Top model meseca Xiaomi Mi 8 PRO

Ni kaj, očitno smo morali med TOP modele dodati tudi Xiaomi Mi 8 Pro. Poreklo gor ali dol, telefon je res zanimiv. Gre za precej nov model, saj je na trg prišel septembra 2018.

Prvo, kar pritegne oko, je zaobljeno ohišje iz kovine (aluminij) in stekla ter 6,21-plačni SuperAMOLED zaslon z ločljivostjo 1080 x2 248 točk. Seveda proizvajalec niso pozabili na Corning Gorilla Glass 5. Gre za sicer »precej tipično« oblikovanje številnih mobilnih telefonov zadnjih let, kjer opažamo zaobljene robove in vogale ter gladke površine. Tako da se glede kakovosti uporabljenih materialov in izgleda res ne smemo pritoževati. Za izhodiščno ceno okvirno 500€ niti ni tako slabo. Na otip je telefon prijeten; morda bi imel kdo nekaj težav pri držanju telefona z rokavicami. Tudi dimenzije 154,9 x 74,8 x 7,6 mm in teža 177 gramov Mi 8 Pro ne uvrščata med velike telefone. Morda bi nekoliko grajali le baterijo s kapaciteto 3000 mAh. Prav tako boste na ohišju našli USB Type C vhod za priklop hitrega napajalnika (priložen serijsko) oz. podatkovnega kabla. Telefon nima 3,5 mm vtičnice za žične slušalke, namesto tega priložen adapter za USB vhod.
Zaslon zavzema celotno sprednjo stran, z izjemo zareze s kamero, zvočnikom in senzorjem svetlobe. V zaslon sta vgrajena tudi bralnik prstnega odtisa ter IR kamera, ki omogoča odklepanje telefona na podlagi slike obraza tudi v temi.

Za pogon skrbi osemjedrni procesor (4 x 2.8 GHz Kryo 385 Gold jedro & 4 x 1.8 GHz Kryo 385 Silver jedro) na Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 (10 nm) osnovni plošči ter tovarniško naložen Android OS 8.1 Oreo. S tem telefon nudi tudi vrhunsko izkušnjo pri igranju procesorsko zahtevnejših igric. Vgrajenega ima 128 GB notranjega polnilnika ter do 8 GB delovnega pomnilnika. Telefon je DualSIM (2x nanoSIM), vendar nima ležišča za spominsko kartico. Slednje pač nadoknadi z več vgrajenega pomnilnika. Če imate vstavljene 2 SIM kartici, lahko nastavite katerokoli od ležišč kot primarno.

Mi 8 Pro ima poleg 20MP »selfie« kamere vgrajeni 2 primarni 12MP kameri. Prva je telekamera z zaslonko f2,4 in fiksnim portretnim objektivom, druga je širokokotna z zaslonko f1,8 in 4x optičnim zoomom. Ob pomoči umetne inteligence (AI) kamere zaznavajo 25 kategorij objektov in kar 206 različnih scen. Lahko se odločite za HDR in panoramsko fotografijo, imitacijo studijske osvetljave, ob slabi svetlobi priskoči primarni kameri na pomoč vgrajena bliskavica. V post-produkciji je na razpolago tudi množica dodatnih učinkov in filtrov, preden vaša fotografija roma na splet. Selfie kamera podpira tudi funkcijo kozmetičnega ogledalca…nekaj za modno-osveščene uporabnice.
Kamera lahko snema tudi video z ločljivostmi 720p, 1080p in 4K pri 30 fps, kot tudi slow-motion (240 fps) in high-frame (120 fps) pri ločljivosti 720p in 1080p. Podprti so vsi glavni video kodeki za gladko predvajanje vsebin brez potrebe po pretvarjanju ali posebnih aplikacijah. Naj omenimo, da je kamera Mi 8/Mi 8 Pro na testiranju DxOMark prejela preko 100 točk, kar pomeni, da gre res za odlično kamero.

Zagotovljena je povezljivost s 2G/3G/4G omrežji, kot tudi Wi-Fi (802.11a/b/g/n/ac) na frekvenci 2,4GHz in 5GHz ter Bluetooth 4.0. Ne, niso pozabili tudi na satelitsko navigacijo v omrežjih GPS,GLONASS, BDS, GALILEO in QZSS. Dvo-frekvenčni GPS bo prišel prav predvsem v mestih, kjer se boste lažje orientirali in našli vaš cilj. Podpira tudi NFC in funkcijo AndroidPay (ni na voljo v vseh državah).

Morda vas bo od odpiranju nekoliko presenetila vsebina škatle. Poleg telefona, polnilnika in USB kabla ter dokumentacije boste v njej našli adapter za priklop slušalk, orodja za sprostitev SIM ležišča in mehko zaščitno torbico. Očitno Xiaomi misli na svoje uporabnike in zaščito novega telefona, katerega so ravnokar kupili. Telefon izdelujejo v treh barvah: zlati (Twilight Gold), črni (Meteorite Black) in sivi (Transparent Titanium). Transparent Titanium ima prosojno stekleno ozadje, tako da si lahko ogledujete notranjost telefona – zanimivo, ni kaj.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?