Mobilna telefonija

Od česa je odvisna hitrost mobilnih storitev?

Hitrost prenosa podatkov je najprej pogojena z vrsto izbranega paketa, Brezčasni mobilni paketi tako že vključujejo LTE ali 4G, starejši mobilni paketi pa omogočajo funkcionalnosti na 2G in 3G omrežjih.

Hitrosti mobilnega prenosa podatkov so odvisne od številnih dejavnikov kot so izbrani naročniški paket, vrsta uporabljene naprave, število uporabnikov na posamezni lokaciji, zasedenosti omrežja, naravnih ali umetnih ovir reliefa ter nenazadnje vremenskih ter drugih dejavnikov.

 

Teoretične hitrosti, ki se lahko dosežejo preko mobilnih omrežij:

omrežje

proti uporabniku (download):

od uporabnika (upload):

GPRS

do 82,4 kb/s

do 28,8 kb/s

EDGE

do 236 kb/s

do 118,4 kb/s

UMTS

do 384 kb/s

do 64 kb/s

HSPA

do 7,2 Mb/s

do 1,4 Mb/s

HSPA+

do 26,6 Mb/s

do 5,76 Mb/s

LTE

kmalu do 150 Mb/s

kmalu do 50 Mb/s

Ne veste kako naprej?

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?