Mobilna telefonija

Od česa je odvisna hitrost povezave mobilnega interneta?

Hitrost povezave mobilnega interneta se spreminja od lokacije do lokacije. Nanjo predvsem vplivajo naslednji dejavniki:

  • oddaljenost od najbližje bazne postaje
  • uporaba mobilne naprave v zaprtih prostorih
  • zasedenost omrežja
  • neposredne ovire, ki so pred nami
  • in podobni dejavniki

Hitrost povezave je odvisna tudi od tehnologije, ki jo uporablja ponudnik mobilnega interneta, to je lahko 2G, 3G ali 4G. Večja, kot je hitrost, prej vam bo naložilo določeno vsebino; če imate premajhno hitrost, lahko pri spremljanju videovsebin naletite na zaustavljanje videoposnetka, pri fotografijah pa daljši čas nalaganja. Najpreprostejši način, da ugotovite hitrost povezave, je uporaba aplikacije speedtest. Z omenjeno aplikacijo lahko izmerite hitrosti prejemanja in oddajanja podatkov ter odzivni čas. Velja opozoriti, da se podatki, ki jih porabi speedtest, odštevajo od skupne količine zakupljenih podatkov v vašem paketu.

Ne veste kako naprej?

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?