V T-2 z naprednim certifikatom DOD izkazujemo standarde poslovne odličnosti

V družbi T-2 smo z letošnjim junijem pridobili napredni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec (DOD), s katerim izkazujemo standarde poslovne odličnosti in uresničujemo zaveze k družbeni odgovornosti na najvišji upravljavski ravni.

Pristopni certifikat smo pridobili že v letu 2020, v tem času pa je s svojimi aktivnostmi in uresničevanjem načel dobre poslovne prakse izkazali visoko ozaveščenost o družbeni odgovornosti na vseh ravneh upravljanja, ki vključuje tudi aktivno sodelovanje zaposlenih pri zasnovi in izvajanju aktivnosti za družbeno odgovorno poslovanje podjetja. Z doseganjem ciljev in implementacijo zastavljenih izvedbenih načrtov smo tako v T-2, ki je na trgu prepoznan kot zaupanja vreden operater, ob krepitvi svoje družbene odgovornosti na vseh področjih svojega delovanja ter v odnosu do širše družbe in okolja, v katerem delujemo, s pridobitvijo naprednega certifikata DOD vstopili v novo obdobje revizijskega ocenjevanja in spremljanja njenih dosežkov. 

V družbi T-2 smo svojo družbeno odgovornost zasnovali na štirih stebrih, ki vključujejo organizacijsko upravljanje, skrb za zdravje zaposlenih in varnost pri delu, usklajevanje poklicnega, družinskega in zasebnega življenja ter spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja. Vse aktivnosti smo postopoma nadgrajevali že pred letom 2020, zdaj pa smo s celostnim izvajanjem vseh potrebnih ukrepov na teh področjih svojo uspešnost izkazali še s pridobitvijo naprednega certifikata DOD s statusom na nivoju 1.

Skrb za privlačno delovno okolje

V T-2, kjer stremimo k strateškemu upravljanju družbene odgovornosti v podjetju, smo z izboljšanjem delovnih pogojev poskrbeli za bolj privlačno delovno okolje za zaposlene. Tako smo z vzpostavitvijo fleksibilnih oblik organiziranosti dela omogočili prilagajanje delovnega časa zaposlenim glede na njihove obveznosti, hkrati pa dvignili tudi nivo pozitivne organizacijske klime. Njen status v podjetju namreč redno preverjamo s sistematičnim merjenjem, ki izkazuje boljše rezultate v primerjavi z drugimi podjetji. Izvajanje ukrepov v sklopu certifikata DOD odlično poteka tudi pri komuniciranju z vsemi deležniki, ne le v podjetju, pač pa tudi izven njega.   

Za bolj zdrav življenjski slog, za bolj varno delovno okolje

V T-2 posebno pozornost namenjamo ne le vzpostavitvi optimalnih ločnic med zasebnim in poslovnim življenjem, pač pa tudi upoštevanju specifik posameznikov in zdravemu življenjskemu slogu zaposlenih. Na področju varnosti in zdravja zaposlenih tesno sodelujemo z medicino dela ter izvajamo potrebne ukrepe, povezane s kolektivnim zdravstvenim zavarovanjem, aktivnosti pa dopolnjujemo z organiziranimi delavnicami na področju ergonomije ter jih nadgrajujemo še v okviru Športnega društva T-2, katerega članstvo šteje že 80 zaposlenih in vztrajno narašča. V podjetju smo se povezali še z zunanjo strokovnjakinjo s področja psihologije, ki je ves čas na voljo zaposlenim, tudi ob izvedbi delavnic s področja psihosocialnih tveganj.

Izobraževanje in usposabljanje, kariera

Svojo uspešnost T-2 gradi na kadrih, ki vključujejo vse generacije zaposlenih, in jim omogoča, da na področju telekomunikacij uresničujejo svoje karierne izzive tudi z dodatno pridobljenim znanjem. V podjetju smo poskrbeli za izjemno učinkovite načine internega izobraževanja zaposlenih na različnih področjih, ki jih izvajamo pod krovnim imenom Smart Arena, ves čas pa aktivno sodelujemo z izobraževalnimi ustanovami pri usposabljanju mladih v času šolanja, ki se lahko v podjetju kasneje tudi zaposlijo. Da smo poskrbeli tudi za transparentno oglaševanje kariernih možnosti v podjetju, dokazuje podatek, da smo v zadnjem letu z internimi razpisi zapolnili kar 12 delovnih mest.

Sledimo trajnostnim ciljem

V T-2 vztrajno povečujemo  ozaveščenost k pravilnemu in trajnostnemu pristopu v odnosu do okolja. Trajnostne cilje podjetja, kjer so v ospredju aktivne naložbe v obnovljive vire ter spodbude k izboljšavam na področju učinkovite rabe energije, so pri varovanju okolja za svoje privzeli tudi zaposleni, zlasti z vse večjo uporabo e-vozil in e-koles, pa tudi z zmanjševanjem uporabe papirja. V podjetju tako že več kot polovico vseh računov (51,7 %) izdamo v e-obliki, zaposleni pa toplo pozdravljajo tudi prehod na e-potne naloge. 

Ugled delodajalca tesno povezan z uresničevanjem zaveze o družbeni odgovornosti 

V T-2 prevladuje zavedanje, da si s takimi usmeritvami in ravnanji, ki jih ob zavezi družbene odgovornosti dosledno uresničujemo v praksi, vztrajno gradimo ugled na trgu dela. Zaposleni tako uresničujejo cilje podjetja pri pokrivanju vseh segmentov naročnikov, ki so v središču strategije podjetja, da bi jim tudi v bodoče zagotavljali kakovostne, zanesljive in varne storitve ter izboljšali njihovo uporabniško izkušnjo. V te procese v T-2  odgovorno vključujemo vse deležnike, s katerimi gradimo kakovostne temelje nadaljnjega razvoja v tako zahtevni in hitro rastoči dejavnosti, kot so telekomunikacije. S takšnim pristopom in drugimi načrtovanimi ukrepi bomo še naprej gradili ugled blagovni znamki T-2 in z inovativnimi  tehnološkimi rešitvami povečevali svoj vpliv tako na domačem kot na mednarodnih tržiščih. 

Obvestila

T-2 znova operater z najbolj zadovoljnimi naročniki

T-2 je med ponudniki telekomunikacijskih storitev po podatkih najnovejše raziskave Episcentra znova prepoznan kot najbolj zaupanja vreden operater, ki ima hkrati najbolj zadovoljne naročnike. Med razlogi za izbiro operaterja T-2 so vprašani v raziskavi poleg kakovosti in zanesljivosti storitev ter odlične podpore uporabnikom navajali še ugodne cene, razpoložljivost optike, splošno zadovoljstvo in pozitivne izkušnje.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?