Obalnim reševalcem smo podarili nov reševalni motor

Prehospitalni enoti Obala smo danes podarili nov reševalni motor Honda VFR1200X Crosstourer. Sredstva za nakup reševalnega motorja smo s pomočjo zaposlenih, uporabnikov in partnerjev zbirali v okviru dobrodelne akcije T-2♥življenje.

Potem ko so v okviru omenjene akcije nova reševalna motorja v preteklih dveh letih že prejeli mariborski in ljubljanski reševalci ter z njima do začetka letošnje motoristične sezone skupaj prevozili preko 6.700 km, opravili skoraj 400 intervencij in rešili marsikatero življenje, je tokrat vozni park bogatejši še pri Prehospitalni enoti Koper. Ta namreč pri svojem delu, še zlasti v poletnih mesecih, potrebuje sodoben in zmogljiv reševalni motor, s katerim lahko pokriva širše področje Slovenske obale in tako bistveno pripomore k uspešnosti reševanj življenj in nudenja prve pomoči.

Po besedah predsednika poslovodstva mag. Jureta Valjavca smo v želji izboljšati možnost za preživetje poškodovancev sredstva za nakup reševalnega motorja zbirali s pomočjo zaposlenih, uporabnikov naših storitev in partnerjev. »Reševalci motoristi so izjemno pomemben del naše zdravstvene oskrbe, ki vsak dan bijejo bitko s časom in tvegajo svoje življenje, da bi rešili življenja drugih. So tudi tisti, ki so zaradi svoje hitrosti in okretnosti lahko prvi na kraju nesreče in tako izboljšujejo možnost za preživetje ter zmanjšujejo možnost za hude trajnostne posledice poškodovancev. Zaradi njih se je možnost preživetja povečala za kar 50 odstotkov,« je opomnil Valjavec.

Strokovna direktorica Zdravstvenega doma Koper Ljubica Kolander Bizjak je ob prevzemu reševalnega motorja poudarila, da so reševalci motoristi poleti najbolj uspešna oblika nujne medicinske pomoči, saj na kraj nesreče pridejo prvi in prvi tudi pomagajo. Zahvali družbi T-2 pa se je pridružil tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ker, kot je dejal, s takšnimi gestami pripomore k skrajševanju časa nujne zdravstvene oskrbe posameznikov in družbe kot celote. 

Z akcijo T-2♥življenje, ki je vzniknila leta 2018, smo se odločili pomagati pri izboljšanju delovnega okolja in pogojev v tistih delih naše družbe, kjer skrbijo za zdravje in življenje, kakor tudi za najranljivejše člane skupnosti. Kot izjemno pomemben del naše zdravstvene oskrbe, ki smo ji sicer nadvse hvaležni za njen trud in požrtvovalnost v času epidemije koronavirusa, pa smo prepoznali tudi reševalce motoriste.

Z današnjo predajo tretjega reševalnega motorja smo tako pokrili vsa tri mesta, Ljubljano, Maribor in Koper, v katerih je nujna medicinska pomoč organizirana tudi z reševalnimi motorji.

Dobrodelna akcija T-2♥življenje se bo nadaljevala tudi v prihodnjjih letih.

Zabava

Ste ljubitelj TV serij produkcijske hiše HBO?

HBO GO vam ponuja več kot 6500 ur najboljših serij, hit filmov, dokumentarcev in risank. Vse to vam je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, v slovenskem jeziku – na Smart TV-ju, mobilnem telefonu, tablici ali računalniku.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?