Mobilni in podatkovni paketi sedaj z več prenosa podatkov

S 1. 2. 2022 mobilna paketa Oranžni Mini in Midi vključujeta kar 5x več prenosa podatkov, Oranžni Maxi pa od sedaj vključuje kar 500 GB podatkov. Prav tako smo povečali prenos podatkov v podatkovnem paketu Mini. Spremenili pa smo tudi prenos podatkov v podatkovnem paketu Oranžni Maxi.

S spremembo količine prenosa podatkov v domačem T-2 omrežju, se hkrati povečuje tudi meja porabe podatkovnega prenosa brez doplačila v EU/EEA in meja skupne količina podatkov, do katere lahko mobilni internet uporabljate po nižji enotni evropski tarifi prenosa podatkov (pribitki).

Spremembe podatkovnega prenosa v mobilnih paketih v T-2 omrežju:

Mobilni paket Trenutne količine Nove količine Podatkovni prenos v EU brez doplačila Meja prenosa podatkov v EU z zaračunavanjem pribitkov
Oranžni Mini 1 GB 5 GB 5 GB /
Oranžni Midi 20 GB 100 GB 7 GB 100 GB
Oranžni Maxi 50 GB 500 GB 13 GB 500 GB

Paket Oranžni Maxi vključuje neomejen prenos podatkov v T-2 omrežju, omeji se le hitrost po porabi 500 GB, in sicer na 2/1 Mbit/s.

V državah Evropske unije lahko po novem v paketu Oranžni Mini koristite brez doplačila do 5 GB prenosa podatkov na mesec, pribitki se ne zaračunavajo. V paketu Oranžni Midi je zakupljena količina prenosa podatkov v EU 7 GB na mesec, po porabljenih 7 GB se, vse do meje 100 GB, obračunavajo pribitki. Paket Oranžni Maxi nudi do 13 GB prenosa podatkov na območju EU brez doplačil. Po preseženih 13 GB se do meje 500 GB obračunajo pribitki. Presežene količine prenosa podatkov se obračunajo skladno z veljavnim cenikom.
 

Spremembe podatkovnega prenosa v podatkovnih paketih v T-2 omrežju:

Podatkovni paket Trenutne količine Nove količine Podatkovni prenos v EU brez doplačila Meja prenosa podatkov v EU z zaračunavanjem pribitkov
Podatkovni Mini 500 MB 5 GB 5 GB /
Podatkovni Maxi 50 GB 250 GB 10 GB 250 GB

Paket Podatkovni Maxi vključuje neomejen prenos podatkov v T-2 omrežju, omeji se le hitrost po porabi 250 GB, in sicer na 2/1 Mbit/s.

V državah Evropske unije boste lahko v paketu Podatkovni Mini koristili brez doplačila do 5 GB prenosa podatkov na mesec, pribitki se ne zaračunavajo. V paketu Podatkovni Maxi je zakupljena količina prenosa podatkov v EU 10 GB na mesec, po porabljenih 10 GB pa se, vse do meje 250 GB, obračunavajo pribitki. Presežene količine prenosa podatkov se obračunajo skladno z veljavnim cenikom.

V praksi pribitki pomenijo, da lahko vse do meje prenosa podatkov v EU z zaračunavanjem pribitkov plačujete enotno evropsko tarifo prenosa podatkov (0,00305€ z DDV na MB). Presežene količine prenosa podatkov pa se obračunajo skladno z veljavnim cenikom, ki je objavljen na spletnem mestu https://www.t-2.net/mobilno-gostovanje.

Spremembe količin podatkovnega prenosa so odličen razlog za nadgradnjo vašega trenutnega mobilnega paketa. Večja količina prenosa podatkov še nikoli ni bila tako ugodna, nadgradite paket Oranžni Mini na Oranžni Midi za le 2 € mesečno in prejmite kar 20x več podatkovnega prenosa!

Ne veste koliko prenosa podatkov potrebujete? Za lažji pregled si lahko pomagate z spodnjimi informacijami.

Koliko podatkov porabimo ob uporabi aplikacij na mobilnem telefonu?

  • Video vsebine: veliko vlogo pri predvajanju video vsebin predstavlja kakovost video posnetka, ki ga želimo pogledati. Ob nizki kakovosti bomo za eno uro posnetka porabili približno 0,3 GB, ob srednji kakovosti (SD) 0,7 GB, ob ogledu enournega posnetka v visoki ločljivosti (HD) bomo porabili približno 3 GB ter približno 7 GB ob ultra visoki ločljivosti (4K);
  • glasba: tudi ob predvajanju glasbe je poraba prenosa podatkov odvisna od kvalitete posnetka. Za predvajanje ene skladbe običajne kakovosti bomo porabili približno 3MB prenosa podatkov, za pesem visoke kakovosti približno 10 MB, za predvajanje skladbe Hi-Fi kakovosti pa približno 40 MB;
  • spletni zemljevidi: količina porabljenega prenosa podatkov je odvisna od razdalje potovanja, tipa vozišča, ponovljivosti poti, podatkov o prometu in načina uporabe zemljevida ter prikaza;
  • posamezna spletna stran potrebuje približno 100 kB prenosa podatkov;
  • elektronska pošta okvirno 100 kB, če vsebuje prilogo pa okvirno 1 MB;
  • instant sporočanje: 100kB na posamezno sejo (1.000 ur uporabe);
  • naložitev dokumenta: 100kB na stran (10.000 strani).

 

Obvestila

Z letom 2022 povečujemo količine podatkovnega prenosa v EU na mobilnih paketih

T-2 mobilni paketi bodo z novim letom vsebovali več podatkovnega prenosa v državah Evropske unije kot doslej. Dvig količin boste opazili tako pri mobilnih paketih Oranžni, kot tudi pri podatkovnih mobilnih paketih.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?