Ker ljubimo življenje, skupaj preglasimo vojno!

Dobrodelno akcijo T-2 ❤ življenje nadaljujemo tudi v letošnjem letu! Zaradi izrednih okoliščin, v kateri se je zaradi vojne in z njo humanitarne krize znašla Evropa, bo letošnja akcija prav posebna, saj bo namenjena otrokom iz Ukrajine, ki se zaradi vojne umikajo iz obleganih mest. Med njimi so tudi mladi glasbeniki iz Kijeva, člani in članice Mladinskega simfoničnega orkestra Ukrajine (YSOU), ki so v Slovenijo prispeli s svojimi družinskimi člani. 

Čeprav nam vrsta tragedij, ki jih doživljajo prebivalci Ukrajine, prikliče solze na oči nas vseeno veseli, da bomo lahko s pomočjo akcije mladim umetnikom zagotovili perspektivo za prihodnost. Ravno zato moramo stopiti skupaj in jim v času bivanja pri nas skušati pomagati pri čim lažjemu vključevanju v družbo. Z akcijo T-2 ❤ življenje jim bomo skupaj z našimi poslovnimi partnerji zagotovili humanitarno pomoč, dnevne obroke ter poskrbeli za pokritje stroškov za njihove osnovne življenjske potrebe. 

Kot je povedala dirigentka SNG Opera in balet Ljubljana in umetniška vodja Slovenskega mladinskega orkestra Živa Ploj Peršuh, ki je skupaj s soprogom Tomom Peršuhom, direktorjem Evropskega kariernega centra za umetnike poskrbela za evakuacijo 180 mladih glasbenikov ter njihovih spremljevalcev in jim v Ljubljani zagotovila namestitev

Ti otroci so na begu pred morijo potovali s tem, kar so v trenutku, ko so zapustili svoje domove, lahko vzeli s seboj: eno torbo, telefon in svojo najvrednejšo lastnino – instrument. 

Mladi umetniki, ki imajo med 7 in 20 let se bodo med bivanjem skupaj učili slovenskega jezika, naše podpore pa bodo deležne tudi njihove matere, ki jim bomo nudili pomoč pri iskanju zaposlitve. Za nastope ukrajinskega mladinskega orkestra bomo v T-2 zagotovili video prenose in jim v času bivanja pri nas tudi na druge načine pomagali pri ohranjanju ukrajinske kulturne dediščine. Njihov slogan Music for the Ukrain future naslavlja vse, kar potrebujejo za svoje preživetje.

Lansko akcijo T-2 ❤ življenje, ki jo bomo sklenili v aprilu in s katero v sodelovanju z društvom Sojenčki opremljamo vseh 14 slovenskih porodnišnic z najsodobnejšimi napravami za zdravljenje zlatenice pri novorojenčkih, bo tako zamenjala humanitarna akcija za mlade umetnike, ki nimajo več doma, imajo pa upanje, da ostanejo pokončni, in glasbo, ki jih opogumlja

Pomagajmo jim in skupaj preglasimo vojno!

 

Obvestila

Z akcijo T-2 ❤ življenje smo prižgali lučko v Murski Soboti

V Splošni bolnišnici Murska Sobota smo danes v okviru dobrodelnega projekta T-2 ❤ življenje, ki že od lani poteka v sodelovanju z društvom Slojenčki, ginekološko-porodnemu oddelku v uporabo slovesno predali najnovejšo napravo BL70, namenjeno zdravljenju zlatenice pri novorojenčkih z metodo fototerapije. Napravo za obsevanje z modro svetlobo smo predstavnikom bolnišnice predali skupaj z društvom Slojenčki, ki si z nami prizadeva za uspešno zdravljenje otrok, pri katerih se v prvih dneh življenja pojavi zlatenica. Murskosoboška bolnišnica je tako že trinajsta ustanova, ki je pridobila to najsodobnejšo napravo, v mesecu aprilu pa bomo tudi sklenili ta projekt, s katerim te naprave podarjamo vsem 14 slovenskim porodnišnicam.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?