Testirali smo nova očala VR2 za PlayStation

Ste se že kdaj odpravili v kino na ogled filma v tehniki 3D? Nekateri filmi so bili res ustvarjeni za boljšo izkušnjo ob uporabi očal za 3D tehnologijo. Toda očala z učinkom 3D so z igranjem iger popolnoma spremenila občutek igralca, saj se ob današnji tehnologiji dobre grafike in VR očal vsakdo počuti kot del igre. 

Na test smo prejeli dolgo pričakovana očala za VR, ki jih je sestavil Sony za svojo konzolo PS5. Očala, ki so še pred izidom zaslovela kot trenutno najbolj kvalitetna, saj nudijo tehnologijo 4K, tudi nas niso pustila brez dobrih vtisov. V primerjavi z originalnimi PS VR očali, so PS VR2 lepa nadgradnja. Imajo OLED zaslona z ločljivostjo 2000 x 2040 in osveževanjem 120 Hz. Podprta je tudi funkcija HDR, kar pomeni, da boste dobili izjemno odzivno sliko z živimi barvami. Poleg tega so novi krmilniki, ki so vključeni v PS VR2, še posebej osupljivi zaradi svoje zasnove. Vizualno se počutijo kot krogla, ki obdaja vašo roko, kar vam omogoča grafično predstavitev vaših prstov v virtualnem svetu.

Naročite v T-2 Klubu
Komplet za virtualno resničnost VR2 Sony PlayStation PS5

Medtem ko te napadajo iz vseh strani, ko moraš s svojimi rokami dejansko prijeti posamezni predmet za uporabo, nategniti lok s puščico, se zdi tisti trenutek to prava realnost igralca. Očala so za razliko od predhodnih uporabna brez Kinect dodatka, saj same določijo prostor igranja ob uporabi le-teh. Skupaj z dvema krmilnikoma, ki se lepo prilegata v roki in omogočata uporabo enakih kontrol kot pri uporabi ploščka za klasično igranje. 

Seveda pa smo iskali tudi napake, pa čeprav je za večino njih kar dolgo trajalo, da smo jih našli. Najbolj opazna in seveda moteča, je še vedno povezava očal preko kabla. Ko se igralec vživi v VR igro, se lahko zaplete v kabel in lahko v momentu zmanjša pozitivno izkušnjo. Poleg te težave, so nekateri poročali o teži samih očal, ki lahko pritiskajo na nosno kost in ob dolgi uporabi povzročijo nelagodje. Nekaj igralcev pa je že po nekaj trenutkih uporabe očal čutilo nelagodje v želodcu in so igro raje prepustili drugim. Tisto, kar nas je pa tudi malo razočaralo, je nabor iger, ki jih lahko igraš z očali, le-ta je dokaj kratek. 

Lahko potrdimo, da so vse govorice resnične – VR2 so izboljšale izkušnjo igranja. Priporočamo jih vsakomur, ki želi nadgraditi igranje s kavča v pol ležečem položaju z nekaj gibanja. Navdušeni so seveda tudi otroci, vsi skupaj pa upamo na količinsko večjo izbiro iger, ki bi omogočale izkušnjo VR2.

Tehnologija

Varnost na internetu: 9 korakov do večje varnosti otrok v digitalnem svetu

Splet je poln prevar, zlorab in drugega nasilja. Preverite nasvete, kako lahko zavarujete svoje najmlajše pred nevarnostmi interneta.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?