Potrebujete pomoč ob povezavi naročnine?

Kako povezati svojo T-2 naročnino v portal MOJ T-2? Kje poiščem podatke? Za vas imamo zbrane vse odgovore.

Povezava T-2 naročnine

Za dostop do urejanja T-2 naročnine, pregledovanja porabe za telefonijo ali drugih nastavitev v portalu MOJ T-2 je potrebno najprej povezati T-2 naročnino.

Povezava je povsem preprosta, potrebujete le naročniške podatke, ki jih najdete na dokumentu Naročnik info ali izdanih računih za T-2 storitve.

Naročniki T-2 storitev, ki ste doslej uporabljali uporabniški portal Horizont, lahko uporabite možnost enostavne povezave naročnine v portal MOJ T-2 s pomočjo svojih obstoječih prijavnih podatkov iz portala Horizont. V primeru, da se s T-2 uporabniškim portalom srečujete prvič, prosimo, uporabite povezavo naročnine z novimi podatki.

1. Povezava naročnine s podatki portala Horizont

Ste do sedaj uporabljali uporabniški portal Horizont? Uporabite prijavne podatke za povezavo naročnine tudi v portalu Moj T-2.

  • V polje uporabniško ime vpišite številko priključka ali elektronski naslov (če ste za prijavo v Horizont uporabljali elektronski naslov).
  • V polje uporabniško geslo, vpišite geslo, ki ste ga do sedaj uporabljali za prijavo v Horizont.
  • Potrdite lastništvo naročniškega razmerja z vpisom gesla, ki ga boste prejeli na mobilno številko, zapisano na pogodbi.

Če ste pozabili podatke, ki ste jih do sedaj uporabljali za prijavo v Horizont, boste našli podatke s privzetim geslom na dokumentu Naročnik info. Odločite pa se lahko tudi za povezavo naročnine z novimi podatki.

2. Povezava naročnine s podatki naročniškega razmerja

Do sedaj še niste uporabljali T-2 uporabniškega portala za upravljanje naročnin ali pa ste morda pozabili podatke, ki ste jih v preteklosti uporabljali za urejanje naročnine v Horizontu? Uporabite povezavo naročnine s podatki naročniškega razmerja.

  • Na izdanem računu za T-2 storitve ali pogodbi poiščite število kupca in ga vnesite v polje Številka kupca.
  • V polje davčna številka, vnesite davčno številko naročnika
  • Potrdite lastništvo naročniškega razmerja z vpisom gesla, ki ga boste prejeli na mobilno številko, zapisano na pogodbi.

Če podatkov za povezavo naročnine nimate, vas vabimo, da se oglasite v naših poslovalnicah, kjer vam bodo lahko natisnili podatke za povezavo naročnine. 

Povezava naročnin

Imam podatke za povezavo naročnine. Odlično! Nadaljujte na MOJ T-2 in upravljajte svojo naročnino v novem portalu.

Pogosta vprašanja

Katero geslo uporabim za povezavo naročnine s podatki portala Horizont?

V povezavo naročnine s podatki portala Horizont, vpišite enako geslo, ki ste ga do sedaj uporabljali za prijavo v Horizont.

Kje najdem podatek o številki kupca?

Podatek boste našli na računu za T-2 storitve ali na naročniški pogodbi.

Imam novo mobilno številko, kako dobim geslo za povezavo naročnine?

Geslo za potrditev lastništva T-2 naročnine boste prejeli na mobilno številko, ki je vpisana na pogodbi, kot kontaktna številka naročnika. Če ste v vmesnem času spremenili številko in nam nove mobilne številke še niste sporočili, se prosimo oglasite v poslovalnici, kjer bodo vnesli novo mobilno številko za vaše naročniško razmerje. Novo številko lahko sporočite tudi z lastnoročno podpisanim dopisom, ki ga lahko pošljete na info@t-2.net. V primeru, da imate podatke za dostop do dosedanjega portala Horizont, lahko mobilno številko spremenite tudi v portalu.

Ali sta gesli za povezavo naročnine in prijavo v portal MOJ T-2 enaki?

Za povezavo naročnine vpišete geslo, ki ste ga do sedaj uporabljali za portal Horizont. Geslo, ki ste ga določili za prijavo v portal MOJ T-2 pa je namenjeno vašemu novemu T-2 uporabniškem računu in ni enako do sedaj uporabljanem geslu za prijavo v Horizont. Seveda pa lahko spremenite vaše geslo za prijavo v portal MOJ T-2 v geslo, ki ste ga do sedaj uporabljali za Horizont.
 

Kako povežem dve različni naročnini na svojo novo ustvarjeno T-2 identiteto / uporabniški račun?

Trenutno še ne omogočamo povezavo naročnin druge osebe na eno T-2 identiteto oz. en uporabniški račun v portalu MOJ T-2. Če imate v svojem ožjem sorodstvenem krogu več naročnin z ločenimi naročniškimi podatki, mora vsak naročnik povezati T-2 naročnino na svojo T-2 identiteto / uporabniški račun v portalu MOJ T-2.

V primeru, da imate sklenjenih več naročnin z enakimi naročniškimi podatki, lahko v MOJ T-2 povežete tudi preostale naročnine.

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?