V okviru akcije T-2 ❤ življenje smo prižgali lučko v celjski porodnišnici

Danes smo v okviru dobrodelnega projekta T-2 ❤ življenje ter v sodelovanju z društvom Slojenčki ginekološko porodnemu oddelku v Splošni bolnišnici Celje slovesno predala najnovejšo napravo za fototerapijo novorojenčkov, ki jih ogroža zlatenica. Z najsodobnejšo napravo BL70, ki je letos prišla na evropski trg, bo zdravstveno osebje poskrbelo za  uspešno zdravljenje novorojencev, pri katerih se v prvih dneh življenja razvije zlatenica. Celjska porodnišnica je že osma prejemnica te tehnološko napredne naprave, v T-2 pa bomo do konca letošnjega leta z njimi oskrbeli še preostalih 6 slovenskih porodnišnic.

Na priložnostni slovesnosti, ki je potekala na zunanjem prostoru pred celjsko bolnišnico, so uradni predaji prisostvovali predstojnik ginekološko porodnega oddelka mag. Jakob Koren, dr. med., specialist za ginekologijo in porodništvo, vodja neonatalnega odseka Ana Ilijaš Trofenik, dr. med., spec. pediatrije, glavna sestra oddelka Marija Šišmanović, vodilna sestra odseka za neonatalno pediatrijo Jasna Biliban in Gregor Štampohar, član poslovodstva družbe T-2, zadolžen za področje prodaje in marketinga.

Zlatenica se v neonatalnem obdobju pogosto pojavi pri donošenih in še zlasti pri prezgodaj rojenih novorojencih ter praviloma izzveni v prvih dveh tednih. Najpogostejša oblika zdravljenja je fototerapija oziroma obsevanje novorojenčka z modro svetlobo. V Sloveniji po besedah ginekologinje in porodničarke ter predsednice društva Slojenčki, izr. prof. dr. Nataše Tul Mandić, dr. med., tovrstno zdravljenje potrebuje okoli 3000 otrok, pri katerih se v prvih dneh življenja pojavi srednje težka ali težka oblika zlatenice in pri katerih bi brez zdravljenja lahko bilirubin povzročil trajno okvaro možganov in invalidnost. 

V Splošni bolnišnici Celje je udeležence na slovesnosti pozdravila vodja odseka za neonatalno pediatrijo Ana Ilijaš Trofenik, dr. med., specialistka pediatrije, ki se je za novo pridobitev zahvalila in izpostavila tudi pomen te pridobitve za njihove paciente: "Zlatenica je v neonatalnem obdobju pogost pojav. Prisotna je pri več kot polovici donošenih, zdravih novorojenčkov, pri nedonošenih pa prizadene kar 8 od 10 otrok. Zgodnje odkrivanje in zdravljenje patološke zlatenice je zelo pomembno za njihov nadaljnji razvoj. Najpogostejša oblika zdravljenja je fototerapija oziroma obsevanje novorojenčka z modro svetlobo, s katerim poskrbimo, da se nivo bilirubina zmanjšuje. Pri nas v celjski regiji letno zdravstveno oskrbimo preko 1700 otrok, fototerapijo v prvih dneh življenja pa potrebuje okoli 12 % novorojenčkov. Družbi T-2 in društvu Slojenčki, ki ste omogočili, da je napravo BL70 dobila tudi naša porodnišnica, se v imenu zdravniškega osebja in tudi staršev novorojencev iskreno zahvaljujemo.''

Ob priložnosti uradne predaje naprave BL70 Gregor Štampohar, član poslovodstva družbe T-2, zadolžen za področje prodaje in marketinga poudaril: ''Naša akcija poteka na območju celotne Slovenije in vključuje vseh 14 slovenskih porodnišnic, saj društvo Slojenčki skrbi, da bi vsem staršem, ne glede na lokacijo porodnišnice, zagotavljali enake pogoje za zdravljenje novorojenčkov. Prav ti v prvih dneh svojega življenja ob posebni skrbi zdravstvenega osebja potrebujejo tudi najsodobnejšo medicinsko opremo. K sodelovanju v projektu smo izjemno hitro pritegnili še partnerska podjetja, ki so se odzvala klicu dobrodelnosti in takoj priskočila na pomoč, zasluge za njegovo uspešnost pa gredo tudi našim zaposlenim in T-2 uporabnikom, ki naša prizadevanja, zlasti ko gre za reševanje življenj najbolj ranljivih članov naše družbe, že tradicionalno podpirajo. Projekt T-2 ❤ življenje uresničujemo že četrto leto, z njim pa z velikim srcem izkazujemo tudi svojo odgovornost do družbe in okolja, v katerem poslujemo.''

Celjska porodnišnica je zdaj že osma po vrsti, ki je v okviru dobrodelnega projekta T-2 ❤ življenje dobila to vrhunsko napravo v kompletu s senzorjem, kamero, zaščitnim pregrinjalom in stojalom. Naprava je prijazna za uporabo ter omogoča varno terapijo novorojenčkov z zlatenico s prilagajanjem doze in časa njihovega obsevanja. Nova pridobitev bo zagotovo razveselila tudi mamice, saj jim bo poleg prilagajanja časa terapije, ki ga lahko prekinejo za nego in hranjenje otroka, med samo terapijo omogočala tudi nadzor novorojenčka preko kamere.

Dobrodelna akcija T-2 ❤ življenje bo do konca leta obiskali prav vse porodnišnice v Sloveniji in jim podelili lučke za fototerapijo.

Iskrena hvala našim partnerjem in donatorjem, ki ste pripomogli pri nakupu naprave za fototerapijo novorojenčkov.

Obvestila

Prižgali smo lučko v Slovenj Gradcu

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?