Top model meseca Samsung Galaxy A7

V letu 2018 se nikakor nismo mogli izogniti primerjavam med mobilnimi telefoni znamk Samsung in Huawei. Seveda govorimo o dveh znamkah z operacijskim sistemom Android, ki skušata ohraniti ali zasesti prestol vodilnega položaja.

Samsung Galaxy A7 sodi v srednji cenovni razred znamke Samsung, med cenejši razred J in premijski razred S. V primerjavi z razredom J je izdelan iz kombinacije stekla in aluminija, ima tudi precej več funkcij, a vseeno ne toliko kot modeli serije S in Note. Prav tako ni drastično težji. Zahvaljujoč zaobljenim robovom lepo sede v roko, obenem pa ima uporabnik občutek, da drži telefon iz najbolj kvalitetnih materialov.

Zaslon z diagonalo 6 palcev ima ločljivost 1080x2220 pik in uporablja SuperAMOLED tehnologijo, pokrit je z Corning Gorilla Glass zaščitnim steklom. A7 je opremljen z vgrajeno baterijo kapacitete 3300 mAh, kar ob zelo intenzivni uporabi morda ne bo dovolj. V takšnem primeru imejte s seboj vedno napajalnik ali zunanjo baterijo (t.i. battery bank). Dimenzije telefona znašajo 159.8 x 76.8 x 7.5 mm, njegova teža 168g. To je po našem mnenju ravno prava velikost in teža, ki omogoča normalno upravljanje z eno roko. A7 ima na desni strani ohišja gumb za vklop/izklop, ki je obenem senzor prstnega odtisa ter gumba za jakost zvoka. Na levi strani ohišja so ležišča SIM in spominske kartice.
Izdelan je tako v SingleSIM kot tudi DualSIM različici.

Tovarniško naložen je operacijski sistem Android 8.0 Oreo. Galaxy A7 poganja 8-jedrni procesor Cortex-A53 s taktom 2,2 GHz. Ima nezanemarljivih 6 GB delovnega pomnilnika in 128 GB trajnega pomnilnika, ki ga je moč z microSD spominsko kartico razširiti do 512 GB.

Ljubitelji fotografije si boste ob naslednjem podatku obliznili prste: A7 ima trojno glavno kamero. Prvi senzor ima ločljivost 24MP in zaslonko F1,7 ter avtofokus; senzor za širokokotne posnetke (do 120°) ima ločljivost 8MP in zaslonko F2,4 in goriščnico 13mm; telekamera pa ima ločljivost senzorja 5MP in zaslonko F2,2. Kamera lahko snema tudi HDR ter video v formatu 2160p@30fps in 1080p@30fps. Lahko se prilagaja motivom z kar 19 različnimi predlogami fotografiranja; od hrane, rož do živali. Lahko rečemo, da ima A7 tako večino funkcionalnosti žepnega fotoaparata. Selfie-kamera ima ločljivost 24MP in zaslonko F2,0; podpira tudi HDR in video v formatu 1080p@30fps.

Zvočniki podpirajo Dolby Atmos tehnologijo za pravo 3D zvočno izkušnjo, prav tako lahko uporabljate slušalke z mikrofonom z aktivnim dušenjem šuma. Tudi glede povezovanja se ne moremo pritoževati: GSM/HSPA/LTE, Dual-band Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS/Glonass. A7 omogoča preklop med dvema sočasnim aplikacijama, katere največkrat uporabljate, ter visoko stopnjo varnosti. S funkcijo Always on Display vam bo zaslon vedno prikazoval uro in datum, ali koledar z opomniki. Prav tako A7 podpira Bixby tehnologijo za pomoč pri vašem delu, kot tudi Dual Messenger za ločitev osebnega in službenega uporabniškega računa. Mobilni telefoni serije A vključujejo tudi aplikacijo Samsung Pay, ki nadomešča fizično plačilno/kreditno kartico z virtualno na telefonu. Žal trenutno ta aplikacija v Sloveniji še ni omogočena. Lahko bi dejali, da je serija A dejansko že skoraj telefon, računalnik in osebni organizator v enem odličnem ohišju.

Vsekakor je telefon, glede na ceno in ponujeno, dobra izbira. Ima skoraj vse, kar malo zahtevnejši uporabnik pričakuje od mobilnega telefona, ko ga vzame iz škatle in prvič zažene.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?