Top model meseca Huawei Mate 20 Lite

Tokratni model meseca marca 2019 bi lahko opisali z besedami »zmogljivost po dostopni ceni«. Huawei Mate 20 Lite vam namreč ponuja prav vse (in še malo več), kar od telefona s takšno ceno običajno pričakujemo. Ohišje iz stekla in aluminija, 6,3-palčni zaslon s tehnologijo LTPS IPS, 64 GB notranjega pomnilnika, USB-C priključek, 3750 mAh baterije z vzdržljivostjo skoraj 100 ur. Bi radi še kaj več? Oglejmo si zmogljivosti tokratnega zmogljivega žepnega prijatelja.

Tokratni model meseca marca 2019 bi lahko opisali z besedami »zmogljivost po dostopni ceni«. Huawei Mate 20 Lite vam namreč ponuja prav vse (in še malo več), kar od telefona s takšno ceno običajno pričakujemo. Ohišje iz stekla in aluminija, 6,3-palčni zaslon s tehnologijo LTPS IPS, 64 GB notranjega pomnilnika, USB-C priključek, 3750 mAh baterije z vzdržljivostjo skoraj 100 ur. Bi radi še kaj več? Oglejmo si zmogljivosti tokratnega zmogljivega žepnega prijatelja.

Kot pri večini modelov nas tudi Mate 20 Lite kljub oznaki za »vstopno« različico modela Huawei ni pustil hladne. Značilno ohišje iz aluminija in stekla z zaobljenimi robovi vam bo gotovo všeč od prvega trenutka dalje. Zaslon zaseda celotno sprednjo stran z izjemo zareze na zgornjem robu: tu najdemo dvojno (24 MP + 2MP) selfie kamero in slušalko. 6,3-palčni (16 cm) FullHD+ zaslon ima ločljivost 2340 x 1080p. Selfie-kamera je dvojna: širokokotna 24 MP z zaslonko F2,0 + 2 MP kamera s senzorjem globine. Selfie-kamera omogočata tudi HDR posnetek, izbiro 8 scenskih načinov in video z ločljivostjo 1080p pri hitrosti 30 sličic na sekundo. Prav tako je dvojna glavna kamera na zadnji strani: širokokotna 20 MP f1,8 z avtofokusom in 2 MP z senzorjem globine, nastavljivo LED bliskavico, možnostjo panoramske in HDR fotografije in videa z ločljivostjo 1080p. Zanjo je na voljo kar 22 scenskih načinov. Delovanje kamer podpirata ločen slikovni procesor in napredna programska oprema z umetno inteligenco in možnostjo številnih funkcij, kot so 3D Emojis emotikoni. Vgrajena je tudi možnost 16x upočasnjenega posnetka (slow-motion) s 480 sličicami. Umetna inteligenca vam celo pomaga pri urejanju galerije posnetkih fotografij in iskanju na podlagi kraja posnetka, posnete osebe ali drugega kriterija.

Glede na same dimenzije 158,3 x 75,3 x 7,6 mm in uporabo aluminija namesto plastike, telefon morda s 172 g ni ravno peresno lahek, vsekakor pa ni pretežak. Na zadnji strani poleg kamer in LED bliskavice najdemo le še okrogli senzor prstnega odtisa za odklepanje. Režo za SIM in MicroSD spominsko kartico najdemo na levi strani, na desni sta gumba za vklop/izklop ter jakost zvoka. Zvočnik, USB-C in 3,5 mm vhod za slušalke so na spodnjem robu. Huawei se je s tem odmaknil od namestitve vhoda za slušalke na zgornji strani (videno pri drugih modelih), niti se ni odločil za zamenjavo 3,5 mm vhoda z vmesnikom za priklop slušalk na USB-C vhod (kot je to storil recimo Xiaomi). Vgrajena Li-Ion baterija ima kapaciteto 3750 mAh in jo lahko hitro napolnite s priloženim hitrim polnilnikom (polnilni tok 2A in napetost 9V).

S 64GB spomina (4 ali 6GB se ga dodeli za delovni pomnilnik) + možnost uporabe MicroSD spominske kartice velikosti do 256 GB (namesto dodatne SIM) najverjetneje pri Mate 20 Lite res ne boste ostali brez pomnilniškega prostora. Gladko delovaje telefona omogoča osem-jedrni procesor (4 x 2,2GHz Cortex-A73 in 4x1.7 GHz Cortex-A53 jedra) s procesorjem Hisilicon Kirin 710 (12 nm tehnologija) in ločenim grafičnim procesorjem Mali-G51 MP4. Tovarniško je nameščen Android 8.1 (Oreo) ter grafični vmesnik EMUI 8.2. Grafični vmesnik EMUI boste našli v vseh Huawei telefonih in velja za uporabniško prijaznega, na prvi pogled nekoliko podobnega grafičnemu vmesniku iOS naprav.

Povezljivost Huawei Mate 20 Lite: omogoča 2G/3G/4G omrežja, NFC, Bluetooth 4.2 ter Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct in uporabo telefona kot mobilne dostopne točke. Omogočena je tudi satelitska navigacija (A-GPS, GLONASS, BDS) ter uporaba digitalnega kompasa. Umetna inteligenca dodatno podpira optimizacijo zmogljivosti omrežja v zaprtih prostorih in dvigalih, kot tudi natančnejše lociranje v predorih, kjer satelitska navigacija ne deluje dobro zaradi odsotnosti signala. Prav tako se boste brez težav lahko pogovarjali v hrupnem in vetrovnem okolju.

Da ne govorimo le o »bombončkih« za ljubitelje fotografije, omenimo še nekaj za ljubitelje spletnih igric. Strojna oprema skupaj z umetno inteligenco je kot nalašč za igranje vaših najljubših spletnih igric brez zamika in težav z grafiko. Medtem ko igrate bo pametni sistem obvestil vseeno poskrbel za nujna obvestila, ne da vas zmotijo pri igranju.


In še nekaj za ljubitelje spletnega nakupovanja: če imate na Mate 20 Lite naloženo spletno aplikaciji Amazon, lahko dostopnost izdelka v njihovi spletni trgovini preverite že tako, da posnamete izdelek ali črtno kodo in umetna inteligenca vam poišče izdelek na spletu. Zanimivo, kaj ne?

Huawei Mate 20 Lite je že sedaj na zalogi T-2 Kluba v modri, črni in zlati barvi; prav tako ga lahko osebne prevzamete na številnih poslovalnicah in prodajnih mestih T-2. Če ste nakup novega mobilnega telefona začasno prestavili iz novega leta na nekoliko kasnejši čas, je morda sedaj pravi čas za naročilo novega mobilnega prijatelja?

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?