Pravice in uporabniki

Povabite družinske člane k soupravljanju vaše T-2 naročnine in jim dodelite pravice za ogled ali upravljanje nastavitev tistih storitev, ki jih uporabljajo v sklopu skupne T-2 naročnine.

Naročnik T-2 storitev lahko na portalu MOJ T-2 omogoči soupravljanje naročnine s preostalimi člani gospodinjstva ali podjetja z zaposlenimi v podjetju. Pravice omogočajo dostop do posameznih funkcionalnosti, kot so pregled porabe za posamezno telefonsko številko, urejanje posameznega elektronskega predala, upravljanje ePoslovanja in drugih.

Pogoj za dodelitev posamezne pravice je, da ima uporabnik, ki mu boste dodelili pravico, ustvarjeno T-2 identiteto.

Nabor pravic:

  • Ogled tv2go: Pravica omogoča dostop do vseh naročenih TV vsebin v sklopu naročnine in ustvarjenih profilov ter drugih nastavitev preko spletne in mobilne aplikacije tv2go.
  • Ogled porabe: Pravica omogoča ogled porabe za posamezno telefonsko številko.
  • Urejanje elektronskih predalov: Pravica omogoča povečanje velikosti in upravljanje z elektronskim predalom.
  • SMS Pošiljatelj: Pravica omogoča pošiljanje SMS sporočil preko orodja SMS Pošiljatelj.
  • Nastavitve telefonije: Pravica omogoča urejanje vseh nastavitev, ki so na voljo za posamezno fiksno ali mobilno številko (upravljanje preusmeritev, blokad, omejitev posameznih storitev, objavo v telefonskem imeniku, začasno blokado SIM kartice ..).
  • Pregled in urejanje računov: Pravica omogoča ogled vseh izdanih računov in ustvarjanje ali upravljanje z obstoječimi stroškovnimi nosilci.
  • Upravljanje ePoslovanja: Pravica omogoča vklop ali izklop ePoslovanja, izbiro načina prejemanja računov, vklop ali izklop vročanja računov v spletno banko in direktne obremenitve (SEPA).

Navodilo za dodeljevanje posamezne pravice:

Za dodelitev ali sprejem pravice se je potrebno najprej prijaviti na portal MOJ T-2. Nato pa sledite naslednjim korakom:
 

1. Poiščite meni Naročnine / Uporabniki in pravice - zavihek Dodaj pravice

 

2. Vpišite elektronski naslov uporabnika, ki mu želite dodeliti pravico.

 

3. Izberite naročnino in priključek, na kateri želite omogočiti izbrano pravico uporabniku.

 

4. Izberite nabor pravic in trajanje posamezne pravice.

Pogosta vprašanja in odgovori

Koliko časa je veljavnost posamezne dodeljene pravice?

Uporabnik, ki ste mu dodelili posamezno pravico, mora pravico sprejeti v roku 7 dni od datuma pošiljanja pravice. V primeru, da v tem roku ne sprejme pravice, mu jo lahko naročnik ponovno pošlje.

Ali lahko naročnik prekliče dodeljeno pravico?

Naročnik lahko upravlja z dodeljenimi pravicami v portalu Moj T-2. Posamezno pravico lahko kadarkoli prekliče in jo dodeli drugemu uporabniku.

Na kakšen način uporabnik sprejme dodeljeno pravico?

Uporabnik mora za sprejem pravice najprej potrditi pravico. Obvestilo o dodeljeni pravici bo uporabnik prejel po elektronski pošti ter jo našel v seznamu sprejetih pravic v portalu MOJ T-2.

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?