Top model meseca oktobra: Huawei P30 Lite

Priznamo, da je tudi  nas nekoliko presenetil nedavni spor med kitajskim velikanom Huawei in ameriško vlado. No, Huawei je že napovedal, da se ne bo dal tako zlahka in da imajo »v žepu« še nekaj asov. Morda jih bodo razkrili že v kratkem.

To pa nas pri T-2 ni odvrnilo od namere, da našim naročnikom kot TOP model meseca oktobra ponudimo vstopni model Huawei P30 Lite.

Zahvaljujoč uporabi stekla in plastike telefon z dimenzijami ohišja 152.9 x 72.7 x 7.4 mm tehta le 159 gramov, diagonala zaslona s tehnologijo TFT LCD (IPS) pa znaša 15,62 cm. Zaslon je prejel tudi certifikat TÜV Rheinland Eye Comfort in je zasnovan za večje udobje oči. Gre torej za »manjši« mobitel, katerega brez večjih težav potisnete v žep hlač ali srajce. No, naj vas stekleno-plastično ohišje ne odvrne od nakupa, saj se najboljše skriva v notranjosti.

Tovarniško je P30 Lite opremljen z operacijskim sistemom Android 9.0 Pie in grafičnim vmesnikom EMUI 9.0. Procesor Hisilicon Kirin 710 (12 nm tehnologija) ima osem jeder (4x2.2 GHz Cortex-A73 & 4x1.7 GHz Cortex-A53) ter grafični procesor Mali-G51 MP4. Skupno ima P30 Lite 128 GB notranjega pomnilnika (do 6GB je rezerviranega za delovni pomnilnik), katerega lahko razširite z microSD spominsko kartico velikosti do 1 TB. A naj vas opozorimo, da boste lahko v tem primeru uporabljali le 1 nanoSIM kartico, saj si spominska kartica deli ležišče z dodatno SIM kartico. V telefon je vgrajena Li-Po baterija s kapaciteto 3340 mAh, katero lahko polnite s priloženim 18W hitrim pomnilnikom. Zaradi plastičnega ohišja brezžičnega polnjenja P30 Lite žal ne omogoča. Na ohišju je poleg gumbov za jakost zvoka ter vklop/izklop še 3,5mm vtičnica za slušalke, USB vhod Type-C 1.0 in na zadnji strani senzor prstnega odtisa.

Telefon podpira 2G/3G/4G povezljivost, kot tudi Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac) v 2,4 GHz in 5GHz frekvenčnem pasu, Wi-Fi Direct in delovanje mobitela kot mobilne dostopne točke. Seveda je vključen tudi NFC, GPS in Bluetooth.

Nismo dejali, da se najboljše skriva v notranjosti? P30 Lite se lahko pohvali s trojno glavno kamero, kar je vsekakor omembe vredno. Širokokotna kamera ločljivosti 48MP z zaslonko f1,8 in PDAF avtofokusom + ultra širokokotna kamera ločljivosti 8MP in še 2MP senzor oddaljenosti z avtofokusom…bi si želeli še kaj več? Dodana je tudi LED bliskavica ter možnost HDR in panoramskih posnetkov. Za ljubitelje mobilne fotografije vsekakor prava poslastica, saj ne bo nujno potrebno več posegati po dražji modelih srednjega/višjega razreda. Selfie kamera ima ločljivost 24MP in zaslonko f2.0. Kot smo vajeni pri aktualnih modelih Huawei je delovanje kamere podprto z umetno inteligenco, ki samodejno prepozna motiv (sprednja selfie kamera 8 različnih, glavna pa kar 22) in prilagodi nastavitve za odlično fotografijo. Obe kameri lahko snemata tudi video ločljivosti 1080p@30fps.

Ne le fotografom, P30 Lite je »pisan na kožo« tudi ljubiteljem mobilnih igric in vsem ostalih zahtevnim uporabnikom. Tako da bi ga lahko opisali z naslednjimi besedami: vzdržljiv, zmogljiv, priročen in cenovno ugoden.

Tehnologija HUAWEI HiVision7 s pomočjo umetne inteligence (AI) pretvori vaš telefon v pametnega pomočnika za vsakdanje življenje. Preprosto poskenirajte in odklenite svet možnosti. AI vam pomaga raziskovati predmete okoli vas, nakupovati s sprotnim iskanjem najboljše ponudbe na spletu in prevajati jezike v realnem času – s tem vam olajša tudi potovanje po tujini. Huawei P30 lite spreminja klasičen način zvonjenja tako, da omogoča nastavitev priljubljenega video posnetka kot melodijo zvonjena za različne stike.

Verjamemo, da bo naše zveste uporabnike T-2 Kluba Huawei P30 Lite enostavno navdušil. Telefon je že na voljo v črni, beli in turkizno modri barvi v T-2 Klubu in naših prodajnih mestih.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?