Slovar izrazov

SLOVAR IZRAZOV:

Optična vrvica: Z optično vrvico na obstoječa vlakna priključimo različne tipe opreme oziroma modemov.

Optični skoznik: Z njim povezujemo optične kable (vlakna) z različnimi optičnimi konektorji in na obstoječa vlakna priključimo različne tipe opreme oziroma modemov.

Optični pretvornik (SFP modul): Modul skrbi za pretvorbo optičnega signala v električnega. Nekateri modemi ga imajo že vgrajenega (Milan), pri ostalih je potrebno vstaviti dodatno SFP modul (Innbox).

Optična doza: Optična doza je zaključek optičnega kabla od od Telekoma Slovenije. Deluje kot vtičnica oziroma priključek, kamor priklopimo optično vlakno (optično vrvico).

Modem: Omrežno stikalo (vmesnik), na katerega priključimo dohodno linijo (telefonski ali optični kabel) in vanj priklopimo naprave, s katerimi dostopamo v internet ali v notranje omrežje T-2. Med te naprave štejemo računalnike, usmerjevalnike (router), telefone in telefakse, televizijske vmesnike (STB), varnostne kamere in drugo opremo.

Linijski (telefonski) kabel: Storitve preko VDSL povezave potekajo skozi linijski (telefonski) kabel, ki na eni strani povezuje telefonsko centralo ter na drugi strani domači priključek. Vstavimo ga v modem.  

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?