Top model meseca marca: LG K50s

Pomlad je pred vrati, vsaj tako kažejo dnevne temperature. No, pomlad prinaša tudi osvežitev pri top modelu meseca – LG K50s. Glede na to, da smo se v preteklih mesecih precej posvečali znamkam Huawei in Samsung, je sprememba dobrodošla.

Na prvi pogled septembra 2019 izdani LG K50s s svojimi zaobljenimi linijami nekoliko spominja na Huawei P Smart 2019, a ju loči kar nekaj lastnosti. Z dimenzijami 165.8 x 77.5 x 8.2 mm in težo 194 gramov telefon ni pretirano težak, a tudi ne med najlažjimi. Ljubitelje aktivnosti na prostem bo morda v nakup prepričala skladnost s certifikatom MIL-STD-810G, ki zagotavlja višjo odpornost na prah in vlago. Seveda je telefon možen tako z eno, kot tudi dvema nanoSIM karticama + ločeno režo za dodatno microSDXC spominsko kartico velikost do 2 TB. Sam telefon ima 32 GB pomnilnika, od tega 3 GB delovnega pomnilnika. Za napajanje skrbi Li-Po baterija s kapaciteto 4000mAh, kar zadošča za do 18 ur pogovora. IPS LCD zaslon na dotik ima diagonalo 16,51 cm in ločljivost 720 x 1520 pik. Telefon je sicer možen le v črni in modri barvi.

Ohišje ima na levi strani gumba za vklop ter jakost zvoka; na spodnji strani so USB-C vhod, zvočnik ter 3,5 mm vhod za slušalke; na zadnji strani pa trojno kamero in senzor prstnih odtisov. Preko ločenega gumba na desni strani ohišja lahko kadarkoli aktivirate Google Assistant.
Tovarniško je LG K50s opremljen z operacijskim sistemom Android 9.0, ki je na voljo tudi v slovenskem jeziku. Procesor Cortex-A53 ima skupno osem jeder: po štiri s hitrostjo 2 GHz in štiri s hitrostjo 1,5 GHz. Skupaj z grafično kartico PowerVR GE8320 je procesor nameščen na osnovno ploščo Mediatek MT6762 Helio P22 (12 nm tehnologija).

Glavna kamera je sestavljena iz treh ločenih objektivov: širokokotnega objektiva ločljivosti 13 MP s PDAF ostrenjem, zaslonko f 2.2 in goriščnico 26mm; ultra-širokokotnega objektiva ločljivosti  5 MP ter teleobjektiva ločljivosti 2 MP in zaslonko f 2.4. Opremljena je tudi z LED bliskavico in lahko poleg HDR in panoramskih posnetkov posname tudi video ločljivosti 1080p s hitrostjo do 30 sličic na sekundo.
Selfie kamera ima ločljivost 13MP in zaslonko f 2.0 ter prav tako zmožnost videa ločljivosti 1080p s hitrostjo do 30 sličic na sekundo. Selfie kamera je vgrajena v režo ob zgornjem robu – podobno kot pri najnovejših Huawei modelih. Fotografijam lahko dodate profesionalni videz. Tako sprednja kot zadnja kamera namreč snemata fotografije z umetniškim efektom bokeh. Prilagodite globinsko ostrino bodisi za intenziven bokeh učinek, bodisi za mehkejše ozadje.


Kot nalašč za ljubitelje zabave je 6,5-palčni FullVision zaslon z HD + ločljivostjo in razmerjem stranic  19,5: 9 in 3D prostorskim zvokom z DTS: X, ki vam omogoča, da se zabavate z napravo cel dan, zahvaljujoč 4000 mAh bateriji. Kinematografski 3D prostorski zvok z DTS: X na vašem pametnem telefonu omogoča uživanje v novi vrsti poslušanja z vrhunskim večdimenzionalnim zvokom - pravi kinematografski občutek kadarkoli in kjer koli, zgolj z ustreznimi slušalkami.

Poleg mobilnih omrežji 2G/3G/4G vam LG K50s omogoča tudi Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (podprt je tudi Wi-Fi Direct, DLNA in način mobilne dostopne točke) ter A-GPS, GLONASS satelitska navigacija.

LG K50s nas je prijetno presenetil, saj za zmerno ceno nudi dovolj za nezahtevne do srednje zahtevne uporabnike, ki ne iščejo hibrida tablice in mobilnega telefona ali telefona premijskega cenovnega razreda. V T-2 Klubu je na voljo že za ceno 3000 točk in 24 x 6,75€/mesečno.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?