Kako vam EPG (integriran TV vodič) olajša vsakdan?

Kolikokrat ste na svoji televiziji želeli poiskati svojo najljubšo oddajo in je niste uspeli najti? Ste mogoče obstali pred zaslonom in niste vedeli, kaj gledati, čeprav imate na voljo več kot 300 programov? Ali pa ste morda začeli gledati film in niste bili prepričani, če vam bo všeč, kar ste ugotovili šele po pol ure?

Naročniki T-2 televizije se lahko takšnim dilemam popolnoma izognete z uporabo integriranega elektronskega vodiča EPG. Kratica EPG izvira iz angleščine in smo jo v Sloveniji pravzaprav sprejeli za svojo -  pomeni »Electronic program guide« ali po slovensko »elektronski programski vodič«.

EPG ali vodič vam ponuja različne informacije o vsebini, ki jo gledate, omogoča pa tudi vpogled v vsebine, ki so že bile na sporedu, in tiste, ki še bodo. Do vodiča lahko dostopate na T-2 televiziji na več različnih načinov, vendar najpogosteje z dvema, in sicer z osnovnim in naprednim vodičem.

 

Kako dostopate do osnovnega vodiča

Osnovni vodič se vam prikaže ob izbiri gumbov »levo« in »desno« na daljincu, kjer se izpiše naslov o predvajani vsebini:

 

 

Športni dogodki so v tem primeru dodatno označeni z belimi pikami in vam omogočajo, da si jih ogledate s pomočjo časovnega zamika, ne da bi morali znova gledati celotno vsebino. Med dogodki se preprosto premikate z modro tipko na T-2 daljincu ali z gumbom za preskok 5 minut.

Kako dostopate do naprednega vodiča

Do več informacij o predvajani vsebini lahko pridete tudi s pritiskom na gumb o informacijah ali s pritiskom na menijski gumb in se premaknete v meni. S pritiskanjem menijske tipke vstopate v grafični vmesnik, ki podpira naprednega vodiča:

 

Ko vstopite v meni, se lahko kadarkoli vrnete z izbiro gumba »nazaj« ali »menu«. Premikanje po vodiču je preprosto, saj se z gumbi levo, desno, dol in gor premikate med vsebinami. Ko naletite na vsebino, ki vas zanima, jo potrdite z gumbom »ok« in prikažejo se vam podrobnejše informacije:

 

 

Informacije, ki jih lahko preberete, se med vsebinami razlikujejo, vedno pa je na voljo kratek opis in podatek o državi, v kateri je bila vsebina posneta. Pri mnogih vsebinah lahko preberete še podatke o tem, kdo je režiser, kateri igralci nastopajo, kakšna je ocena iz največje baze filmskih vsebin IMDB (International Movie Database) ali pa za predvajanje izberete katerega od drugih jezikov, ki so na voljo.

Menijski dostop do vodiča je v primerjavi z osnovnim vodičem mnogo naprednejši, a še vedno preprost za uporabo, saj se lahko hitro premikate med različnimi kanali in preskakujete celotne dneve, česar pa osnovna uporaba EPG ne dopušča.

EPG na vseh napravah

Elektronski vodič je na voljo vsem uporabnikom T-2 televizije, bodisi na mobilni napravi ali televiziji v vaši dnevni sobi. Uporaba je smiselna, če želite hitro načrtovati, kaj boste pogledali danes ali jutri zvečer. Časi, ko ste morali kupovati revije s sporedom, so daleč za nami.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?