Kaj bi gledali - 14. 4. do 16. 4. 2020

Ne veste kaj bi na sporedu gledali ta teden? Za vas smo izbrali nabor dokumentarcev, za katere menimo, da so vredni ogleda. Dodali pa smo še nekaj filmskih predlogov za prijetnejši dan ob televiziji.

Dokumentarne vsebine

BBC Earth: torek, 14. 4. 2020, 21.10 - 10 stvari, ki jih morate vedeti o spancu

Glejte v tv2go.

Če kdaj, je te dni priložnost, da spet najdete zdrav spanec, ki je vitalnega pomena za naše zdravje. Oddaja vas opozori na pomen dobrega spanca za naše počutje čez dan.

DaVinci Learning: torek, 14. 4. 2020, 20.00 - Grozote zgodovine: Ruska revolucija

Glejte v tv2go.

Rusija je pomembno zaznamovala usodo Evrope in sveta. Oddaja nas popelje skozi prenekatere pomembne dogodke. Ne pozabi niti vojne za vedro. Ne čudite se – gre za humoristično oddajo z resnimi vsebinami.

TV Slovenija 1: torek, 14. 4. 2020, 21.15 - Beograd vinjete: Slovencev

Glejte v tv2go.

Beograd so pomembno sooblikovale tudi zgradbe, katerih avtorji, snovalci ali graditelji so bili Slovenci. Oddaja predstavlja dela slovenskih mojstrov v Beogradu.

FUNBOX 4K: sreda, 15. 4. 2020, 16.00 – Zmaji

Glejte v tv2go.

Legendarnim bitjem bomo sledili skozi čas, kulture in kontinente. Odkrivali bomo zgodovinske, geografske, pelontološke, književne, umetnostne in druge povezave. Več o zmajih bomo izvedeli v pogovorih z Laurencem Leboefom, mlado žensko, ki ima nočne more in sanjskim terapevtom.

Da Vinci Learning: sreda, 15. 4. 2020, 20.00 - Veliki sanjači Leonardo

Glejte v tv2go.

Avtorji oddaje s pomočjo sodobnih tehnologij ponazarjajo misel in delo največjih evropskih mojstrov. Tokrat predstavljajo dela Leonarda Da Vincija.

Planet EARTH: sreda, 15. 4. 2020, 17.25 - Mega prevozi

Glejte v tv2go.

Globalizacija poslovanja in trgovine prinaša velike logistične izzive. Rešitev za optimizacijo premikov so tudi tako imenovani mega prevozi – tako po morju kot po kopnem. Oddaja predstavlja prednosti in slabosti teh mega vozil.

TV Slovenija 2: sreda, 15. 4. 2020, 20.55 – Matura 2020 - Cankar

Glejte v tv2go.

Maturanti bodo letošnji esej iz slovenščine pisali na temo Cankarja in njegove dramatike. Njim v pomoč in nam v širitev znanj je Televizija Slovenija pripravila filmsko interpretacijo življenja in dela Ivana Cankarja.

National Geo: četrtek, 16. 4. 2020, 21.00 - Vrhunski Superavti: Aston Martin

Glejte v tv2go.

Kaj naredi avtomobil vrhunski. Vstopimo v natančen proces ustvarjanja. Tokrat spoznajmo legendo Aston Martin.

Pa še nekaj za oddih

Cinestar A&T: torek, 14. 4. 2020, 20.00 - Bližnja srečanja četrte vrste

Glejte v tv2go.

V oddaljenem koncu Aljaske prebivalci skrivnostno izginjajo že od 60. let dalje. Kljub preiskavi pri FBI niso nikoli odkrili resnice – do zdaj.

Kino: torek, 14. 4. 2020, 23.20 - Spopad Titanov

Glejte v tv2go.

Grška mitologija v sodobni različici. Spektakelska ekranizacija spopada med bogovi.

TV Slovenija 1: sreda, 15. 4. 2020, 20.00 - Ne bom več luzerka

Glejte v tv2go.

O brezizhodnem položaju mladih v sodobni slovenski družbi. Kako se osamosvojiti od staršev, njihovih pričakovanj in načrtov. Film je lani žel številne pohvale tako občinstva kot kritikov.

Cinemax 2: četrtek, 16. 4. 2020, 18.30 - Kavelj 22

Glejte v tv2go.

Klasični vojni film. Trda, moška zgodba o dilemah, ki jih prinaša vojna. Pilot skuša med drugo svetovno vojno ubežati vojni norosti. Ampak blaznost je včasih edini prisebni način za soočenje z norim položajem.

Minimax:  četrtek, 16. 4. 2020,  20. 40 - Romeo in Julija: zapečateno s poljubom

Glejte v tv2go.

In še nekaj za najmlajše. Ljubezenska zgodba o prepovedani ljubezni po motivih Romea in Julije – tokrat sta sprti dve tjulnji družini. Bo ljubezen premagala sovraštvo?

HBO, videoteka - Zarota proti Ameriki

V alternativni zgodovinski resničnosti med drugo svetovno vojno delavska družina Judov opazuje politični vzpon Charlesa Lindbergha, letalskega junaka in ksenofobnega populista, ki kot novi predsednik ZDA spreobrne državo v fašizem. Zgodba se začne na predvečer volitev leta 1940, potem ko dvakratnega predsednika Franklina Roosevelta, najbolj profesionalnega politika, kar jih lahko izide iz demokracije, nenadoma izzove politični obstranec.

Zabava

Najboljše risanke na programu Minimax

Starši te dni pogosto iščejo in izbirajo risanke za najmlajše gledalce. V T-2 ponudbi lahko izbirate med TV programom Minimax, ki je uvrščen v programske sheme M, L in XL HD ali pa se odločite za Minimax videoteko, kjer so vam vsebine, ki se dnevno vrtijo na programu, na voljo dlje časa. Zanimalo nas je, kaj je tisto, kar starši in otroci najraje gledajo.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?