Top model meseca februarja: Huawei P30 lite

V tretje gre rado, vsak tako pravijo. In res se Huawei P30 Lite tako dobro prodaja, da smo ga še tretjič po juliju in oktobru 2019 uvrstili na mesto TOP modela meseca v T-2 Klubu. Gre resnično za uporabniku in žepu prijazen model – cena bo tokrat še nižja kot v prejšnjih akcijah. Če omenimo samo odličen zaslon s tehnologijo LTPS IPS ter odlično foto-kamero P30 Lite za svoj razred res ponuja veliko.

Pustimo morda tokrat ob strani tehnične specifikacije in se posvetimo zaslonu in kameri.

Številni proizvajalci v vstopnih modelih še vedno uporabljajo zaslone s starejšo tehnologijo IPS LCD. V primerjavi z njo LTPS IPS nudi večjo ločljivost, zahvaljujoč večji gostoti slikovnih točk. Pri P30 Lite to pomeni ločljivost FullHD 2312 x 1080 slikovnih točk in gostoto 415 PPI. Torej celo boljšo ločljivost od tipičnega FullHD 1920 x 1080 točk. Dimenzija zaslona je 6,15 palca. Poleg večje gostote sta prednost LTPS IPS zaslonov tudi manjša poraba energije (zaslon torej med delovanjem manj »kuri« baterijo) in večja frekvenca osveževanja (kar bodo verjetno najbolj cenili ljubitelji mobilnih igric).

Dimenzije telefona znašajo 152,9 x 72,7 x 7,4 mm, tehta pa le 159 g. Dovolj lahek torej, da ga ne boste čutili v žepu suknjiča, če se malo pošalimo. Modra, črna in bela barva ohišja bosta zadovoljila vse okuse in oba spola. Zaslon zaseda celotno sprednjo stran, z izjemo sprednje kamere na zgornjem robu. Ob straneh se nahajajo gumbi za vklop/izklop in zvok, ležišče kartic, USB-C vhod, zvočnik ter vhod za slušalke. Senzor prstnega odtisa in glavna kamera sta na zadnji strani. Celotni telefon napaja baterija s kapaciteto 3.340 mAh. S hitrim polnjenjem HUAWEI 9V2A, se zmogljiva baterija 3340 mAh napolni hitreje in zdrži dlje. Glejte video posnetke, igrajte igre in brskajte po spletu cel dan. Nič vas ne bo ustavilo na HUAWEI P30 lite.
Tovarniško prednaložen je Android 9 OS ter Huawei EMUI 9.0 grafično vmesnik. Telefon poganja osem-jedrni procesor  Kirin 710 (4 x Cortex-A73 2.2 GHz + 4 x Cortex-A53 1.7 GHz), za grafiko pa poskrbi grafični procesor Mali-G51 1 GHz. Spomin obsega 43 GB RAM + 128 GB ROM; tako da se telefon tudi med uporabo zahtevnejših aplikacij ne bo zaustavljal, prav tako boste na telefonu lahko shranili večje količine podatkov. Tehnologija HUAWEI HiVision s pomočjo umetne inteligence (AI) pretvori vaš telefon v pametnega pomočnika za vsakdanje življenje.

Ker so vsi sodobni pametni telefoni obenem tudi foto/video kamere, se dajmo nekoliko zadržati tudi tu. Huawei pri razvoju kamer sodeluje z znanim nemških proizvajalcem Leica (morda to znamko bolje poznajo naši očetje in stari očetje). Leica kamere so del Huawei telefonov zgornjega cenovnega razreda, določene rešitve pa najdemo tudi v telefonih, kot je P30 Lite.

Glavna kamera ima ločljivost kar 48 MP z velikostjo senzorja 1/2.0'' in velikostjo piksla 0,8 µm. Manjši kot je piksel, večjih lahko spravimo na senzor, kar daje fotografije višje ločljivosti. Velikost senzorja je običajno podana v palcih in sicer z ulomkom: 1/3.0'', 1/2.5'', 1/2.0'' itd. V decimalkah je to zapisano tako: 0,33'', 0,4'', 0,5'' itd. Večji kot je senzor, več svetlobe senzor prejme, kar daje boljšo fotografijo. Večji senzor je torej prednost, sploh če fotografiramo v slabših svetlobnih pogojih. Sekundarna kamera je 120° širokokotna in zajema fotografije 8 MP in 17 mm goriščno razdaljo, torej bo prišla prav predvsem kadar skušamo posneti celotno druščino na zabavi. Tretja kamera je namenjena za zaznavanje globine (spomnimo se »bokeh« efekta oziroma zamegljenosti ozadja) in ima velikost senzorja 1/5.0'' in velikost piksla 1,75 µm. Če primerjamo glavno kamero s to za zaznavanje globine vidimo, da ima glavna kamera večji senzor in manjše piksle, zato je rezultat 48 MP fotografija v primerjavi z le 2 MP globinsko kamero, ki ima zelo mali senzor in zelo velike piksle. Kamera za zaznavanje globine podpira PDAF (Phase Detection Auto Focus). To pomeni, da oddaljenost objekta izmeri na podlagi zamika (faze) dveh testnih slik in nato s pravilno izmerjeno oddaljenostjo posname fotografijo. Podporo za kar najbolje fotografije nudijo umetna inteligenca ter prednastavljeni načini fotografiranja: 8 pri sprednji in 22 pri glavni kameri.

Sprednja kamera ima ločljivost 24 MP, zaslonko f/2.0, goriščno razdaljo 26mm (širokokotna) in velikost senzorja 1/2.8"ter piksla 0.9µm. Seveda omogočajo kamere tudi snemanje video posnetkov v polno ločljivostjo.

Huawei P30 Lite je moč naročiti v T-2 Klubu že s 3.500 točkami in 24 obroki 9,75€. Prejmete ga lahko po pošti, ali pa ga osebno prevzamete na enem izmed naših prodajnih mest po Sloveniji. Z svojo velikost in ceno nudi res ogromno, tako da ga boste zagotovo vzljubili.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?