Top model meseca Samsung Galaxy A6+

Pritiska, ki ga na trgu mobilne telefonije povzročajo nove znamke (predvsem kitajske), je deležen tudi Samsung. Tako je bil tudi velikan iz južne Koreje primoran ponuditi cenovno ugoden telefon z pestrim naborom funkcij in prednosti za uporabnika.

Primarno lahko Samsungove mobilne telefone razdelimo v tri glavne serije: serija J predstavlja vstop s cenovno ugodnimi telefoni in bolj osnovnimi funkcijami, serija A je vmesna serija, kjer bomo našli boljše materiale ter večji nabor funkcij, serija S pa je »premium« serija, kar se pozna tako pri ceni, kot materialih in naboru funkcij.

Galaxy A6+ s ceno slabih 300€ tako predstavlja vmesni razred, a vsekakor ne razočara tako z uporabljenimi materiali kot tudi paleto funkcij. Znak »+« pomeni le nekoliko večjo diagonalo zaslona v primerjavi z standardnim A6, ki pri A6+ znaša 153,6 mm. Gre za Full HD+ zaslon z ločljivostjo 1080 x 2220 px in SuperAMOLED tehnologijo.

Telefon je na otip prijeten zaradi zaobljenih robov in nima tistega neprijetnega plastičnega občutka, na katerega pogosto naletimo pri cenejših modelih. V izdelavi serije A namreč Samsung posega po kombinaciji plastike, stekla in kovine. Tudi teža s 191 grami ni prevelika. Za večjo avtonomijo bi si morda uporabnik želel baterijo s kapaciteto večjo od 3500 mAh, saj ima A6+ vgrajen osem-jedrni procesor s taktom 1,8 GHz. Slednji skupaj s 4 GB delovnega pomnilnika omogoča gladko delovanje tudi zahtevnejših aplikacij. Interni spomin telefona znaša 32 GB (3GB je rezerviranega za RAM) in ga lahko s spominsko kartico povečate do 256 GB. To pa je že kar dovolj prostora, sploh če različne multimedijske vsebine sproti prenesete v oblak (Google Drive, Dropbox ali Samsung Cloud). Tovarniško je na telefonu naložen operacijski sistem Android 8.0 Oreo. Samoumevno telefon podpira 2G/3G/4G omrežja, povezovanje preko Wi-Fi in Bluetooth v4,2 ter NFC in uporabo satelitske navigacije (GPS, Glonass, Beidou).

Celotno sprednjo strank zavzema zaslon s 24 MP kamero in LED bliskavico, medtem ko na zadnji strani najdemo dvojno glavno kamero (16 MP + 5 MP) z LED bliskavico ter čitalnik prstnega odtisa. Stranski robovi so rezervirani za gumbe (On/Off, zvok), pokrovček prostora za SIM/MicroSD kartico, zvočnik s podporo Dolby Atmos ter vhod za slušalke in Micro USB. Sprednja bliskavica omogoča 3 ravni osvetlitve, glede na količino ambientalne svetlobe, kar skupaj s široko zaslonko preprečuje preveliko osvetlitev slik. Funkcija Sprotno ostrenje glavne kamere pa vam omogoča ročno nastaviti raven zameglitve ozadja. A6+ omogoča precejšnjo mero post-produkcije slike: od samo ročne obdelave, preko dodajanja AR nalepk in žigov do ustvarjanja foto-zgodb in iskanja po ključnih besedah slik. Tudi pri snemanju in predvajanju video-posnetkov se A6+ z možnostjo snemanja do 30 sličic na sekundo dobro obnese. Če dodamo še prej omenjeni Dolby Atmos za večkanalne zvočne posnetke in predvajanje multimedije je A6+ skoraj vaš žepni TV.

Po drugi strani je A6+ odličen tudi za v službo. S funkcijo Ustvari par aplikacij, ki jo ponuja Galaxy A6+, lahko sedaj za bolj tekoče doživetje nadzirate in upravljate dve aplikaciji hkrati. Tako lahko klepetate preko videokonference in si obenem delate zapiske ali poskušate glasbo medtem ko prebirate spletno pošto. Funkcija Always on Display pa vam omogoča nenehni vpogled v vaš dnevni rokovnik in druge pomembne podatke (vreme, neodgovorjeni klici, prejeta pošta), ne da bi morali odpirati telefon. Za »bolj mobilne« bi bila zanimiva tudi funkcija Wi-Fi preklopa, ki omogoča samodejni preklop med znanimi Wi-Fi omrežji (domači in službeni brezžični internet) ter mobilnimi podatki za nenehno dostopnost. Prav tako uporaben je Dual Messenger, ki omogoča ločevanje zasebnih in službenih klepetov kljub sočasno vklopljenima dvema uporabniškima profiloma.

Bixby je tu in A6+ ga ima. Samsungov osebni asistent Bixby omogoča dostop do vsega, kar potrebujete. Bixby Home se nauči vaših navad ter na osnovi vaših vzorcev uporabe izbere vrsto uporabnih aplikacij in vsebin. Bixby je vgrajen v vaše najljubše aplikacije, zato lahko opomnike nastavite preprosto na osnovi časa in lokacije. Opomnik boste tako prejeli, ko ga potrebujete. S pomočjo Bixby Vision, ki je vgrajen v vašo kamero, boste lahko iskali predmete, preprosto prevedli dokumente ter skenirali poslovne vizitk v obliki fotografij. Prevajalnik sicer ni slab, a v primeru zahtevnejših tekstov vseeno ni popolnoma zanesljiv.

Izkoristite točke in za Samsung Galaxy A6+ v T-2 Klubu odštejte le 192€, kar za telefon uveljavljene znamke ni veliko. Se strinjate?

A6+ je varen telefon. Ob nakupu boste prejeli 15 GB zakupljenega prostora v Samsung Cloud za varnostno kopiranje, sinhroniziranje, obnovitev in posodobitev vaših podatkov preko Galaxy mobilnega telefona, s čimer lahko kadarkoli in kjerkoli dostopate do vsega, kar potrebujete. Prav tako boste na telefonu našli Varno mapo, kamor lahko kot v trezor shranite občutljive podatke in jih pred nepooblaščenim dostopanjem zaščitite z geslom. Gesla pa prosimo nikar ne pozabite. A6+ lahko odklenete na tri različne načine: s prstnim odtisom (čitalnik je na zadnji strani), številčno kodo ali tudi posnetkom obraza. Telefon podržite pred obrazom in odklenil se bo le v primeru, če »ga gleda« pravi uporabnik – s portretom uporabnika se telefon ne bo odklenil.

Samsung Galaxy A6+ tako priporočamo predvsem tistim, ki si želite kaj več kot le telefon z oskubljenim naborom funkcij, a po drugi ne želite segati globoko v žep za model premijskega razreda S. Ima vse potrebne funkcije za nemoteno uporabo doma in v službi, zmogljiv procesor in baterijo. Je vaš telefon, osebni organizator in pomočnik, vse v enem. Prazniki so pred vrati. Je morda Samsung Galaxy A6+ dobra ideja za darilo?

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?