Priklop TV vmesnika Amino-110 na modem SVM-104

Poenostavljena navodila za priklop enega ali več TV vmesnikov Amino-110 v omrežje.

Če je v uporabi 1 TV vmesnik

1. Z UTP kablom se poveže LAN 4 izhod na modemu in LAN vhod na TV vmesniku (10/100 Mb BaseT).

2. SCART kabel se na TV sprejemniku vklopi v SCART vhod, na TV vmesniku pa v priključek Amino Audio Visual Out (Composite, RGB, S-Video).

3. Če namesto SCART kabla uporabljate RF/antenski kabel, ga na TV vmesniku vklopite v izhod TV Out, na TV sprejemniku pa v antenski izhod.

4. TV vmesnik vklopite na električno napajanje (5V DC).

5. Če ste za priklop TV vmesnika uporabili RF/antenski kabel je potrebno na TV sprejemniku najti kanal C38 (UHF).

Če sta v uporabi 2 ali več TV vmesnikov:

1. Z UTP kablom povežite vsak TV vmesnik neposredno z modemom. Če imate 2 TV vmesnika, jih vklopite v LAN 3 in LAN 4, če imate 3 TV vmesnike, jih vklopite v LAN 2, LAN 3 in LAN 4. Za priklop dodatnih telefonov morate uporabiti stikalo.

2. SCART kabel se na TV sprejemniku vklopi v SCART vhod, na TV vmesniku pa v priključek Amino Audio Visual Out (Composite, RGB, S-Video).

3. Če namesto SCART kabla uporabljate RF/antenski kabel, ga TV vmesniku vklopite v izhod TV Out, na TV sprejemniku pa v antenski izhod.

4. TV vmesnik priklopite na električno napajanje (5V DC).

5. Če ste za priklop TV vmesnika uporabili RF/antenski kabel je potrebno na TV sprejemniku najti kanal C38 (UHF).

Nadzor zvoka in TV na daljinskem upravljalniku

V pričujočem dokumentu je prikazan preprost postopek uskladitve Aminovega daljinskega upravljalca z vašim televizijskim sprejemnikom. Tako je možno uporabljati nekatere pomembne funkcije, ki so sicer rezervirane za televizijski sprejemnik, na istem daljinskem upravljalcu. Amino naj bo postavljen v neposredni bližini TV naprave tako, da daljinski upravljalec lahko usmerimo v Amino napravo in televizijo hkrati.

Koda za TV je vpisana v samem daljinskem upravljalcu in deluje tudi, če je Amino izklopljen iz električnega omrežja.

Postopek priprave daljinca

  • Pritisnite hkrati tipki TV in OK za 2 - 3 sekunde, dokler tipka TV polno ne zasveti.
  • Nato vnesite trimestno številčno kodo iz spodnje tabele v daljinski upravljalec.
  • Ko vnesete prvo in drugo številko, tipka TV rahlo utripne, ko pa vnesete tretjo, ugasne.
  • Če ste vnesli pravilno kodo za vaš TV sprejemnik, potem lahko preizkusite delovanje naslednjih tipk, seveda če jih vaša televizija podpira.
  • MUTE: vklop/izklop zvoka
  • VOL: jakost zvoka
  • AV: preklapljanje med avdio-video izhodi
  • Text: teletext
  • štirje barvni gumbi
  • Druge tipke, ki jih uporabljate.

S tipko TV ali STB na vrhu daljinca preklapljamo med televizijo in STB vmesnikom, nekatere tipke pa delujejo neodvisno od te izbire. Tu so pomembne predvsem tiste, ki uravnavajo jakost zvoka.

Če ste vnesli pravilno kodo za vaš TV sprejemnik, potem vam daljinski upravljalec deluje. Uporabite ga lahko tudi za ugašanje naprav (vedno najprej Amino, na koncu pa TV).

Če upravljalec ne deluje, poskusite z naslednjo trimestno kodo za TV vašega proizvajalca. Če proizvajalca vaše TV ni v spodnji tabeli, poskusite s kodami za NEC ali Philips.

Opomba: uporabnikom priporočamo, da kljub gornji možnosti vedno uporabljajo dva posamična daljinca - Aminovega za krmiljenje programov in televizijskega za krmiljenje funkcij televizije, kot so jakost zvoka, teletekst, ipd.

Kode za televizorje

Če ni kode za vaš televizor, lahko uporabite novo kodo 231, s katero daljinec sprogramirate tako, da deluje vsaj nadzor glasnosti (tipka VOL + in -, ter tipka MUTE). Druge kode za televizorje so v spodnjih dokumentih.

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?