Za ekipo Diamant Esports prva aprilska sobota nadvse uspešna

Za prvo slovensko T-2 profesionalno e-športno organizacijo Diamant Esports je bila minula sobota izjemno pomembna. Naši igralci so nadvse uspešno nastopili na prireditvi Game Gang Show, ki je potekala konec tedna na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, druga skupina pa je v sklopu festivala Reconnect v Beogradu zasedla odlično drugo mesto.

Ekipa Diamant Esports se lahko upravičeno pohvali z daleč najboljšo VALORANT ekipo na Balkanu in okolici, kar so njeni igralci dokazali tudi na prvem tovrstnem Game Gang Showu, največjem turnirju v zgodovini lokalne in okoliške VALORANT scene. Za mesto na dogodku Final Four, ki je potekal 1. aprila na Gospodarskem razstavišču, se je potegovalo približno 50 ekip iz sosednjih in balkanskih držav. Po pričakovanjih se je med najboljše štiri uvrstila tudi ekipa Diamant Esports, ki je pred sobotnim zaključnim dogodkom veljala za prvega favorita. Svoj sloves je upravičila že v polfinalni tekmi proti slovenski zasedbi Sinovi, svojo premoč pa izkazala z rezultatom 2 proti 0 v igrah. Večerni spektakel, ki si ga je v živo ogledalo več kot 300 obiskovalcev, je z dvobojem med Diamanti ter madžarsko ekipo Metatensei predstavljal pravi vrhunec večera. Zbrana publika je vsako dobljeno rundo ekipe Diamant pospremila z aplavzom, svojo dominantnost iz polfinalne tekme pa so igralci izkazali tudi v finalu in z zmago zgolj potrdili svoj primat na vrhu lestvice v širši regiji. »Nobenega nasprotnika ne podcenjujemo, tudi tokrat ga nismo,« je po tekmi v intervjuju povedal kapetan ekipe Tilen »Grmekista« Grmek, in dodal: »na vsaki tekmi igramo le na zmago!«

Ekipa Diamant Esports na Game Gang Showu na GR v Ljubljani (od leve proti desni): Dawid Święć, Pavle Kostić, Tilen Grmek, Žiga Lah, Emil Trajkovski, Ivak Erak in Patryk Fabrowski (foto: Matej Grginič)

Nastop ekipe Diamant Esports tudi na festivalu Reconnect v Beogradu

Sočasno z dogajanjem v Ljubljani se je to soboto v Beogradu odvijal težko pričakovali finalni dvoboj balkanske League of Legends lige EBL med zasedbo Diamant Esports ter Partizanom. V izjemno napetem dvoboju na tri dobljene igre sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu, na koncu pa si je v peti odločilni tekmi prednost za las priigral domači Partizan ter pred svojo publiko zmagovalno dvignil pokal. Kljub rezultatu je ekipa Diamant Esports z izkupičkom zadovoljna, saj gre za zgodovinski dosežek slovenskega e-športa, ki do danes še ni imel tako močne in uspešne ekipe. V zgodovini lige EBL se namreč doslej še nikoli ni zgodilo, da bi se slovenska ekipa uspela prebiti vse do finala, in čeprav so tokrat  zasedli drugo mesto, so s svojim suverenim nastopom pokazali, da sodijo v sam vrh profesionalnih igralcev v regiji. Kapetan ekipe Bor »Kektz« Jeršan in njegovi soigralci tudi nimajo veliko časa za počitek, saj jih že v prihodnjih dneh čaka prestižni EMEA Masters, na katerem se bodo pomerile najboljše ekipe iz vseh evropskih regionalnih lig.

Ekipa Diamant Esports na festivalu Reconnect na beograjskem sejmu - (foto: arhiv Fortuna Esports)

Obvestila

Z Diamant Esports vstopamo v svet profesionalnega igričarstva

V družbi T-2 se z letošnjim letom aktivno vključujemo v panogo igričarstva. S tem namenom smo ustanovili Diamant Esports, prvo profesionalno e-športno organizacijo v Sloveniji.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?