Omrežje

T-2 svoje optične storitve v ponuja preko lastnega omrežja. Kjer nimamo lastnega omrežja, pa najemamo storitve nacionalnega operaterja in drugih ponudnikov.

OPTIČNO OMREŽJE (FTTH)

Optično omrežje je že operativno v delih Destrnika, Komende – industrijske cone, Kopra, Kranja, Ljubljane, Lucije, Murske Sobote, Novega mesta, Portoroža, Šenčurja, Velenja, pospešeno se pa gradi še drugod. Vsak uporabnik je povezan z vozliščem s parom optičnih vlaken. Razpoložljive hitrosti so trenutno do 1 Gbps proti uporabniku in od uporabnika simetrično. Hitrosti pa so neodvisne od razdalje.

 

 

 

BAKRENO OMREŽJE (xDSL)

xDSL tehnologijo širokopasovnega dostopa, ki jo uporablja T-2 odlikuje visoka stabilnost, velik doseg od centrale ter visoke prenosne hitrosti do 60/25Mbs. Razpoložljive hitrosti padajo z dolžino bakrene parice telefonskega omrežja ter kvaliteto omrežja. Omrežje je prisotno v večini slovenskih krajev - T-2 ima preko 200 kolokacij.

 

UMTS OMREŽJE

Svoje lastno mobilno omrežje s hitrostmi 7 Mbps (HSDPA) in 2 Mbps (HSUPA) širimo iz dneva v dan in ga povezujemo z lastnimi FTTH in VDSL priključki. Trenutno lahko dostopa do omrežja 35 % slovenskega prebivalstva, večinoma v večjih slovenskih mestih. Tam, kjer signala zaenkrat še ni, vam omogočamo signal preko Telekomovega omrežja, do katerega pa lahko dostopa 98 % slovenskega prebivalstva. 

ENOSTAVNOST OMREŽJA

IP protokoli tečejo neposredno nad ethernet transportnim protokolom, kar zmanjša število protokolnih nivojev na minimum in tako maksimira odzivnost omrežja in razpoložljivo pasovno širino, s tem pa zagotavlja najnižje stroške izgradnje in upravljanja. Priklop terminalnih naprav, kot so telefon, računalnik ali televizijski sprejemnik, se izvede preko enostavnega vtika kabla v standardno vtičnico.

 

Na sliki sta prikazana protokolna sklada za VDSL dostop preko bakrene parice (levo) in FTTH dostop preko optičnega vlakna (desno). Protokolna sklada se razlikujeta la na spodnjem fizičnem nivoju. 

 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več