Top model meseca Samsung Galaxy A50

Moramo priznati, februar 2019 je bil izredno pester mesec, kar zadeva najave novih mobilnih telefonov. Samsung je tako poleg modela S10 v treh različicah napovedal še novi model Galaxy A50.

S ceno okoli 350€ Galaxy A50 res ni med najcenejšimi, a nekoliko višjo ceno vseeno opravičuje z dodatki, katere bi prej pričakovali v dražjih modelih.

Izdelan je v treh barvah: črna, bela in modra. Z dimenzijami 158.5 x 74.7 x 7.7 mm in težo 166 gramov telefon ni prevelik in je primeren za vsak žep, vseeno pa priporočamo zaščitni ovitek ali torbico. Telefon je izdelan tako v Single SIM, kot tudi Dual SIM različici (uporablja Nano SIM kartice) z ločeno režo za spominsko MicroSD kartico velikosti do 512 GB. Na spodnjem robu se poleg zvočnika in 3,5 mm vhoda za slušalke nahaja tudi USB-C priključek za napajalnik ali podatkovni kabel. 6,4-plačni (16,21 cm) SuperAMOLED zaslon pokriva celotno sprednjo stran z izjemo zareze, kjer se nahaja sprednja kamera. Zaslon je pokrit s Corning Gorilla Glass 3, ima ločljivost 1080 x 2340 pixlov in razmerje stranic  19,5 : 9. Samsung Galaxy A50 pa ima manjše presenečenje: čitalnik prstnih odtisov je vgrajen v sam zaslon.

Na matični plošči Exynos 9610 Octa (10nm tehnologija) se nahajata osem-jedrni procesor (4x2.3 GHz Cortex-A73 & 4x1.7 GHz Cortex-A53 jedra) in grafična kartica Mali-G72 MP3. Tovarniško je na telefon že naložen Android OS 9.0 Pie. Telefon ima, odvisno od tržišča, 64 ali 128 GB notranjega pomnilnika, od katerega je 4-6 GB rezerviranega za delovni pomnilnik. Moramo pa pohvaliti 4000 mAh Li-Po baterijo in možnost hitrega polnjenja. Zaradi plastičnega ohišja A50 žal ne omogoča brezžičnega polnjenja, kot smo ga vajeni pri mobilnih telefonih višjega cenovnega razreda.

A če s samo izdelavo ter tehničnimi podatki telefon morda ne prepriča v celoti, bi uporabnika lahko prepričal s kamero in uporabniško izkušnjo. Glavna kamera je sestavljena iz treh senzorjev: 25 MP senzorja z zaslonko f1.7 in možnostjo snemanja v slabi svetlobi; 8 MP super-širokokotne kamere z zaslonko f2.2 in 123° kotom zajemanja ter 5 MP tele-senzorja z zaslonko f2.2. Seveda pri Samsungu niso pozabili na LED bliskavico ter možnost HDR in panoramskih posnetkov. Selfie-kamera ima ločljivost 25 MP in zaslonko f2.0, prav tako omogoča HDR posnetke. Obe kameri zmoreta tudi snemanje videa ločljivosti 1080p pri 30fps, kot tudi 240fps počasni posnetek. A50 bo tako kos vsem situacijam. Uporabnik lahko izbere enega od 20 scenskih načinov, v post-produkciji lahko tudi spreminja stopnjo ostrenja ali sliki doda katero izmed AR Emoji sličic.

Uporabniški vmesnik Samsung One bo vedno poskrbel za preprosto in gladko uporabo.
Poleg 2G/3G/4G omrežji lahko pri Galaxy A50 uporabljate tudi Bluetooth 5.0, satelitsko navigacijo (GPS, Glonass, Galileo in BDS) in seveda W-Fi (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct). A50 lahko deluje tudi kot lokalna Wi-Fi dostopna točka.

Samsung Galaxy A50 bi lahko ocenili kot nekoliko dražji vstopni model, zahvaljujoč predvsem vključitvi funkcionalnosti iz dražjih modelov in trojni glavni kameri. Če menite, da A50 ponuja vse, kar zahtevate od mobilnega telefona, je TOP MODEL meseca aprila prava izbira.

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?