Slovesna prireditev ob zaključku dobrodelnega projekta T-2 ❤ življenje 2021

V petek, 20. maja, smo na Ljubljanskem gradu na sklepni prireditvi slovesno obeležili zaključek lanskoletnega dobrodelnega projekta T-2 ljubi življenje, na kateri smo gostili predstavnike 14 slovenskih porodnišnic, društva Slojenčki in svoje poslovne partnerje, ki so se odzvali klicu k dobrodelnosti in s svojo podporo omogočili njegovo uspešno izvedbo. Od lanskega maja do letošnjega aprila smo skupaj z društvom Slojenčki obiskali vseh 14 slovenskih porodnišnic in vsaki predali najsodobnejšo fotolučko za terapijo zlatenice pri novorojenčkih. Skupni donaciji v višini 50.000 evrov smo v T-2 ob tej priložnosti dodali še posebno v vrednosti 20.000 evrov, saj smo s pomočjo poslovnih partnerjev uspeli z več zbranimi sredstvi porodnišnicam zagotoviti še dodatno opremo za izboljšano oskrbo novorojenčkov. V Hribarjevi dvorani se je zbralo okoli 100 gostov, ki so spremljali simbolično predajo obeh donacij, plaket partnerjem dogodka in nastop glasbenikov Mladinskega simfoničnega orkestra Ukrajine iz Kijeva. Slovesnost, na kateri smo nazdravili tudi jubileju naše družbe T-2, ki je 11. maja praznovala svoj 18. rojstni dan, je z nagovori sodelujočih povezoval T-2-jev ambasador, znani TV voditelj Jože Robežnik. 

V sproščenem vzdušju so goste na slovesnosti nagovorili Gregor Štampohar, član poslovodstva družbe T-2 za področje prodaje in marketinga, predsednica društva Slojenčki, ginekologinja in porodničarka izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ter Živa Ploj Peršuh, pobudnica projekta Music for the Ukrain future

''Letos obeležujemo že peto obletnico našega dobrodelnega projekta T-2 ljubi življenje, in v tem času smo pomagali k boljši opremljenosti številnim slovenskim bolnišnicam, porodnišnicam, reševalnim postajam in drugim pomoči potrebnim ustanovam. Danes slovesno obeležujemo zaključek lanske akcije, ki smo jo v T-2 uspešno izvedli z odličnim sodelovanjem z društvom Slojenčki, in hkrati napovedujemo letošnjo, ki je tudi že v teku,'' je uvodoma pojasnil Gregor Štampohar in v nadaljevanju izpostavil še najpomembnejše poudarke lanske akcije: ''V letu 2021 smo se osredotočili na potrebe slovenskih porodnišnic po moderni medicinski opremi in vsem podarili najsodobnejše fotolučke za terapijo novorojenčkov z zlatenico, otrok, ki to terapijo potrebujejo, pa je pri nas vsako leto okoli 3.000.'' Za podporo se je toplo zahvalil vsem poslovnim partnerjem in sodelavcem ter zatem predstavnicama društva Slojenčki simbolično predal bona za 50.000 in 20.000 evrov. Z dodatno donacijo bodo v naslednjih nekaj tednih vsem slovenskim porodnišnicam podarili 14 posteljic za novorojenčke, kranjska in murskosoboška porodnišnica bosta posebej dobili še grelni gnezdeci, postojnska pa napravo za preverjanje sluha pri dojenčkih. 

V nadaljevanju je prisotne nagovorila izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, predsednica društva Slojenčki: ''Počaščena sem, da sem danes tukaj in izjemno hvaležna podjetju T-2, vodstvu in lastniku, poslovnim partnerjem ter vsem zaposlenim, s katerimi smo se tako tesno povezali in pripravili to res lepo akcijo. Začeli smo natanko pred letom dni in porodnišnicam preskrbeli lučke za fototerapijo novorojenčkov z zlatenico. Ta se razvije pri približno 15 odstotkih rojenih otrok in praviloma ob takojšnji oskrbi izzveni že v nekaj dneh. Brez pravočasne pomoči bi lahko novorojenčki tako hudo oboleli, da ne bi bili sposobni samostojnega življenja. V porodnišnicah zato potrebujemo aparate, s katerimi lahko morebitne zaplete preprečimo, in številka 3.000 novorojenčkov je res velika,'' je pojasnila predsednica. Dodala je še, da je bil tudi obisk vsake od porodnišnic ob predaji fotolučk posebno doživetje. Razveselil je tako zaposlene kot tudi mlade mamice, saj so vsi čutili, da nekdo misli nanje. S temi napravami pa osebje v porodnišnicah pomaga vsem novorojenčkom, ki se rodijo v Sloveniji. Med njimi so tudi ukrajinski, eden od njih pa je to terapijo nedavno potreboval prav v postojnski porodnišnici. ''Veseli smo naše medsebojne povezanosti in hvaležni vsem, ki ste nam pomagali pri boljši oskrbi novorojenčkov, zato se vam v imenu staršev in vsega zdravstvenega osebja za vašo podporo res iskreno zahvaljujem,'' je še dodala Tulova.
 
