Gostovanje v tujini

Uporabnike T-2 mobilne telefonije obveščamo, da smo pripravili jasnejše informacije o gostovanju mobilne telefonije v tujini, pripravili smo tudi nasvete za nadzor porabe mobilne telefonije in napotke, kako se izogniti dodatnim stroškom v gostovanju. 

Skladno z novo Uredbo EU 2022/612 o gostovanju v javnih mobilnih komunikacijskih omrežjih v Uniji se z dnem 1. 7. 2022 povečajo tudi vključene količine prenosa podatkov v državah območja EU-tarife, ki jih lahko uporabniki porabijo v sklopu izbranega mobilnega paketa. O spremembah smo uporabnike že obvestili, novico pa si lahko ogledate na naslovu: https://www.t-2.net/novice/mobilni-paketi-z-vec-prenosa-podatkov-v-eu.

S 1. 5. 2022 smo omogočili tudi ugodnejše klice, sporočila in prenos podatkov za T-2 naročnike mobilne telefonije z izbranimi operaterji izven EU. Novico z navedbo izbranih operaterjev in cenah gostovanja si lahko ogledate na naslovu:  https://www.t-2.net/novice/ugodnejse-gostovanje-mobilne-telefonije-pri-izbranih-operaterjih-v-drzavah-izven-eu

Mobilno gostovanje izven EU
Ugodnejše mobilno gostovanje pri izbranih operaterjih izven EU.

Uporabne informacije za prijetnejše gostovanje v tujih omrežjih

Za prijetnejšo izkušnjo med gostovanjem v tujih mobilnih omrežjih smo pripravili še nekaj uporabnih namigov in informacij, s katerimi bo izkušnja v času gostovanja v tujih omrežjih prijetnejša.

Previdno pri podatkovnih prenosih

Kadar pri gostovanju uporabljate podatkovni prenos bodite pozorni, da vašim napravam in programski opremi onemogočite oz. omejite samodejni dostop do interneta (samodejno preverjanje pošte, avtomatske posodobitve). To lahko storitve z vklopom letalskega načina v nastavitvah telefona ali pa z blokado podatkovnega prenosa.

Previdnost pri ladijskih in letalskih mobilnih omrežjih

Uporaba naročenih storitev na način »kot doma« ne velja v neprizemnih javnih komunikacijskih omrežjih, kot so npr. ladijska in letalska mobilna omrežja. Pred izplutjem oziroma pred poletom zato izključite prenos podatkov. To lahko storitve z vklopom letalskega načina v nastavitvah telefona ali pa z blokado podatkovnega prenosa.

Ročna izbira omrežja

Ročno izbiro omrežja svetujemo v primeru gostovanja izven EU, in sicer pri tujih operaterjih, ki imajo ugodnejšo gostovanje za T-2 naročnike mobilne telefonije. Ročno izbiro omrežja prav tako svetujemo vsem uporabnikom, ki storitve koristijo v obmejnih območjih. S tem se boste izognili samodejni izbiri tujega omrežja, v katerem veljajo cene gostovanja.

Dodatne informacije mobilnega gostovanja na spletni strani T-2

Več informacij lahko preberete na spletni strani https://www.t-2.net/mobilno-gostovanjePriporočamo vam, da se z nasveti seznanite že pred odhodom na počitnice.

Splošni pogoji uporabe mobilnih paketov in uporabe enot in politika poštene uporabe

Skladno z novo Uredbo EU 2022/612 o gostovanju v javnih mobilnih komunikacijskih omrežjih v Uniji smo posodobili Splošne pogoje uporabe mobilnih paketov in uporabe enot in politika poštene uporabe. V dokumentu se boste seznanili s pravili uporabe mobilnih paketov v tujini, z dejavniki, ki vplivajo na kakovost storitve v gostovanju, s politiko poštene uporabe in drugimi koristnimi informacijami.

Splošni pogoji so na voljo na spletni strani: https://www.t-2.net/splosni-pogoji-podjetja.

Za dodatne informacije smo vedno dosegljivi na številki 064 064 064, kjer vam bodo svetovalci z veseljem pomagali.

Obvestila

Nasveti za varno uporabo mobilne telefonije v tujini

Oglejte si, katere možnosti nudi T-2 mobilna telefonija in kako jih lahko izkoristite za brezskrbno potepanje – doma ali v tujini.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?