O podjetju

Družba T-2 uporabnikom ponuja kakovostne in zanesljive telekomunikacijske, informacijske in medijske storitve. Od leta 2004, ko je bila ustanovljena, je kot eden ključnih operaterjev soustvarjala in s svojimi tehnološkimi rešitvami kreirala razvoj slovenskega telekomunikacijskega trga. Tudi v prihodnje bo družba T-2 skrbela za svoje zveste naročnike in jim zagotavljala najsodobnejše  telekomunikacijske storitve po ugodnih, konkurenčnih cenah.     

V nacionalno in mednarodno telekomunikacijsko omrežje se je družba T-2 vključila oktobra 2005 s ponudbo telefonije, TV in interneta s tehnologijo VDSL. Širokopasovni dostop je takrat uporabnikom prinesel hitrejši internet, sodobnejšo telefonijo in najnaprednejši IPTV, ki ga je takrat T-2 prva ponudila trgu. V začetku leta 2006, ko je T-2 že pridobila koncesijo za UMTS, je vzporedno že testirala tehnologijo VDSL2, ki je omogočala hitrosti prenosa do 40 Mbit/s proti uporabniku in 15 Mbit/s od uporabnika.

V maju 2006 je družba T-2 že pričela z gradnjo prvih kilometrov optičnih dostopovnih krajevnih omrežij do doma v tehnologiji FTTH (Fiber To The Home) in tako slovenskim uporabnikom med prvimi v svetu omogočila priključitev na optiko s hitrostmi do 1/1 Gbit/s. Začetek obdobja optike, ki ga je zaznamoval tudi prihod HD programov, je prvim 3.000 T-2 naročnikom prinašal izjemne internetne hitrosti. S 100 zaposlenimi je družba T-2 na fiksnem omrežju beležila že 10.000 priključkov in jih pred iztekom leta podvojila.

Na omrežju VDSL2 je družba T-2 v letu 2007  uporabnikom, oddaljenim do 2.500 m od centrale, že ponujala internetne hitrosti do 60/25 Mbit/s , kar je bilo za tiste čase nekajkrat več, kot je premogla  obstoječa ponudba na trgu. Leto je zaključila s 5.000 poslovnimi naročniki in skupno 50.000 priključki na fiksnem omrežju. Leto 2008 je zaznamoval začetek T-2 mobilne telefonije in mobilnega interneta, uporabniku prijazne mobilne telefonije in brezplačnih klicev znotraj omrežja T-2, ki je takrat tudi prva na trgu ponudila pakete, ki so bili uporabnikom cenovno bolj dostopni. Sredi leta je v svojo ponudbo vključila tudi tretjo generacijo mobilne telefonije UMTS, s čemer je poskrbela za še hitrejšo in enostavnejšo mobilno in podatkovno komunikacijo. S sloganom Tehnologije prihodnosti danes je zatem družba T-2 obeležila tudi prihod prvih paketov trojčkov z dvema mobilnima naročninama, medtem pa nenehno širila mrežo svojih poslovalnic po Sloveniji. V letu 2009 je z nadgradnjo sistema televizije T-2 v svojo ponudbo vključila storitve Moj avditorij ter T-2 Agent, na fiksnem omrežju zabeležila že 10.000 poslovnih uporabnikov, hkrati pa poskrbela še za prenos rezidenčnih uporabnikov VoIP telefonije na novo platformo in v svojo ponudbo vnesla še vrsto novih funkcionalnosti, med drugim prvo mobilno televizijo, ki je delovala na operacijskem sistemu Symbian. Mobilna televizija je bila takrat velik tehnološki napredek na slovenskem trgu. V letu 2010, ki ga je v ponudbi operaterjev zaznamoval prihod paketov z zakupljenimi količinami, je T-2 uporabnikom predstavila 3D televizijo in paket T4, prvi konvergenčni četverček v Sloveniji, število zaposlenih pa povečala na 200.

Storitev Leto
prvi ponudili VDSL tehnologijo v Sloveniji 2005
prvi ponudili FTTH rezidentom 2006
prvi ponudili HD TV programe preko IPTV 2006
prvi uvedli videoteko (VOD) 2007
prvi konvergenčni paket (T3 – Brezčasni VDSL) 2008
prvi ponudili prostorski zvok (Dolby Digital) preko IPTV 2009
prvi ponudili časovne funkcije (72 ur) 2010
prvi četverček T4 2010
prvi ponudili 3D TV preko IPTV 2010
prvi program zvestobe T-2 Klub v panogi 2013
prvi ponudili 4K TV programe preko IP TV 2018

Za družbo T-2, ki se je s takratnimi lastniki znašla v finančni spirali, se je z letom 2011 začelo obdobje prisilne poravnave, kar je že pred tem začasno ustavilo tudi nadaljnjo gradnjo optičnega omrežja. Po njeni pravnomočnosti 24. februarja 2012 se je že naslednji mesec družba T-2 preselila v nove prostore na Verovškovo 64a v Ljubljani, novi lastniki pa so poskrbeli za reorganizacijo podjetja in sestavili novo poslovodstvo družbe. Družba T-2 je spomladi 2012 predstavila svojo nadgrajeno mobilno televizijo T-2 tv2go, v letu 2013 pa ustanovila še klub zvestobe, T-2 Klub, ki danes šteje preko 280.000 članov. To obdobje poleg uvedbe časovnih funkcij, kar je močno spremenilo percepcijo gledanja televizije, zaznamujejo tudi 10-krat višje internetne hitrosti v T4 paketih na optiki.