Sledila je predaja plaket našim partnerjem, ki jih je v zahvalo za sodelovanje pri projektu predstavnikom podjetij podelil Gregor Štampohar, v nadaljevanju pa še predstavitev letošnjega projekta T-2 ❤ življenje 2022, ki se je začel s prihodom mladih ukrajinskih glasbenikov v Slovenijo. V družbi T-2 jih podpiramo pri ohranjanju ukrajinske kulturne dediščine in skupaj s svojimi partnerji zbiramo sredstva za pokritje stroškov njihovega bivanja, nastanitve in oskrbe z ostalimi nujnimi življenjskimi  dobrinami.

Sporočilo akcije Ker ljubimo življenje, skupaj preglasimo vojno, je dobilo pravi pomen s povezovanjem in podporo tistih, ki se zavedajo, kako pomembna je bila ob izbruhu vojne evakuacija in zdajšnja integracija mladih ukrajinskih glasbenikov v slovensko družbo. O tem je spregovorila tudi Živa Ploj Peršuh, dirigentka SNG Opera in balet Ljubljana ter pobudnica projekta Music for the Ukrain future, ki naslavlja vse, kar glasbeniki potrebujejo za svoje preživetje: ''Projekt, s katerim smo že 6. marca v Slovenijo pripeljali prvih 80 mladih glasbenikov, število pa je kasneje naraslo na 142, je nastal v organizaciji Slovenskega mladinskega orkestra in sestrskega Ukrajinskega simfoničnega mladinskega orkestra z namenom, da bi jih prepeljali v varno okolje in zaščitili njihova življenja. Ti mladi ljudje, ki so tu večinoma brez njihovih staršev, so namreč prav taki, kot so naši najstniki, veseli, radovedni in željni življenja, s perspektivo in z željo postati profesionalni glasbeniki. Ker sem tudi sama mama 7-letnemu sinu, sem si zamislila, kako težko bi bilo poslati tako malega otroka na vlak v neznano državo, kjer ne pozna nikogar, niti jezika in kulture, zato je bilo to tudi moje osnovno vodilo pri tej akciji. Naša organizacija je kot dolgoletni snovalec orkestrskih akademij in programov za mlade glasbenike vedela, kakšen pristop je potreben v taki situaciji, da njihova evakuacija in integracija dobita smisel. Zato jim ob izpopolnjevanju v neformalnih okvirih ves čas omogočamo izvajanje glasbenih aktivnosti ter organiziramo mnoge dogodke in koncerte, s katerih izvedbo zbiramo denar, saj so mesečni stroški za njihovo prehrano in bivanje visoki in znašajo 70.000 evrov. Družba T-2 je bila ena prvih, ki je nujnost podpore tem mladim ljudem prepoznala in nam pri tem še vedno pomaga, nas podpira na številnih dogodkih, zato smo jim za tako trdno, odločno in srčno podporo res izjemno hvaležni.'' Ob zaključku je vse prisotne povabila še na njihov naslednji koncert, ki bo potekal 7. junija v Križankah, za katerega pripravljajo raznolik program in obenem nagovarjajo prisotne, da z empatijo razmišljajo o mladih ljudeh in njihovih življenjih, pa tudi o okolju in o tem, kako smo vsi tesno povezani. 

Slovesnost se je zaključila z napovedjo člana poslovodstva T-2 Gregorja Štampoharja glede nadaljevanja dobrodelne akcije T-2 ❤ življenje 2022 v drugi polovici leta, v kateri je poudaril, da bomo skupaj s svojimi poslovnimi partnerji podprli tudi slovenske družine z otroki, ki živijo na socialnem robu, ter po najboljših močeh pomagali organizaciji, ki skrbi za otroke s posebnimi potrebami, da bi jim z nakupom računalnikov in druge telekomunikacijske opreme omogočili lažjo integracijo v družbo. 

Obvestila

Pero Martić in T-2 ❤ življenje zbirali sredstva za mlade glasbenike iz Kijeva

V sodelovanju z našim ambasadorjem Perom Martićem in Trollgangom smo v okviru akcije T-2 ❤ življenje zbirali sredstva za mlade glasbenike iz Kijeva, člane in članice Mladinskega simfoničnega orkestra Ukrajine, ki so v Slovenijo prispeli s svojimi družinskimi člani. Preko donacij pa smo zbrali kar 7462 €.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?