V okviru akcije T-2 ❤ življenje smo prižgali lučki v ptujski in mariborski porodnišnici

V UKC Maribor in Splošni bolnišnici Ptuj smo danes v okviru dobrodelnega projekta T-2 ljubi življenje, ki že od lani poteka v sodelovanju z društvom Slojenčki v uporabo slovesno predali najnovejši napravi BL70, namenjeni zdravljenju zlatenice pri novorojenčkih z metodo fototerapije. Napravi za obsevanje z modro svetlobo je zdravstvenemu osebju v sodelovanju z društvom Slojenčki predala družba T-2, s katero si prizadeva za uspešno zdravljenje otrok, pri katerih se zlatenica pojavi v prvih dneh življenja in je lahko znak za različna obolenja novorojenčkov.

Na priložnostni slovesnosti na Ptuju, ki je potekala na zunanjem prostoru pred ptujsko porodnišnico, so uradni predaji prisostvovali direktorica SB Ptuj Anica Užmah, mag. posl. ved, predstojnica ginekološko – porodnega oddelka Damijana Bosilj, dr. med. spec., vodja Neonatalne enote Dušanka Meglič, dr. med. spec. pediater in strokovni vodja ZN Ginekološko – porodnega oddelka Zdravko Vidovič, dipl. zn., društvo Slojenčki je zastopala koordinatorka projekta Andreja Verovšek, družbo T-2 pa Gregor Štampohar, član poslovodstva za področje prodaje in marketinga.

Direktorica SB Ptuj Anica Užmah je v svojem uvodnem nagovoru pozdravila vse prisotne ter se za donacijo, ki bo omogočila varno in učinkovito zdravljenje otrok z zlatenico, toplo zahvalila družbi T-2 in društvu Slojenčki.

Predstojnica ginekološko – porodnega oddelka Damijana Bosilj je zatem v ospredje postavila pomen te donacije njihovi bolnišnici: ''V naši porodnišnici so se v letu 2021 rodili 903 otroci, kar je 8 % otrok več kot leto poprej. Na ta podatek o povečanem številu rojstev pri nas smo izjemno ponosni, saj je to najboljši dokaz, da nekaj delamo prav. Za dobro strokovno delo je potrebno imeti dovolj primerno izobraženega kadra in tudi dovolj ustrezne opreme. V naši porodnišnici smo z jasnimi argumenti in utemeljitvami trenutno deležni posluha vodstva naše bolnišnice, a dejstvo je, da si pri nabavi opreme pomagamo tudi z donacijami. Društvo Slojenčki je že pred časom zaznalo, da tudi naša porodnišnica potrebuje pomoč pri nabavi najsodobnejše medicinske opreme, zato smo jim za to zelo hvaležni, saj to izboljšuje tudi kvaliteto dela v naši porodnišnici,'' je pojasnila in še dodala:

''Zlatenica, ki se po porodu pojavi kot fiziološki dogodek, nujno potrebuje naše ukrepanje. Z lučko za fototerapijo kot metode zdravljenja zlatenice bomo izboljšali obravnavo tega problema, zato se v imenu bolnišnice ob tej priložnosti z velikim HVALA zahvaljujem družbi T-2 in društvu Slojenčki za njihovo dobrodelnost.''

V nadaljevanju je udeležence nagovorila še predstavnica društva Slojenčki Andreja Verovšek:  ''Donacija družbe T-2, s katero smo v lanskem letu združili moči v društvu Slojenčki, poteka v okviru njihovega dobrodelnega projekta T-2 ♥ življenje, naš skupni cilj pa je vseh 14 slovenskih porodnišnic opremiti z najnovejšimi medicinskimi napravami, ki lahko izboljšajo pogoje pri zdravljenju novorojencev. Ena takih je prav naprava BL70, namenjena zdravljenju zlatenice. Ptujska  porodnišnica je zdaj že enajsta po vrsti, ki bo s podporo društva Slojenčki ter podjetja T-2 ter njihovih poslovnih partnerjev dobila to res vrhunsko napravo v kompletu s senzorjem, kamero, zaščitnim pregrinjalom in stojalom. Naprava je prijazna za uporabo ter omogoča varno terapijo novorojenčkov z zlatenico s prilagajanjem doze in časa njihovega obsevanja. Nova pridobitev bo zagotovo razveselila tudi mamice, saj jim bo poleg prilagajanja časa terapije, ki ga lahko prekinejo za nego in hranjenje otroka, med samo terapijo omogočala tudi nadzor novorojenčka preko kamere.''

Gregor Štampohar, član poslovodstva družbe T-2 za področje prodaje in marketinga, je poudaril, da dobrodelni projekt T-2 ♥ življenje v družbi T-2 izvajajo že peto leto zapored, lani pa so v skrbi za najmlajše združili moči z društvom Slojenčki: ''V letu 2020 smo zaključili s predajo treh reševalnih motorjev, ki smo jih za reševanje življenj namenili vsem trem velikim slovenskim bolnišnicam, ki imajo organizirano tovrstno pomoč, zdaj pa smo z veliko čustvenega naboja vso pozornost usmerili k najmlajšim, najbolj ranljivim članom naše družbe. Številni novorojenčki namreč že v prvih dneh svojega življenja potrebujejo vrhunsko zdravstveno oskrbo, zato smo se skupaj z našimi partnerji, zaposlenimi in T-2 uporabniki takoj odzvali klicu dobrodelnosti in zbrali potrebna sredstva, da bi z novimi napravami pomagali društvu Slojenčki izboljševati pogoje za zdravljenje novorojencev v vseh slovenskih porodnišnicah. Želimo si, da bo fotolučka BL70 še dolgo služila svojemu namenu in zagotavljala učinkovito in varno oskrbo novorojencev, ki se rodijo v ptujski porodnišnici.''

