Mobilna telefonija

Zakaj mi je obračunalo dva SMS-a, poslal pa sem enega?

Dolžina SMS-a je omejena s 160 znaki. Med znake sodijo vse črke angleške abecede, ločila, številke, presledki – ne pa šumniki iz slovenske abecede in ostali posebni znaki. Če v SMS-u uporabite šumnike, se en del sporočila porabi za njihovo kodiranje in jih tako za preostali tekst ostane manj (70). Tako se lahko hitro zgodi, da se obračunata dva SMS-a. V primeru, da je znakov več, se meja prestavi na 64 znakov:

• 70 znakov: 1 SMS
• 71 znakov: 2 SMS-a
• 140 znakov: 3 SMS-i (64 + 64 + 2)

Če šumnikov oziroma posebnih znakov ne uporabljate, se v primeru daljših SMS-ov ti razdelijo:

• 160 znakov: 1 SMS
• 161 znakov: 2 SMS-a
• 305 znakov: 3 SMS-i (152 + 152 + 1)

Ne veste kako naprej?

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?