Delo od doma v izrednih razmerah

Marsikdo v teh dneh svoje delovne obveznosti opravlja od doma. Kaj to pravzaprav pomeni? Delo doma ima lahko nekatere prednosti, predvsem pa od nas zahteva povsem nov način odnosa do dela, zato vam ponujamo nekaj nasvetov, da boste pri delu od doma kar se da učinkoviti.

Zagotovite si delujočo opremo

Računalnik imate. Telefon verjetno tudi. Preverite, ali imate pri sebi ustrezne varnostne kode za dostopanje do službenih podatkovnih okolij. Vsako podjetje ima določen protokol varovanja informacij, zato so za dostop do internih sistemov običajno potrebna gesla.

Kje boste delali?

Seveda se sliši privlačno, da lahko delo opravimo leže ali z računalnikom na kolenih. A vendarle to ni priporočljivo, saj se bo telo temu kmalu uprlo, začeli nam bodo drveneti udi, pojavile se bodo skeleče bolečine in težko bomo nadaljevali. Zato si delovni kotiček raje uredimo ob mizi.

Kaj pa internetna povezava?

Preverite zmogljivost vaših povezav. Pri tem ne pozabite, da v času delovnika povezavo verjetno uporablja več uporabnikov hkrati. Še posebej, če bodo z vami istočasno na povezavi najstniki (s šolskimi ali družabnimi aktivnostmi). Dogovorite se za izmenično uporabo interneta ali pa nadgradite internetno hitrost v Horizontu.

Določite urnik dela

Seznam nalog, ki jih želite opraviti v dnevu, si oblikujte že prejšnji dan. Tako boste lažje začeli z delom. Določite si, kdaj si boste vzeli čas za premor, prav tako si določite uro, do kdaj boste z delom zaključili.

Pomembno je, da z urnikom vašega dela seznanite ostale člane gospodinjstva, da vas med delom ne bodo motili, saj boste le tako lahko učinkoviti. Še posebej je to priporočljivo, če bodo ob vas otroci. Ta čas naj tudi oni namenijo delu za šolo oziroma dejavnostim, ki jih lahko opravljajo sami.

Kdaj in kako boste dosegljivi?

Dosegljivost med delom na domu je odvisna od narave vašega dela. Priporočamo vam, da si del časa v dnevu vedno namenite le zase. Pojdite ven, v naravo. Če je vaša dosegljivost nujna, rešujte to tudi z zadostnim prenosom podatkov na mobilnem telefonu in vzemite vašo pisarno s seboj. Preverite pakete.

Obvestila

Pravilni ukrepi pred koronavirusom

Epidemija koronavirusa, ki se je razširila po celi Evropi, zahteva previdnostne ukrepe. Na spletu se pojavlja vse več vsebin, ki tovrstne ukrepe pojasnjujejo. Pa smo prepričani, katere informacije so preverjene?

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?