Filmi ob obletnici Stephena Kinga na TV1000

Danes, 21. septembra, praznuje 75. rojstni dan kralj grozljivk in eden najbolj objavljanih avtorjev našega časa Stephen King. Po njegovih knjigah so posneli številne filmske uspešnice. Na TV1000 si jih na njegov rojstni dan lahko nekaj tudi ogledate.

Skrivnost megle

Gorsko mestece. Komaj se nevihta, ki so tu pogoste, poleže, prebivalci opazijo, da se prek gora počasi širi čudna gosta megla. Zaprejo se v trgovino in čakajo na morebitno nevarnost ter opazujejo, kako se pred okni megla vse bolj zgošča. Vidljivost se hitro slabša, tla pod stavbo pa se začnejo tresti. Nekateri odidejo iz trgovine in v megli za vedno izginejo. Kinga je kinematografska priredba njegove zgodbe resnično prestrašila. Prav tako je bil zadovoljen s koncem, kot si ga je zamislil režiser Frank Darabont, ki se je odpovedal svoji režiserski plači, da bi studio privolil v to, da konec prilagodi po svoje.

Ostani z menoj

V nasprotju s splošnim prepričanjem King ne piše le grozljivih zgodb, temveč tudi dramatične. In zahvaljujoč prizadevanjem mojstra romantične komedije Roba Reinerja je njegova pol-biografska novela 'The Body' postala precej premišljen film. Glavni junaki so štirje fantje, ki so veliki prijatelji. Združuje jih strast do dogodivščin in vsega, kar bi jih hitro spremenilo v odrasle in samostojne fante. Ko izvedo, da je v mestu izginil deček, ki naj bi ga zbil vlak, pogumno sestavijo ekipo in ga gredo iskat. Potem ko je Reiner film pokazal Stephenu Kingu, je pisatelj priznal, da je to najboljša filmska priredba katerega koli njegovega dela. Liki iz knjige Ostani z menoj se pojavljajo tudi v številnih drugih Kingovih knjigah.

Dolores Claiborne

V otoškem mestecu tamkajšnja najbogatejša ženska pade po stopnicah svojega dvorca in umre. Detektiv za umor okrivi njeno služkinjo Dolores Claiborne. Verjame, da je pred mnogimi leti ubila tudi svojega moža, ki je bil alkoholik. Doloresina hčerka Selena je uspešna novinarka v New Yorku. Po 15 letih odsotnosti se vrne domov. Ima velike dvome. Ni prepričana, ali bi verjela, da je njena mati nedolžna ali da je kriva. Toda Dolores, ki je bila vedno neizprosna, hčerki razkrije resnico o očetu, njegovi smrti in njunem življenju. To Selenin svet obrne na glavo. Med pisanjem tega romana si je Stephen King zamišljal, da bi glavno vlogo Dolores Claiborne igrala igralka Kathy Bates, kar se je potem tudi zgodilo. Prave Kingove klasike, ki bodo všeč tistim, ki cenijo nepričakovane konce in vedo, da je treba družinske skrivnosti razkrivati.

Program TV1000 je na voljo vsem naročnikom programskih shem M, L in XL HD in omogoča ogled do 168 ur nazaj s časovnimi funkcijami. Vsebine programa TV1000 so dostopne tudi na mobilni aplikaciji tv2go.

Želimo vam prijeten ogled!

Zabava

TV vsebine za deževne dni

Deževne dneve si lahko popestrite tudi v dobri družbi T-2 televizije. Priporočamo vam ogled TOP filma meseca, prav tako pa preverite vsebine TV paketa septembra - CIneStar Premiere. Vabimo vas še k ogledu ostalih zanimivih vsebin na drugih izbranih programih.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?