V Barceloni o zložljivih telefonih in 5G omrežju

Že legendarni Fredie Mercury je z izbranimi besedami opeval Barcelono, ki je med drugim leta 1992 gostila poletne olimpijske igre. Danes večino časa Barcelono povezujemo z nizkoraslim argentinskim virtuozom in željo po samostojnosti, a konec zime je vselej tudi čas za MWC oz. Mobile World Congress oz. Svetovni mobilni kongres.

Letos je na poslovnem srečanju tudi član poslovodstva T-2 za marketing in prodajo Gregor Štampohar, ki se nam javlja z vtisi.

Vsi želijo zlagati

Prvi komentar, ki nam ga je poslal na Viber je bil: »Vsi želijo zlagati.« Ja, nekaj časa so bila ugibanja, nato pa je 20. februarja Samsung na predstavitvi v San Franciscu predstavil Samsung Galaxy Fold. Kmalu je sledilo poročilo o protiudarcu v obliki Huawei Mate X.

Seveda so to bolj marketinški presežki, tehnologija je v razvoju že kar nekaj časa in samo vprašanje časa je bilo, kdo bo prvi uradno in udarno prišel ven. V Barceloni je Gregor tako prvi dan preizkusil veliko podobnih mobitelov in tudi (ja, pravilno boste prebrali) žensko torbico, ki ima na zunanji strani zložljiv zaslon.

Tehnologija 5G se pripravlja na vzlet

Druga glavna točka kongresa je vsekakor 5G. Če si dovolimo reči, da je ozadje (beri tehnični aspekt omrežja) bolj dolgočasno, zna leto 2019 predstavljati pričetek za 5G omrežje na masovnem trgu. AT&T na ameriškem trgu v sodelovanju s Samsungom in Samsung Galaxy S10 5G napoveduje oživitev prvih 5G anten, podobno pa se dogaja tudi drugod.

Nas seveda bolj zanima, kaj bo omrežje 5G prineslo. Na kratko je odgovor: višje hitrosti prenosa podatkov, manj zasedeno omrežje, ki bo ves čas delovalo brezhibno in splavitev IoT (Internet of Things).

Kaj to pomeni in kako se bo vse skupaj razvilo? Pustimo času čas, tokrat pa le kot zanimivost. Gregor se je na poti po gigantskem prostoru ustavil tudi pri imenu »ooredoo«. Ne sliši se ravno zanimivo, če pa povemo, da v Katarju po zraku že letijo leteči taksiji brez pilota, in da si domačini prizadevajo, da bodo le-ti zaznamovali obstransko dogajanje SP v nogometu prihodnje leto, pa je stvar malce drugačna.

Huawei nad vsemi

Kitajski gigant, ki sicer v ozadju bije nekaj težkih sodnih bitk, je lani eksplodiral, po tržnem deležu prehitel »jabolko«, danes pa že tesno diha za ovratnik Samsungu. Tudi na MWC 2019 so šli »all in« in po besedah našega vodje marketinga in prodaje zasenčili vse konkurente. Kako prikladno, saj čenče pravijo, da bo TOP MODEL MESECA marca v T-2 Klubu prav eden izmed modelov Huaweija.

Za več dogajanja iz zakulisja vabljeni, da spremljate naš Instagram profil @tedvanet!

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?