Top model meseca Huawei P20 Lite

Če bi vam še pred petimi leti kdo dejal, da bo katera izmed kitajskih znamk mobilnih telefonov resno konkurirala Samsungu in Applu, mu verjetno ne bi verjeli. A zarečenega kruha se največ poje, pravi slovenski pregovor.

Tehnološka znamka Huawei že nekaj časa ni več »poceni kitajska roba«, saj s široko paleto telefonov za vse okuse in žepe lahko zadovoljijo vsakogar. Leta 2017 so za kratek čas celo prehiteli Apple po številu prodanih telefonov. Prednost Huawei so oblikovno in tehnično dodelani aparati, ki za razumno ceno (skozi oči povprečnega potrošnika) ponujajo skoraj vse. In ker je mobitel vse pogosteje tudi žepni fotoaparat, se je Huawei pri razvoju fotoaparata povezal z najboljšimi, legendarno znamko Leica.

 

Letos se ponašajo z modeli P20 Lite, P20 in P20 Pro. P20 lite predstavlja vstopni model z nekoliko manj funkcij, medtem ko je P20 Pro resen konkurent Samsung Galaxy S9 ali iPhone X.

Če vzamete v roke P20 lite, boste takoj opazili zaobljeno obliko, ki se precej zgleduje po vodilnih konkurentih. Na razpolago pri T-2 je v treh barvah: črna, modra in rožnata. Velik 5,84-palčni FullHD zaslon ločljivosti 2280 x 1080 zavzema večino sprednje strani, le na vrhu boste opazili režo. Tu se nahajajo senzor osvetlitve in bližine, sprednja 16MP kamera ter sprejemnik. Na zadnji strani pa boste našli senzor prstnega odtisa (telefon lahko odklenete bodisi s prstnim odtisom bodisi z obrazom), LED bliskavico in dvojno kamero, kar bi prej pričakovali pri dražjih modelih. Zadnja kamera mobilne naprave Huawei P20 lite ima dve leči in opravlja vse naloge, če ne še več. Najsodobnejši fotoaparat s senzorjem ločljivosti 16 MP z velikostjo pikslov 1,12 μm in odprto zaslonko F2.2 je dizajniran za zajemanje več svetlobe in prepoznavanje globinske percepcije, s čimer vam v vsakem trenutku omogoča snemanje ostrih in hitrih fotografij. V kombinaciji s profesionalno bokeh-lečo in senzorjem ločljivosti 2 MP naprava snema osupljivo lepe fotografije v do zdaj neznani kakovosti. Bokeh v fotografiji pomeni umetniško zameglitev ozadja oz. okolice, predvsem se uporablja pri portretih in makro fotografiji. Tudi v slabi svetlobi boste s P20 lite lahko posneli res dobre pokrajinske fotografije ali portrete in jih nato hitro objavili na spletu.

Huawei P20 lite se odklene že na prvi pogled. Če gledate v zaslon manj kot sekundo oziroma 800 milisekund, lahko hitro in varno odklenete svoj telefon. Način, ki temelji na kompleksnih algoritmih, podatkih in karakteristikah za prepoznavanje obraza zagotavlja visoko raven varnosti, da se zaščitite pred krajo fotografij in video posnetkov. To pomeni, da naprava ne more biti odklenjena s pomočjo vaše fotografije ali dokler spite. Seveda ga lahko odklenete tudi s prstnim odtisom ali vnosom kode.

Ste aktiven športnik? Potem vam bo gotovo všeč Huawei Zdravje, s katerim lahko spremljate svojo aktivnost in telefon povežete s pametno uro ali zapestnico, kot tudi merilnikom srčnega utripa. Aktivnost lahko nato tudi objavite na svetovnem spletu oziroma vašem najljubšem socialnem omrežju.

Nekaterim se Huawei EMUI grafični vmesnik morda na prvi pogled zdi nenavaden, a ko se ga navadite, vam bo enostavno všeč. Jasen in pregleden, omogoča razvrščanje ikon po zaslonu ali v tematske mape, kjer jih hitro najdete. EMUI 8.0 je natančno optimiziran vmesnik, ki omogoča hitro delovanje in dolgotrajno zmogljivost. Pomembna prednost mobilnega telefona Huawei P20 lite je oblikovanje za dosego čim daljše uporabe. HUAWEI-jeva tehnologija strojnega učenja, povezana z vmesnikom EMUI 8.0, lahko razume obnašanje vašega pametnega telefona. Na podlagi vaše interakcije z napravo HUAWEI P20 lite predvideva najbolj učinkovit način delovanja, varčuje z baterijo, optimizira zmogljivosti in skrbi, da telefon deluje dlje časa hitro in brezhibno. Tako vam ne bo več potrebno ročno ugašati aplikacij v ozadju. Dvojno Bluetooth povezovanje omogoča sočasno povezavo z dvema napravama (recimo slušalke + navigacija ali pametna ura), hitri polnilnik pa poskrbi, da je baterija vašega telefona vedno napolnjena.

Tehnične specifikacije

Junijski T-2 top model meseca poganja 8-jedrni procesor HUAWEI Kirin 659 s po 4 jedri s taktom 2,36 GHz in 4 s taktom 1,7 GHZ. Baterija ima kapaciteto 3000mAh, spomin 4 GB + 64GB pa lahko s spominsko kartico povečate še za 256 GB. Telefon je DualSIM: SIM1 ležišče podpira 2G/3G/4G povezljivost, SIM2 ležišče le 2G. Na brezžični internet se lahko povežete z Wi-Fi 802.11b/g/n/a/ac 2,4 GHz ali 5 GHz; prav tako telefon podpira satelitsko navigacijo GPS, AGPS in GLONASS. Torej se z P20 lite ne morete izgubiti ali ostati nepovezani. S 145 grami telefon vsekakor ni pretežak.

Za obstoječe uporabnike Huawei mobilnih telefonov je novi P20 lite vsekakor mamljiva izbira, sploh če razmišljate o nakupu novega telefona. Drugim, ki Huawei trenutno še ne uporabljate, pa vsaj upoštevanja vredno alternativo drugim znamkam. Sploh če ste tudi ljubiteljski fotograf in vam mobilni telefon ne predstavlja zgolj sredstva komunikacije ali žepni podaljšek vašega računalnika.
Nekateri boste morda raje posegli po zmogljivejšemu modelu P20 ali celo P20 PRO, a to je vaša odločitev. Sami najbolje veste, kaj potrebujete in želite kupiti.

Vsekakor pa Huawei ni nekakšen »ceneni« mobitel. Resno cilja v boju z vodilnima proizvajalcema, saj ponuja veliko za relativno ugodno ceno; vključno s široko paleto modelov različnih serij, ki si jih lahko ogledate in naročite v našem T-2 Klubu.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?