Ljubljanskim reševalcem smo podarili nov reševalni motor

11. julija, 2019 admin

Sredstva za nakup motornega kolesa smo zbirali v dobrodelni akciji T-2 življenje. »V želji izboljšati možnost za preživetje poškodovancev smo sredstva za nakup reševalnega motorja zbirali s pomočjo partnerjev in donatorjev ter s prodajo naših izdelkov in storitev. Odziv je bil tudi letos neverjeten. To kaže na to, da Slovenci v dobrodelnosti prekašamo marsikatere bolj številne narode. Znamo stopiti skupaj, ko je treba, in pomagati drug drugemu. Življenje ni popolno, ima pa trenutke, ki so,« je ob predaji reševalnega motorja ljubljanskim reševalcem dejal naš predsednik poslovodstva mag. Jure Valjavec.

Reševalni motor smo Reševalni postaji Ljubljana želeli predati v septembru in tako nadomestiti enega izmed njih, za katerega bi se jeseni iztekla najemna pogodba. Žal pa je bil v začetku junija eden od ljubljanskih reševalcev, ki je bil na nujni vožnji in je hitel na pomoč v nesreči poškodovanemu motoristu, v centru Ljubljane udeležen v prometni nesreči, v kateri je utrpel hude telesne poškodbe, reševalni motor pa je bil popolnoma uničen. Ker pa ljubljanski reševalci motor, še zlasti v poletnih mesecih, za svoje delo nujno potrebujejo, smo postopke zbiranja sredstev in nabave novega motorja pospešili in jim tako omogočili, da so ga dobili že dva meseca prej in bodo na ta način lahko pomembno pripomogli k uspešnosti reševanja življenj in nudenja prve pomoči.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana Teodor Žepič se je ob tej priložnosti zahvalil za donacijo in poudaril, da je lepo imeti takšne prijatelje. Dodal je, da je Reševalna postaja Ljubljana v nedeljo prevzela dve novi reševalni vozili, ki imata tudi možnost prevoza inkubatorjev, na kateri pa so čakali kar pet oziroma deset let. »V tem primeru pa se kaže okretnost odločitve, dejanj in hitrost. Z vašo odločitvijo in vašo akcijo ste ne samo naredili start, ampak jo tudi v rekordnem času pospešili. V zdravstvu si želimo, da bi se večina stvari reševala na ta način in s takšno hitrostjo,« je dejal in spomnil, da so ljubljanski reševalci v lanskem letu izvedli preko 450 intervencij z motorjem.

Reševalna postaja Ljubljana, ki letno izvede do 45.000 intervencij na območju, velikem kar 1.700 km2, ima z današnjo donacijo tri reševalne motorje. Motoristi reševalci so izjemno pomemben del zdravstvene oskrbe, ki vsak dan bijejo bitko s časom in tvegajo svoje življenje, da bi rešili življenja drugih. So tudi tisti, ki so zaradi svoje hitrosti in okretnosti lahko prvi na kraju nesreče in tako izboljšujejo možnost za preživetje ter zmanjšujejo možnost za hude trajnostne posledice poškodovancev. Zaradi njih se je možnost preživetja povečala za kar 50 odstotkov.

V okviru akcije T-2 življenje smo že lansko leto podarili reševalni motor BMW R 1200 RT Zdravstvenemu domu dr. Adolfa Drolca Maribor. Nujna medicinska pomoč z reševalnimi motornimi kolesi je sicer organizirana v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

dogodki

Partnerji in donatorji

dogodki
dogodki

Partnerji in donatorji

dogodki

Ostanite na tekočem

Prijavite se na e-novice in spremljajte aktualno dogajanje.

Strinjam se s splošnimi pogoji obdelave osebnih podatkov v družbi T-2 d.o.o.

Akcija 2018
Več o T-2 za življenje
Novice