Nasveti za zavarovanje koles in skirojev

Zima se je poslovila in z gotovostjo lahko trdimo, da se prav vsi veselimo toplejših, s soncem obsijanih dni. Kot martinčki se počasi tudi mi pogosteje odpravimo k sončnim žarkom ter uživamo v ravno pravšnjih temperaturah zraka.

Veliko ljudi spomladi prične z gibanjem v naravi, kar pa za sabo prinese nekaj novih stroškov za nakup opreme. Hkrati z gibanjem pridejo novi izzivi, tako glede lastne varnosti kot do varnosti svojih naprav za šport.

Kako zagotovimo, da bodo kolesa in skiroji kar najbolj varni pred nepridipravi?

Varnost teh naprav lahko delimo na 4 dele:

  • Vozilo vedno parkirajte na vidno mesto. Bodite pozorni na to, da parkirate na odprtem in obljudenem mestu, kjer bi nepridipravi težje izvedli svojo namero. Če to ni mogoče se dogovorite, da nekdo popazi na vaše kolo in se s tem izognite težavam, do katerih lahko pride pri nenadzorovanem parkiranju.
  • Uporaba kvalitetne verige za kolo še ne pomeni, da je vaše kolo varno. Seveda je robustna veriga, ki bo povzročila veliko težav vsakomur z željo po kraji, nujna tudi v zaprtih prostorih kolesarnic ali garaž. Pravilna namestitev verige na kolo in stacionarno oviro (trdna ograja, drevo, itd.) je nujna za ustrezno zaščito pred krajo.
  • Mapa s slikami kolesa/skiroja. Tovrstna vozila ne potrebujejo registracije. Kar je za naše denarnice dobro vse dokler ne pride do kraje. Ko pride do kraje ima mnogo oškodovancev težavo s podrobnim opisom svojega vozila. Točna barva, vsi napisi, morebitne udrtine, druge specifike. Hkrati pa slikajte identifikacijsko številko kolesa, ki se nahaja na spodnji strani okvirja. 
  • Novost na trgu pa so tudi GPS naprave, s katerimi lahko zaščitimo svoje dražje premične naprave. Napravice so majhne in omogočajo uporabo na kolesih, skirojih, vozičkih. Osnovna lastnost teh pripomočkov je, da nam preko našega pametnega telefona javlja lokacijo vozila. Glede na pogostost tatvin, vam svetujemo uporabo GPS naprave, ki je mnogo cenejša od nakupa novega kolesa.

GPS naprave lahko naročite tudi v T-2 Klubu, na voljo že od 24x 2,25 € mesečno.

 

Ali ste vedeli?

V Sloveniji obstaja Centralni Kolesarski Register (ckr.si). Vsak lastnik kolesa ga lahko brezplačno prijavi v sistem in doda fotografije. V registru pa lahko preverite tudi legitimnost rabljenega kolesa, za nakup katerega se morda zanimate. 

Želimo vam mnogo užitkov na vaših dogodivščinah brez skrbi na nevšečnosti, ki te užitke lahko uničijo.

Zabava

Radio Aktual odslej tudi kot televizija

Vsak voditelj radia Aktual bo po novem še bližje, vse od jutra do večera kar v vaši dnevni sobi. Preverite kako.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?