Od srede leta 2014, ko so v anketi uporabniki kot najboljšega na slovenskem telekomunikacijskem trgu prepoznali T-2-jev klicni center, pa do začetka aprila 2017 so razvoj in poslovanje družbe T-2 zaznamovali dolgi in nepotrebni sodni postopki, ki so se s predlogi za stečaj družbe močno prepletali s poskusi neustavnega omejevanja njene nadaljnje širitve. Kljub temu je družba v omejenih poslovnih okvirih nemoteno poslovala in pridobivala nove naročnike, saj je medtem razširila svojo ponudbo z oblakom T-2 Horizont, uvedla paket Oranžni Diamant ter mobilne pakete Brezčasni z LTE tehnologijo. Danes tako ponuja Oranžne pakete in prilagodljive pakete, ki vključujejo internet, IPTV, mobilno in fiksno telefonijo.

Zavedamo se, da pri uporabnikih štejejo zgolj kakovostne storitve in vrhunska uporabniška podpora. Zato se v T-2 vseskozi trudimo, da ponujamo čim boljšo uporabniško izkušnjo in tudi nekatere inovativne rešitve: aplikacija za pametne TV naprave, edinstveni časovni zamik in storitev mobilne televizije tv2go, ki jo lahko naročniki uporabljajo povsod v Evropski uniji, širok nabor TV programov, tudi v 4K ločljivosti.  V tej luči smo pomembno razširili tudi dostopnost našega optičnega omrežja, s prevzemom nekaterih lokalnih ponudnikov kabelskih storitev pa smo poskrbeli, da lahko naše storitve ponujamo tudi na njihovih omrežjih.

Družba T-2, ki zaposluje preko 380 zaposlenih, je imela v marcu 2020 preko 290.000 fiksnih in mobilnih priključkov, zaupalo pa ji je preko 150.000 slovenskih družin in podjetij. Po podatkih Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS) za četrto četrtletje 2019 ima družba T-2 z 39,9 % še vedno največji tržni delež priključkov širokopasovnega dostopa do interneta preko optike oziroma največji tržni delež uporabnikov, ki so priklopljeni na optično omrežje.

Ponosni smo tudi, da smo po raziskavah agencije Episcenter že šesto leto zapored tisti telekomunikacijski operater, ki ima najbolj zadovoljne naročnike. Ti so izpostavili predvsem zadovoljstvo nad skrbnostjo do uporabnikov, visoko kakovost storitev in tehnično podporo. Dobili smo najvišjo oceno tudi za razmerje med kakovostjo in ceno storitev.

Družba T-2 namerava ostati trdno zasidrana med najuspešnejšimi ponudniki telekomunikacijskih storitev na trgu. Z nadaljnjim razvojem, prevzemi, širitvijo optičnega omrežja, nabora storitev in prodajne mreže bo tako uporabnikom svojih storitev tudi v prihodnje zagotavljala hitre, varne in zanesljive telekomunikacijske storitve, vrhunsko uporabniško podporo ter s tem povezano čim boljšo uporabniško izkušnjo.

Družbo T-2 vodi poslovodstvo, ki ga sestavljajo predsednik mag. Robert Erzin ter člana Gregor Štampohar (področje prodaje in marketinga) in mag. Jože Zrimšek (področje tehnike). Prokurist družbe je Jurij Krč.

Osnovni podatki o družbi

Krajši naziv podjetja T-2 d.o.o.
Daljši naziv podjetja T-2 družba za ustvarjanje, razvoj in trženje elektronskih komunikacij in opreme d.o.o.
Sedež družbe Verovškova 64A, 1000 Ljubljana
Davčna številka SI70764492
Datum vpisa v sodni register 11.5.2004
Osnovni kapital družbe 18.084.324,03€
Transakcijski računi NOVA KBM D.D. - SI56 0430 2000 3519 144
BANKA INTESA SANPAOLO D.D. - SI56 1010 0005 8714 095

mag. Robert Erzin
predsednik poslovodstva

mag. Jože Zrimšek
član poslovodstva za področje tehnike

Gregor Štampohar
član poslovodstva za področje prodaje in marketinga

Jurij Krč
prokurist

 

Imate vprašanje?

Pred vsako pomembno odločitvijo je dobro preveriti vse, da nam izbrane storitve kar najbolje odgovarjajo. Sporočite nam vaše dileme in potrudili se bomo, da boste našli, kar iščete.

Pokličite
Glasovni klic Video klic
Klepet
Pišite nam
Soglašam, da družba T-2 d.o.o. uporablja moje osebne podatke za namen osebnega trženja storitev, vsebin in blaga, ki lahko vključuje tudi prilagojena priporočila le-teh, preko več komunikacijskih poti. Osebno trženje se lahko izvaja z avtomatično obdelavo in lahko vključuje oblikovanje profilov tudi ob upoštevanju vaših preteklih navad. Namen prilagajanja vsebin in ponudbe je, da jih čim bolj približamo vašim zanimanjem in jim s tem povečamo uporabno vrednost za vas. Seznanjen sem, da lahko soglasje kadarkoli prekličem vsaj na enak način kot sem ga podal ali pisno na naslov T-2, d.o.o., Verovškova 64a, 1000 Ljubljana. Več
Want to stay up to date with the latest breaking news alerts?