Na priložnostni slovesnosti v Mariboru, ki je potekala na zunanjem prostoru pred vhodom v mariborsko porodnišnico, pa so uradni predaji prisostvovali doc. dr. Milena Treiber, dr. med., vodja neonatologije v UKC Maribor, društvo Slojenčki je zastopala koordinatorka projekta Andreja Verovšek, družbo T-2 pa Gregor Štampohar, član poslovodstva za področje prodaje in marketinga.

''Donacija družbe T-2, s katero smo lani združili moči v društvu Slojenčki, poteka v okviru  dobrodelnega projekta T-2 ♥ življenje, naš skupni cilj pa je vse slovenske porodnišnice opremiti z najmodernejšimi napravami BL70, da bi na ta način prispevali k izboljšanju pogojev za zdravljenje zlatenice pri novorojenčkih. Gre za največjo enkratno donacijo, pri kateri sodeluje naše društvo. Danes smo to napravo, ki je prijazna za uporabo ter omogoča varno terapijo s prilagajanjem doze in časa obsevanja novorojencev, v kompletu s senzorjem, kamero, zaščitnim pregrinjalom in stojalom tako uspešno predali še osrednji štajerski porodnišnici,'' je prisotne nagovorila koordinatorka akcije Andreja Verovšek iz društva Slojenčki. V nadaljevanju jih je seznanila še s podatki, da v Sloveniji tovrstno zdravljenje letno potrebuje okoli 3000 otrok, zato društvo pod vodstvom predsednice izr. prof. dr. Nataše Tul Mandić ter s pomočjo družbe T-2 in njihovih partnerskih podjetij že uresničuje enega od ciljev, ki so si jih zastavili v lanskem letu. Posebej pomemben je, ker vključuje vseh 14 slovenskih porodnišnic, ne glede na njihovo velikost in kraj, in tako vsem staršem prinaša enake pogoje za zdravstveno oskrbo njihovih novorojencev.

Družba T-2 je v okviru projekta T-2 ♥ življenje eden največjih podpornikov dobrodelne akcije, ki že od lanskega maja poteka v sodelovanju z društvom Slojenčki. ''T-2 ljubi življenje je projekt, ki ga izvajamo že od leta 2018 v sodelovanju in s podporo naših poslovnih partnerjev, uporabnikov in zaposlenih v T-2. Najprej smo predali reševalne motorje trem slovenskim ustanovam, ki pri nas izvajajo tovrstno nujno medicinsko pomoč, med njimi je tudi mariborski Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca, lani pa smo se povsem posvetili novorojencem, ki so najranljivejši prav v prvih dneh svojega življenja. Izjemno hitro smo našli skupen jezik z društvom Slojenčki, ki si prav tako kot mi prizadeva za boljšo opremljenost ustanov, zlasti porodnišnic. Zavedamo se, da so novorojenčki vedno deležni vrhunske oskrbe s strani zdravstvenega osebja, zdaj pa jim bo pri tem v pomoč tudi tehnološko trenutno najbolj napredna naprava na evropskih tleh,'' je ob priložnosti predaje naprave BL70 mariborski porodnišnici poudaril Gregor Štampohar, član poslovodstva družbe T-2. ''Vsem, ki sodelujejo v projektu in so se skupaj z nami hitro odzvali klicu k dobrodelnosti, se iskreno zahvaljujem, prav tako tudi sodelavcem in T-2 naročnikom, ki nam to omogočajo. Ker je ljubezen do življenja vpeta tudi v ime našega dobrodelnega projekta, naj jo simbolno odraža tudi ta nova naprava, ki bo omogočala kakovostno zdravstveno obravnavo novorojenčkov.''

Nova pridobitev bo  razveselila tudi mamice, saj jim bo naprava omogočala prilagajanje časa terapije, ki ga lahko prekinejo za nego in hranjenje otroka, ter nadzor novorojenčka preko kamere med samo terapijo obsevanja.

Obvestila

T-2 ❤ življenje primorskima porodnišnicama prinaša novi lučki

Danes smo v okviru dobrodelnega projekta T-2 ❤ življenje, ki letos poteka v sodelovanju z društvom Slojenčki, v dveh primorskih porodnišnicah slovesno predali najnovejši napravi za fototerapijo novorojenčkov, ki jih ogroža zlatenica. Z najsodobnejšo napravo BL70 bodo lahko odslej v šempetrski in izolski porodnišnici poskrbeli za zdravljenje naših najmlajših. Do konca leta bomo s tovrstnimi visokotehnološkimi napravami oskrbeli vseh 14 slovenskih porodnišnic.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?