Mobilne aplikacije za krajšanje časa

Kdaj ste si nazadnje namestili novo mobilno aplikacijo? Morda je zdaj pravi trenutek, da preverite zanimive in lahko tudi koristne mobilne aplikacije. Verjamemo, da vam bodo katere izmed njih pomagale popestriti prihodnje dni doma.

Aplikacije za šport in sproščanje

Že res, da nas trenutne razmere zadržujejo doma, a to še ne pomeni, da jih ne moremo izkoristiti v svoj prid in začeti s športnimi dejavnostmi. Še posebej v teh časih je pomembno, da se čim več gibamo, seveda sami v naravi ali v okolici doma. Za začetek lahko začnemo tudi s sprehodi in si za izziv izberemo določeno število korakov, ki jih bomo naredili na dan. Zdravstvena stroka predlaga, da naj dnevno naredimo vsaj 10.000 korakov. Večina sodobnih telefonov ima že vgrajen števec korakov in posebno orodje, ki nas spodbuja k uresničitvi cilja. V mobilnikih števec najdemo pod imenom Health ali Zdravje. Lahko pa mobilni telefon namestimo tudi mobilno aplikacijo iz trgovine aplikacij, kot je recimo Pedometer.  Tisti, ki se v teh dneh ukvarjate z drugimi športi, pa lahko uporabite že znane aplikacije, ko so Sportstracker, Endomondo in druge.

V dnevno rutino velja vključiti tudi vaje za raztezanje in večanje gibljivosti, ki jih lahko enostavno izvajamo v udobju svojega doma. Na internetu obstaja veliko aplikacij, ki jih namestimo na telefone, kot so Yoga Workout, Pilates workout routine in druge, najdemo pa jih v trgovini z aplikacijami. Vaje pa lahko poiščemo tudi na aplikaciji Youtube na mobilnikih ali še boljše, na pametnih televizorjih. Tam bomo našli ogromno brezplačnih posnetkov z vajami, ki jih lahko izvajamo doma.

Za sproščanje lahko preizkusimo aplikacijo, kot je Calm, ki nas bo pozdravila z nežnimi zvoki narave, šumenjem dežja ali bučanjem valov. Skozi kratke meditacije vodi uporabnika k zmanjšanju stresa, boljšemu spancu in umirjenosti. Všeč sta nam tudi aplikaciji Ambience in Zvoki narave, ki vključujeta knjižnico različnih zvokov narave. V aplikacijah lahko nastavimo tudi čas, ko želimo, da se aplikacije samodejno izklopijo.

Aplikacije za spremljanje aktualnih novic

Želite ostati vseskozi na tekočem z dogajanjem doma in po svetu glede epidemije novega koronavirusa? Ste že našli način, kako združiti te informacije na eno platformo ali aplikacijo, s katero boste imeli vse aktualne vsebine zbrane na enem mestu? Ena možnost je seveda popularna aplikacija Google News ali za uporabnike mobilnih telefonov iPhone, iPhone News. V njih lahko recimo sledimo določenim trendom doma in po svetu. V meniju aplikacije nastavimo teme, ki nas zanimajo in jih označimo s kot priljubljeno ter dodamo aplikacijo na začetni zaslon. Tako bomo imeli hiter dostop do vsebin, ki nas zanimajo.  

Zabavne aplikacije

Da nam bodo dnevi hitreje minili, moramo poskrbeti tudi za zabavo. Tokrat predstavljamo dve mobilni aplikaciji, ki so jih v svojem prostem času razvili naši sodelavci. V igri Mad Racing se lahko preizkusimo v vožnji po avtocesti v napačno smer in se izogibamo trkom z nasproti vozečimi avtomobili. Seveda velja opozoriti, da tega nikoli ne počnimo v resničnem življenju. Če pa imate rajši strelske igre, velja preizkusiti igro Sea Battle, v kateri prevzamemo nadzor nad bojno ladjo in uničimo podmornice, ki nas napadajo.

Aplikacije za nova znanja

Izkoristimo dneve za izobraževanje in pridobivanje novih znanj. Na spletu bomo našli veliko zanimivih in nadvse zabavnih aplikacij, skozi katere bomo lahko pridobivali nova znanja. Bi se radi naučili novega jezika? Potem je mobilna aplikacija Duolingo kot naročena. Gre za eno najbolj zabavnih in najbolj produktivnih brezplačnih aplikacij. Ponuja učenje jezikov tako za začetnike kot tudi za tiste, ki že nekaj znajo, primerna pa je tudi za starejše otroke in mladostnike. Namestimo lahko tudi mobilno aplikacijo World Geography in se preizkusimo v kvizu, ki nam bo pomagal izvedeti vse o geografiji na enostaven in zabaven način. Če bi radi osvežili angleščino in hkrati izvedeli še zanimive informacije o živalih, velja preizkusiti kviz Animal Quiz: Weird Facts. Zagotovo bomo i zvedeli kar nekaj zanimivih dejstev o živalih, ki jih doslej še nismo slišali.

V članku smo zbrali aplikacije za mobilne telefone z operacijskim sistemom Android, uporabniki iPhone-ov pa lahko marsikatero poiščete tudi v trgovini App Store.

Obvestila

Pravilni ukrepi pred koronavirusom

Epidemija koronavirusa, ki se je razširila po celi Evropi, zahteva previdnostne ukrepe. Na spletu se pojavlja vse več vsebin, ki tovrstne ukrepe pojasnjujejo. Pa smo prepričani, katere informacije so preverjene?

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?