Časovni zamik odslej tudi na kabelski TV

Uporabniki kabelske televizije dobro poznajo dilemo, ki nastane pri uporabi TV funkcij. Ob uporabi preko koaksialnega (kabelskega) omrežja je doslej veljalo, da je televizijske programe mogoče spremljati le v živo. Vsi uporabniki, ki so želeli uporabljati TV časovne funkcije za ogled preteklih vsebin, pa so se morali na televiziji preko kabelskega omrežja odpovedati.

Ravno jedro omenjene težave pa pri T-2 odpravljamo z uvedbo najnovejšega hibridnega Amiko A6 komunikatorja. Ta deluje preko operacijskega sistema Android in ima že v naprej naloženo aplikacijo T-2 TV, preko katere omogočamo uporabo TV storitev.

Časovne funkcije odslej tudi na kabelski televiziji

Kaj ponuja novi hibridni vmesnik?

Ob vklopu vas bo pričakal domači zaslon, ki je povsem enak vmesniku, kot ga T-2 naročniki že poznamo iz običajnih TV komunikatorjev. Ponuja prav vse priročne funkcionalnosti, kot je snemalnik, nastavitev opomnikov priljubljenih oddaj in prilagajanje vrstnega reda programov po vaših željah. Seveda pa ne smemo pozabiti na uporabo TV časovnega zamika z iskanjem preko slikovnega traku, vse do 7 dni nazaj.

Prednosti hibridnega vmesnika

Prednost hibridnega STB Amiko A6 je, da program v živo gledate preko kabelskega omrežja, kar pomeni, da ostane bistveno več pasovne širine za uporabo interneta. Navedeno še posebej pride do izraza v večernih urah, ko že običajno beležimo t.i. špice uporabe TV storitev, kar lahko upočasni delovanje interneta. Pri ogledu programa v živo se bo tako opazno izboljšala hitrost internetne povezave. Za ogled programov preko časovnega zamika pa naprava uporablja internetno povezavo. Nova naprava Amiko A6 ima pri delovanju dve omejitvi, saj ne omogoča uporabe Teleteksta ter prikaza podnapisov na programih kvalitete 4K.

Set top box Amiko A6

Kaj je še dobro vedeti?

Za vse nadgradnje programske opreme bomo poskrbeli mi, na napravo pa se bo samodejno naložila najnovejša različica ob njenem zagonu. Že ob prvem vklopu naprave boste lahko videli posodabljanje programske opreme, zato je vaša morebitna skrb za nadgradnje povsem odveč. Namesto vas pa smo na napravo že naložili tudi priljubljeno aplikacijo YouTube.

Cam modul s Conax kartico

Hibridni STB Amiko A6 v celoti nadomešča Conax Cam modul ter kartico, ki so ju uporabniki kabelske televizije imeli vstavljene v svoje televizorje. V komunikator Amiko A6 je za ustrezno delovanje potrebno vklopiti koaksialni kabel (okrogel vtič) ter kabel z internetno povezavo UTP RJ45 (oglat vtič, kot za internet). Prav tako je za delovanje potrebno imeti naročen T-2 internet, v napravo Amiko A6 pa je potrebno vstaviti pametno kartico T-2 TV, saj brez nje TV program v živo ne deluje.

Kje lahko naročim hibridni vmesnik in koliko stane?

Najem dodatnega TV vmesnika zaračunamo po ceni 4,49 EUR na mesec, prvega vmesnika pa ne plačujete dodatno. Za naročilo nas lahko pokličete na telefonsko številko 064 064 064, nam pišete preko info@t-2.net ali pa se oglasite v najbližji poslovalnici. Naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali.

Več informacij o T-2 kabelski televiziji pa si lahko preberete na https://www.t-2.net/kabelska-televizija

Zabava

Kaj gledati v naslednjih dneh na T-2 TV?

Za prve dni meseca maja smo izbrali nekatere najbolj zanimive vsebine, ki si jih boste lahko ogledali na programih T-2 televizije. Verjamemo, da smo našli za vsakogar nekaj, različnih znanih produkcijskih hiš in žanrov. Na svoj račun bomo prišli tako ljubitelji najnovejših filmov, kot tudi oboževalci filmskih klasik. V kategoriji Evropski filmi bomo skupaj obeležili dan Evrope, najbolj radovedni pa bomo uživali ob tematskih blokih programov Viasat. Brezplačno si lahko ogledate še TOP film meseca maja.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?