Kako je Wi-Fi Mesh rešil našo družino

Smo povsem povprečna štiričlanska družina s šolajočima se otrokoma v srednje veliki družinski hiši na obrobju večjega mesta. Tudi nam je pandemija covida-19 obrnila življenje na glavo, saj smo morali kar naenkrat uskladiti delo in šolanje od doma, kar pa se je izkazalo za večji zalogaj, kot je bilo predvideno. Za delo, šolanje in tudi zabavo smo namreč istočasno uporabljali več naprav hkrati, zato so se nam skoraj vsakodnevno pojavljale težave z brezžičnim omrežjem.

Prehod na delo in šolanje od doma je bil že sam po sebi velik izziv, počasna internetna povezava in redni izpadi signala Wi-Fi pa so povzročali dodatno nejevoljo. Zlasti v sobi, ki je najbolj oddaljena od routerja, je bil signal nezanesljiv in uspešno delo od doma je bilo nemogoče. Z nekaj raziskovanja nam je uspelo najti učinkovito rešitev, s katero smo odpravili slab signal v hiši in poskrbeli, da med nami ni več prepirov.

Kako ojačati Wi-Fi signal?

Hitro smo se začeli spraševati, kako ojačati Wi-Fi signal v hiši.

Ena možnost bi bila čim več naprav povezati žično, a je to zaradi prenosnih naprav izjemno nepriročno, hkrati pa zahteva ogromno dela in s tem celo vrsto stroškov (razbijanje ometa, napeljava kablov, vrtanje lukenj čez stene).

Poskusili smo vse. Najprej smo prestavili router in ga postavili na višje mesto, da med njim in uporabniki ni bilo preveč ovir. Predmeti, kot so omare, debele stene in betonske plošče z železno armaturo, lahko namreč motijo signal.

Naslednja možnost je bil ojačevalec Wi-Fi signala, ki smo ga preprosto priklopili nekje na pol poti med routerjem in napravami.

Kljub začetnemu optimizmu je bila rešitev zgolj začasna, saj se je veliko signala izgubilo že na poti do ojačevalca. Pretekli so meseci in še kar nas je spremljal slab Wi-Fi signal v hiši.

Rešitev, ki je spremenila vse

Rešitev smo našli s klicem v T-2 klicni center, kjer so prijazni svetovalci našli izdelek kot nalašč za našo družino.

Svetovali so nam uporabo pametne mreže Wi-Fi Mesh. Čeprav izdelka nismo poznali, smo bili nad njim hitro navdušeni prav vsi člani družine.

Pametna mreža Wi-fi Mesh nas je skoraj čez noč rešila vseh težav in olajšala vsakodnevna opravila. Časov jeze in obupa, ko v najslabšem trenutku med pomembnim službenim klicem zmanjka signala, je bilo konec.

Kar naenkrat ni bilo več pomembno, koliko družinskih članov uporablja osebni računalnik, tablični računalnik, mobilni telefon ali gleda televizijo. Vse deluje brezhibno.

Pametna Wi-Fi mreža
Izberite pametno Wi-Fi mrežo in ostanite povezani ob neprekinjeni brezžični povezavi po celem stanovanju.

Internet tudi v okolici hiše

Še več, internet lahko nemoteno uporabljamo tudi v okolici hiše. Ob toplih dneh lahko na terasi pripravimo filmski večer, saj Wi-Fi brezhibno deluje tudi tam. Med vrtnarjenjem in pranjem avtomobila lahko v ozadju poslušamo glasbo ali spremljamo najljubšo serijo.

Pri T-2 so nam svetovali, da lahko, če nekje v hiši še vedno ne bomo imeli zadostnega signala, na isti modem priključimo dodatne dostopne točke. Na en modem se namreč lahko priključi do šest dostopnih točk. Skupaj z modemom bi tako lahko imeli sedem enot Wi-Fi, ki bi oddajale enako močen signal.

Kako sploh deluje?

Pametna mreža Wi-Fi Mesh deluje po načelu tehnologije prepletenega omrežja. To pomeni, da se dostopne točke ali satelitski moduli povezujejo tudi med seboj, in ne le na router.

Vsaka dostopna točka Mesh deluje kot samostojna enota Wi-Fi.

Pri nas imamo poleg routerja dve dostopni točki, eno v kleti in drugo v prvem nadstropju, router pa je nameščen v pritličju. To nam omogoča odlično prepletenost, saj je signal brezhiben povsod kljub vse večjemu številu novih naprav.

Kako nastaviti brezžično omrežje z Wi-fi Mesh

S priključitvijo pametne mreže Wi-Fi Mesh nismo imeli prav nobenih težav.

Če smo se na začetku mogoče bolj nagibali k temu, da pokličemo tehnika, smo po nakupu naprave Wi-Fi Mesh prebrali navodila in vse brez težav opravili kar sami.

Svetovalci pri T-2 so nam prijazno svetovali in nam tudi ponudili pomoč njihove tehnične službe, ki je nato sicer nismo potrebovali.

Dostopne točke so že vnaprej nastavljene tako, da se samodejno povežejo z modemom in med seboj.
Pametno mrežo smo v naši hiši vzpostavili tako, da smo najprej eno dostopno točko s kablom UTP povezali z modemom, nato pa smo dostopno točko priključili v električno omrežje.
 
Povezava se je vzpostavila po približno 40 sekundah. Drugo dostopno točko pa smo samo priključili v električno omrežje in že se je v naši hiši vzpostavil odličen sprejem brezžičnega signala.

Po priključitvi smo poklicali tehnično podporo pri T-2, kjer so preverili povezavo. Vse je bilo v redu in naša pametna mreža še vedno deluje brezhibno.
Stroški najema pametne mreže Wi-Fi Mesh pri T-2 znašajo 4,98 evra na mesec – majhen znesek za ogromno razliko v signalu.

Delo in šolanje od doma brez prepirov

Pametna mreža Wi-Fi Mesh je našo družino rešila vseh prepirov o tem, kdaj bo kdo uporabljal in zasedel internet.

Zdaj lahko neomejeno in nemoteno uporabljamo vse pametne naprave, brezžični signal pa je enako močan, ne glede na to, kje v hiši smo.

Glede na to, da se vsi družinski člani radi zadržujemo na terasi in vrtu, smo zelo zadovoljni, da lahko tudi tam v miru delamo na računalniku ali se sproščamo ob poslušanju glasbe, gledanju serij ali filmov na tabličnem računalniku.

Pametna mreža Wi-Fi Mesh nam je pomagala tudi pri odločitvi o nakupu pametnih aparatov. Ker nobenega od nas ni več skrbelo, da ga bo signal pustil na cedilu, smo vložili tudi v pametna vrata, ki se odklepajo z aplikacijo na pametnem telefonu, in majhen, a priročen pameten robotski sesalnik.

V našem primeru je bila odločitev za pametno mrežo Wi-Fi Mesh pri telekomunikacijskem operaterju T-2 res odlična. Na osnovi lastnih izkušenj bi jo priporočili prav vsem, ki se srečujete s težavami s sprejemom signala v hiši ali stanovanju. Vas zanima več? Preverite ponudbo Wi-Fi Mesh.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?