliko boljšo zaščito, četudi na račun nekoliko višje cene.
Le na zgornjem robu se zaslon umakne selfie-kameri z ločljivostjo 25 MP (stalna zaslonka f/2.0 in goriščnica 25mm). Selfi izostritev zamegli ozadje in vaše značilnosti postavi v središče prizora. S t.i. Smart Beauty načinom pa boste vedno brezhibno pripravljeni na posnetek. Selfie-kamera lahko snema tudi video visoke ločljivosti 1080p s hitrostjo 30fps.

Na zadnji strani pa najdemo poleg bralnika prstnih odtisov za odklepanje telefona še LED bliskavico in dve kameri: ultra-širokokotno kamero ločljivosti 5MP (kot zajema slike 123°) in glavno kamero ločljivosti 16 MP (stalna zaslonka f/1,7). Slednja lahko enako dobro deluje tako ob običajni svetlobi, kot tudi v pogojih slabše svetlobe (ponoči ali v zaprtem prostoru). Nobena od kamer nima sistema optične stabilizacije; glavna kamera je opremljena z AF sistemom. Umetna inteligenca kameri omogoča prepoznati 19 različnih motivov in avtomatsko prilagodi nastavitve za kar najbolj všečno sliko. Med njimi sta tudi HDR in panoramski posnetek. Prav tako Galaxy A40 vam ponuja še več načinov za izražanje vaše ustvarjalne plati. Ustvarite lastne smeške razširjene resničnosti in jih pošljite prijateljem. Vsaki fotografiji dodajte nalepke. Vsako fotografijo naredite zabavno z izborom filtrov in znamk.

V notranjosti telefona se poleg neodstranljive Li-Po s kapaciteto 3100 mAh na matični plošči Exynos 7904 (14 nm tehnologija) skriva osemjedrni procesor (2x1.77 GHz Cortex-A73 jedro & 6x1.59 GHz Cortex-A53 jedro) in grafični procesor Mali-G71 MP2. Tovarniško je naložen najnovejši Android 9.0 Pie, ki je praktično standard vseh telefonov leta 2019. Ko vam bo energije zmanjkalo, pa boste baterijo zlahka ponovno napolnili s 15 W hitrim polnjenjem.

Na stranicah telefona najdemo režo za kartice (levo), gumba za vklop/izklop ter jakost zvoka (desno) ter spodaj 3,5 mm vtičnico za slušalke + zvočnik in USB-C vtičnico za napajalnik oziroma podatkovni kabel.
Telefon omogoča povezovanje na mobilna omrežja 2G/3G/4G, kot tudi Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, način dostopne točke), Bluetooth, NFC ter satelitsko navigacijo.

Mnenja o mobilnih telefonih vstopnega razreda so seveda deljena: nekateri bodo rekli, da imajo več kot dovolj funkcij; drugi bi jih želeli še kaj več. No ja, vsak ima svoje mnenje.

Samsung Galaxy A40 v vseh štirih barvah je že na razpolago v T-2 Klubu po ceni 3000 točk in 24 obrokov po 8€. In za povrhu lahko kupite še zaščitni ovitek, ki ščiti telefon pred udarci in praskami ter omogoča dober oprijem in ne drsi. Ste letos že pisali kateremu od treh dobrih mož?

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?