Top model meseca septembra: Huawei P Smart Z

Huawei res vedno preseneča, kar zadeva nove modele telefonov. Če ste si kdaj želeli telefon, kjer bo zaslon res »cel«, je to novi Huawei P Smart Z. Pa še izskočno selfie kamero ima. Za mobitel vstopnega razreda res zanimive novosti.

Telefon z dimenzijami 163.5 x 77.3 x 8.8 mm tehta vsega slabih 200 gramov in premore zaslon z diagonalo 6,59 palca ter ločljivostjo 1080 x 2340 pikslov. Kot pri večini aktualnih modelov znamke Huawei tudi ta temelji na LTPS IPS tehnologiji. A tu se skriva prva novost: zaslon nima zareze za kamero in pokriva celotno sprednjo stran telefona. Rob okoli zaslona je minimalen in tako skorajda neopazen. Tako lahko doživite neomejeno zabavo med gledanjem filmov, igranjem iger ali branjem e-knjig. Na razpolago so 3 barve: črna, modra in zelena; ter Single SIM in Dual SIM izvedenka za Nano-SIM kartice. Na desnem robu ohišja se nahajata gumba za vklop/izklop ter jakost zvoka; na zgornji strani izskočna 16MP kamera in na spodnjem robu poleg zvočnika in 3,5mm vhoda za slušalke še USB-C vhod za povezljivost. Kot pri večini Huawei mobitelov je senzor prstnega odtisa na zadnji strani telefona.

Za napajanje telefona skrbi vgrajena 4000mAh baterija. In ja, tudi spomina mu ne bo zmanjkalo. Notranji spomin znaša 64GB, od tega 4GB za delovni pomnilnik; poleg tega lahko v telefon vstavite še spominsko MicroSD kartico velikosti do 512GB. V telefon je grajena matična plošča Hisilicon Kirin 710F (12 nm tehnologija) z osem jedrnim procesorjem (4x2.2 GHz Cortex-A73 & 4x1.7 GHz Cortex-A53) in grafičnim procesorjem Mali-G51 MP4. Telefon bo tako zadovoljil tudi zahtevnejše igralce igric in uporabnike drugih procesorsko/grafično bolj zahtevnih aplikacij. Izboljšan procesor Kirin 710F učinkovito namreč zagotavlja hitrost in hkrati zmanjšuje porabo baterije. Grafični vmesnik EMUI 9.0 vam prinaša preprost izgled in pametne funkcije za lažjo uporabo. Vaš telefon se bo naučil razumeti vašo uporabo in vam pomagal pri večji učinkovitosti pri vsakdanjih opravilih. Tovarniško je naložen AndroidOS 9.0 (Pie).
Seveda je poleg omrežji GSM/UMTS/LTE zagotovljena tudi povezljivost preko Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac  (podprt dual-band, Wi-Fi Direct ter hotspot način), Bluetooth 5.0, NFC in uporaba satelitske navigacije (A-GPS, BDE in Glonass).

Izskočna 16MP selfie kamera v zgornjem robu ohišja ima minimalno zaslonko f2, 0 in lahko snema tudi video ločljivosti 1080p s hitrostjo 30fps. Kamera pred zajemom slike/videa samodejno izskoči iz ohišja, po zajemu posnetka se nato zopet zloži. Kamera brez posledic zdrži preko 100.000 odpiranj/zapiranj ter do 15 kg³ pritiska. Sam telefon je preizkušen za delovanje med -20 °C in 60°C, tako da težav pri uporabi ob nekoliko višjih/nižjih temperaturah ne bo. Glavna kamera pa je sestavljena iz dveh senzorjev: širokokotnega 16MP senzorja z minimalno zaslonko f1,8 ter avto-fokusom s fazno detekcijo; ter tele-senzorja ločljivosti 2MP z zaslonko f2,4. Dodana je tudi običajna LED bliskavica. Kamera omogoča HDR in panoramske posnetke ter video ločljivosti 1080p s hitrostjo 30fps. Z dodatno stekleno lečo, ki je nameščena na glavni kameri novi objektiv tipa 6P bolj učinkovito zbira svetlobo za povečanje ločljivosti in kontrasta za boljšo kakovost fotografij. Fotografije bodo bolj jasne, svetlejše in realistične v primerjavi s telefonom, ki ima kamero z objektivom 5P. Podprta z umetno inteligenco (AI) lahko glavna kamera prepozna 22 različnih kategorij in več kot 500 različnih scen v realnem času. To omogoča bolj natančne in barvite fotografije. Seveda je AI podpora omogočena tudi pri selfie-kameri. Tako sprednja kot zadnja kamera, lahko retušira vaš portret z osvetlitvenim učinkom studijske kvalitete, da boste v vsaki situaciji izgledali najbolje.

Skupaj s telefonom boste prejeli tudi polnilec, USB-C kabel, slušalke, začetna navodila in orodje za odpiranje ležišča kartic. V T-2 Klubu je telefon dobavljiv že od konca avgusta dalje v vseh treh barvah: pri vplačilu 3500 točk znaša mesečni obrok 24 x 8,75€. Pričakujemo, da bo po novem telefonu precejšnje povpraševanje, morda tudi zaradi ugodnega razpleta spora glede Android OS med ZDA in Huawei. Slednji namreč znova vrača zaupanje v izdelke Huawei, zato ne oklevajte z naročilom, če si ga močno želite.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?