Ukinitev podpore za SMTP brez prijave in brez šifriranja

Uporabnike T-2 elektronske pošte obveščamo, da bomo na e-poštnih strežnikih T-2 ukinili podporo za SMTP brez prijave z uporabniškim imenom in geslom ter podporo za SMTP brez uporabe šifriranja.

Spremembe na veliko večino uporabnikov elektronske pošte ne bodo imele nikakršnega vpliva, saj sodobni programi za e-pošto privzeto že uporabljajo način prijave z uporabniškim imenom in geslom, ter obvezno uporabo šifriranja. Navedene spremembe uvajamo z namenom preprečevanja zlorab in skladnosti z najsodobnejšimi varnostnimi politikami. V primeru, da omenjenih nastavitev elektronske pošte, ki jih ukinjamo, še nimate urejenih, bo treba urediti spremembe nastavitev odhodne pošte v vašem poštnem odjemalcu. Običajno zadostuje že klik na "Uporabi enake nastavitve, kot jih ima strežnik za dohodno pošto".

Kako uredim zahtevane nastavitve?

Pri večini programov za e-pošto mora uporabnik le označiti, da se za SMTP uporabi prijava z uporabniškim imenom in geslom ter poleg tega namesto vrat 25, vnesti vrata 465 ali 587. Vse ostalo poštni odjemalci običajno nastavijo samodejno. V primeru, da je v vašem odjemalcu nastavitve treba vnesti ročno, si oglejte nekaj napotkov, kako dostopati do omenjenih nastavitev:

Outlook 2019:

Če uporabljate Outlook 2019, boste to lahko uredili v "Nastavitvah računa", kjer izberete "Nastavitve strežnika" ter označite opcijo "Uporabi enake nastavitve kot v mojem strežniku dohodne pošte".

Mozilla Thunderbird:

V odjemalcu Mozilla Thunderbird odprite nastavitve (Settings), izberite "Outgoing Server (SMTP) in stisnite gumb "Edit...".

Starejše različice Outlook-a:

V primeru starejših različic programa Outlook odprite "Nastavitve računa" in kliknite na "Spremeni ..." ter v novem oknu izberite "Več nastavitev". V zavihku "Strežnik za odhodno pošto" izberite možnost "Uporabi enake nastavitve, kot jih ima strežnik za dohodno pošto".

Če imate vzpostavljeno lastno povezavo s posebno napravo ali programom, ki uporabe SMTP z uporabniškim imenom in geslom ne omogoča, vam za ta namen lahko omogočimo vzpostavitev lastnega SMTP strežnika na svojem internetnem priključku.

V primeru dodatnih vprašanj nas vedno lahko pokličete na telefonsko številko 064 064 064 ali nam pišite na elektronski naslov info@t-2.net. Naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali.

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?