Igra prestolov - začetek

Serija Igra prestolov pripoveduje zgodbo o epskem boju za oblast v domišljijskem svetu Sedmih kraljestev. Se še spomnite vseh napetih spopadov in zapletenih zgodb? V pričakovanju na zadnjo sezono smo pripravili nekaj utrinkov preteklih dogajanj.

V Prvi sezoni je zgodba osredotočena na dogajanje med družino Stark s severa (Zimišče) in kraljem Robertom Baratheonom s Kraljevega pristana, ki je poročen s Cersei Lannister. Po smrti kraljeve desne roke, Ned Stark skupaj s hčerkama Sanso in Aryo pripotuje na jug v pomoč kralju, ki se le malo zatem poškoduje na lovu in nekaj dni po nesreči umre. Na vzhodu spremljamo zgodbo princese Daenerys Targaryen, katere družina je pred mnogimi leti vladala Sedmim kraljestvom, nato pa so jo krvavo odstranili s prestola. Ko se John Snow, nezakoniti sin Neda Starka pridruži Nočni straži, bežno spoznamo tudi dogajanje severno od zidu.

Zaradi razkritja skrivnosti med Cersei Lannister in njenim bratom Jaimejem, Neda Starka ob koncu sezone doleti smrt, ki je pripeljala do boja za prestol med petimi kralji, katerih zgodbe spremljamo v drugi sezoni. Sin kralja Roberta - Joffrey Baratheon, Robertova mlajša brata – Stannis in Renly Baratheon, sin Neda Starka – Robb Stark in kralj Železnih otokov – Balon Greyjoy.

V tretji sezoni spremljamo Robba, zakonitega sina Neda in Catelyn Stark, ki zaradi smrti očeta zbira vojsko za napad na Kraljevi pristan. V njegovi odsotnosti Zimišče zavzame Theon Greyjoy, sin Balona Greyjoya. V čezmorskem izgnanstvu Daenerys vzgaja svoje zmaje in zbira vojsko osvobojenih sužnjev, da bi odpluli proti Sedmim kraljestvom, divjaška vojska na severu, pa se počasi premika proti zidu. 

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?