Top model meseca novembra: LG Q60

Vsi ljubitelji filmov o najslavnejšem agentu Njenega veličanstva, številki 007, vedno tudi kdo je »Q«. No, tokratni model meseca se tudi imenuje Q, Q60. No, v resnici prihaja iz razvojnega oddelka LG, ne iz Q-jeve delavnice.

Telefon z ohišjem dimenzij 161.3 x 77 x 8.7 mm je izdelan iz plastike, zato tehta le okoli 170 gramov. Posledično torej odpade možnost brezžičnega polnjenja, a ima Q60 vseeno drug trik »v ohišju« - skladnost s standardom MIL-STD-810G, ki pomeni večjo odpornost na vlaga, prah in sunke. Torej je povsem primeren tudi za nekoliko bolj grobo rabo izven pisarne. Izdelan je kot Single-SIM in Dual-SIM in uporablja sedaj že »standardne« nanoSIM kartice. Je pa na razpolago le v dveh barvah: modri in črni. Za napajanje skrbi vgrajena baterija s kapaciteto Li-Ion 3500 mAh; za odklepanje pa bralnik brstnih odtisov na zadnji strani.

Vseeno telefona z dobro osvetljenim zaslonom diagonale 6,26 palca in ločljivostjo 720 x 1520 pixlov ne smemo šteti kot slabega. Deluje na podlagi tehnologije IPS LCD, kar sicer pomeni nekoliko slabšo ločljivost v primerjavi z zasloni v premijskih modelih; a ima razmerje stranic 19:9.
Tudi procesorsko ni ravno šibak, saj ga poganja osem-jedrni 2.0 GHz Cortex-A53 procesor skupaj z grafično kartico PowerVR GE8320. Vse skupaj na matični plošči Mediatek MT6762 Helio P22 (12 nm tehnologija) ter najnovejšim Android 9.0 operacijskim sistemom. Dobra kombinacija najnovejšega OS ter preverjeno zmogljive strojne opreme. Spomin obsega 64GB, od tega 3GB kot delovni spomin; lahko ga razširite s spominsko kartico MicroSD velikosti do 1 TB v lastni reži. Torej Q60 omogoča sočasno do 2 SIM kartici + spominsko kartico. LG Q60 ima vgrajen lastni grafični vmesnik LG UX 7.

Trojna glavna kamera je letos postala nujna, če želi biti telefon zanimiv za potencialnega uporabnika. LG Q60 ima tako vgrajeno: širokokotno kamero z goriščnico 26mm ločljivost 16 MP (z zaslonko f2.0 in PDAF avtofokusom) + ultra-širokokotno kamero ločljivosti 5 MP in goriščnico 13mm (zaslonka znaša f2.2) ter tele-kamero ločljivosti 2MP (zaslonka f2.4 + senzor oddaljenosti).Dopolnjuje jo LED bliskavica ter možnost panoramskega in HDR snemanja ter video-posnetkov ločljivosti 1080p s hitrostjo 30fps. Selfie-kamera ime ločljivost 13MP in prav tako lahko posname video ločljivosti 1080p s hitrostjo 30fps.
Vgrajeni zvočnik dopolnjuje 3,5mm vhod za slušalke; za boljšo zvočno izkušnjo pa skrbi DTS: X Surround Sound. Ker ima Q60 vgrajen microUSB 2.0, nanj ni moč priklopiti slušalk brez ustreznega adapterja. Z ustreznim zunanjim mikrofonom je omogočeno tudi dušenje neželenih šumov iz okolice.

Poleg povezovanja na 2G/3G/4G omrežja (LG Q60 žal še ne podpira prihajajočih 5G omrežji) je možna uporaba Bluetooth 5.0, satelitske navigacije (A-GPS in Glonass), NFC ter Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac. Seveda omogoča Dual-Band Wi-Fi, DLNA, Wi-Fi Direct in tudi delovanje kot mobilna dostopna točka. Poleg že prej omenjenega bralnika brstnih odtisov je vgrajen elektronski kompas ter merilnik pospeškov.

LG Q60 je najnovejši predstavnik vstopnega razreda znamke LG, saj je na tržišče prišel maja 2019. Telefon v obeh barvah je že v našem T-2 Klubu: vaš je lahko za 2000 točk in 24 obrokov po 7,50€. Bo morda LG Q60 vaš naslednji mobitel?

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?