Top model meseca Huawei P20 Lite

Tako zelo je zaželen, da smo se odločili, da vam ga novembra znova ponudimo. Očitno so se mobilni telefoni Huawei res dobro prijeli, saj po njih sega vse več uporabnikov, ne le naši zvesti naročniki. Podjetje s sedežem na Kitajskem zadnje dve leti res dela »male čudeže«.
Huawei dobro razume, kaj posamezne skupine kupcev iščejo, zato ponuja več različnih modelov različnih cenovnih rangov. Na trgu so najbolj znane serije P, Y, Mate ter G in Nova. Tudi pri oblikovanju in načrtovanju držijo korak z najboljšimi, morda jih celo občasno prehitevajo.

Huawei P20 Lite je letošnji vstopni model serije P. Modeli z oznako Lite praviloma ciljajo na manj zahtevne uporabnike, ki želijo zmogljiv telefon v kompaktnih dimenzijah.
Prvo boste opazili zaobljeno obliko, ki se precej zgleduje po vodilnih konkurentih. Na razpolago pri T-2 je v dveh barvah: črna in modra. Velik 5,84-palčni FullHD zaslon z ločljivostjo 2280 x 1080 zavzema večino sprednje strani, le na vrhu boste opazili režo. Tu se nahajajo senzor osvetlitve in bližine, sprednja 16MP kamera ter sprejemnik. Na zadnji strani pa boste našli senzor prstnega odtisa (telefon lahko odklenete bodisi s prstnim odtisom, vnosom številčne kode ali z obrazom), LED bliskavico in dvojno kamero, kar bi prej pričakovali pri dražjih modelih. Zadnja kamera mobilne naprave Huawei P20 lite ima dve leči in opravlja vse naloge, če ne še več. Najsodobnejši fotoaparat s senzorjem ločljivosti 16 MP z velikostjo pikslov 1,12 μm in odprto zaslonko F2.2 je dizajniran za zajemanje več svetlobe in prepoznavanje globinske percepcije, s čimer vam v vsakem trenutku omogoča snemanje ostrih in hitrih fotografij. V kombinaciji s profesionalno bokeh-lečo in senzorjem ločljivosti 2 MP naprava snema osupljivo lepe fotografije v do zdaj neznani kakovosti. Bokeh v fotografiji pomeni umetniško zameglitev ozadja oz. okolice, predvsem se uporablja pri portretih in makro fotografiji. Tudi v slabi svetlobi boste s P20 lite lahko posneli res dobre pokrajinske fotografije ali portrete in jih nato hitro objavili na spletu.
Zelo napreden sistem prepoznavanja obraza uporabnika preprečuje, da bi se telefon odklenil na podlagi slike. Telefon vam zagotavlja spodobno visoko raven varnosti vaših podatkov (kontakti, slike in videoposnetki) pred izgubo ali krajo.

Mnenja glede grafičnega vmesnika Huawei EMUI so deljena. Morda se na prvi pogled zdi nenavaden, a ko se ga navadite, vam bo enostavno všeč. Jasen in pregleden, omogoča razvrščanje ikon po zaslonu ali v tematske mape, kjer jih hitro najdete. EMUI 8.0 je natančno optimiziran vmesnik, ki omogoča hitro delovanje in dolgotrajno zmogljivost mobilne naprave. Pomembna prednost mobilnega telefona Huawei P20 lite je oblikovanje za dosego čim daljše uporabe. HUAWEI-jeva tehnologija strojnega učenja, povezana z vmesnikom EMUI 8.0, lahko razume obnašanje vašega pametnega telefona. Na podlagi vaše interakcije z napravo HUAWEI P20 lite predvideva najbolj učinkovit način delovanja, varčuje z baterijo, optimizira zmogljivosti in skrbi, da telefon deluje dlje časa hitro in brezhibno. Tako vam ne bo več potrebno ročno ugašati aplikacij v ozadju. Dvojno Bluetooth povezovanje omogoča sočasno povezavo z dvema napravama (recimo slušalke + navigacija ali pametna ura), hitri polnilnik pa poskrbi, da je baterija vašega telefona vedno napolnjena.
Tudi prednaloženih tem in ozadji ne manjka; če pa vam res nobena tema ni všeč, si jo lahko prenesete s spleta. Imajo celo »slovensko« temo: instagramatičen posnetek Blejskega jezera z otočkom.

Huawei P20 Lite
Top model meseca novembra
Vrhunske fotografije v vseh razmerah. Enostavno odklepanje s senzorjem prstnega odtisa ali sistemom prepoznavanja obraza. Hitri polnilnik in nadpovprečna zmogljivost po najbolj dostopni ceni.

Huawei P20 Lite poganja 8-jedrni procesor HUAWEI Kirin 659 s po 4 jedri s taktom 2,36 GHz in 4 s taktom 1,7 GHZ. Baterija ima kapaciteto 3000mAh, spomin 4 GB + 64GB pa lahko s spominsko kartico povečate še za 256 GB. Telefon je DualSIM: SIM1 ležišče podpira 2G/3G/4G povezljivost, SIM2 ležišče le 2G. Na brezžični internet se lahko povežete z Wi-Fi 802.11b/g/n/a/ac 2,4 GHz ali 5 GHz; prav tako telefon podpira satelitsko navigacijo GPS, AGPS in GLONASS. Torej se z P20 lite ne morete izgubiti ali ostati nepovezani. S 145 grami telefon vsekakor ni pretežak, z merami 148,6 x 71,2 x 7,4 mm ga lahko spravite v vsako damsko torbico ali običajni moški žep.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?